Care este diferenta dintre a alege sa folosesti
smtp cand trimiti un mail si functia mail()
stiu ca e serverul de smtp
iar functia mail foloseste serverul ala...
dar de ce mai ai optiunea asta de a alege
sau nu-mi dau eu seama de ceva
SMTP vs mail()
Moderatori: coditza, Emil, Moderatori
-
lucian0308
- Average Member
- Birkoff
- Senior Member
pentru mail sunt mai multe protocoale, cele mai folosite sunt pop3 si imap pentru citirea mesaelor de mail si smtp pentru trimiterea mesajelor.
functia mail din php se foloseste de protocolul smtp pentru a trimite mesajele, dar pentru asta trebuie sa fie configurat serverul de mail pe smtp si in php.ini sa specifici ce server sa foloseasca functia respectiva.
separat, te poti folosi de clasa phpmailer pentru trimiterea si primirea mesajelor cu sau fara atasament folosind protocoalele mai sus mentionate (configurata pentru serverele de care vrei sa se foloseasca acea clasa la trimitere sau la primire)
mai multe detalii despre protocoale gasesti pe wiki iar exemple de folosire a clasei gasesti la ei pe site.
functia mail din php se foloseste de protocolul smtp pentru a trimite mesajele, dar pentru asta trebuie sa fie configurat serverul de mail pe smtp si in php.ini sa specifici ce server sa foloseasca functia respectiva.
separat, te poti folosi de clasa phpmailer pentru trimiterea si primirea mesajelor cu sau fara atasament folosind protocoalele mai sus mentionate (configurata pentru serverele de care vrei sa se foloseasca acea clasa la trimitere sau la primire)
mai multe detalii despre protocoale gasesti pe wiki iar exemple de folosire a clasei gasesti la ei pe site.
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.