Probleme cu mysql

Aici puteţi posta întrebari legate de instalare şi configurare PHP, Apache, IIS, MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server sau altele.

Moderator: Moderatori

ovisopa
PHPRomania Supporter

Probleme cu mysql

Mesajde ovisopa » Joi Feb 05, 2004 7:40 pm

Ieri am incercat prima data sa-mi instalez apache + php + mysql separat dar am avut probleme cu mysql. Acum va intreb pe voi sa-mi ziceti care sunt pasi care trebuie parcursi pt a instala k-lumea serverele.

Eu am inceput cu apache 1.3.2 l-am instalt in directorul program file/apache group/apache , pe urma am instalat php 4.3.4 in c:/php si dupa mysql 4.0.17 in c:/mysql .

Din cate am vazut eu pt o instalare standard nu trebuie configurat prea mult, cel putin la php si apache ... di sutelele de linii scrise in install.txt eu am avut nevoie de max 10 ... copiaza fisierele php4apache.dll si inca unul in directorul apache, pe urma de adaugat 2 linii in httpd.conf

LoadModule php4_module c:/php/sapi/php4apache.dll
AddType application/x-httpd-php .php

si gata apache si php mergeau bine ... problema a inceut cu mysql . dupa ce l-am instalat ce trebue sa fac mai exact ??

nu puteti sa scrieti voi aici un gid de instalare ? ... simplu, ca probabil si la mysql trebuie doar modificate cateva linii pt a functiona corect.

Cum pot sa setez parola la mysql ??? de aici au inceput problemele mele, siturile mele de pe local toate erau facute cu parola pass si user: root, dupa ce am instalat mysql ... in phpmyadmin primeam mesajul cuma ca serverul mysql e setat pe default .. si daca nu am parola poate fi o unsecure ... pe urma la siturile mele primeam eroarea cannot conect to local host ....

Mi-am downloadat si niste programe care instaleaza toate serverele dar nu stiu daca pot sa fac sa mi se puna ca servicii ... sa nu mai trebuiasca sa deschid FoxServ, sau alt program si sa-i dau start ... si vreau sa fie si gratuite.

foxserv, fastwork ... vreu sa le las ca ultima alternativa in caz ca nu reusesc sa le instalez separat.

mersi

see ya

Check this to see some nice . [ Quick Time required ! ] or visit our

ovisopa
PHPRomania Supporter

Mesajde ovisopa » Vin Feb 06, 2004 10:08 am

mi-am instalat acum apache'ul php si mysql.

Apache + php merge bine, mi-am bagat si phpmyadmin 2.5.6rc1, acolo primesc mesajul

Configurarea ta contine setarile ce baza (utilizator root fara parola). Serverul MySQL poate fi astfel vulnerabil, neaparat sa repari aceasta greseala.

si cand dau click pe un tabel dintr-o baza de date se tot face refresh la pagina am de 2-3 ori /secunda :( ce naiba are ???

cum pot schimba parola userului root ??

vreau sa am user: root si password: pass

P.S. mi-am copiat phpbb'ul care-l aveam instalat inainte pe localhost si merge bine doar daca ii schimb in config parola , tre sa o setez ''

10x

see ya

ovi2ut
PHPRomania Coder Professional

Mesajde ovi2ut » Vin Feb 06, 2004 12:00 pm

Losing an illusion makes you wiser than finding a truth.

Constantin

Mesajde Constantin » Vin Feb 06, 2004 12:19 pm

ovisopa
PHPRomania Supporter

Mesajde ovisopa » Vin Feb 06, 2004 2:32 pm

Constantin

Mesajde Constantin » Vin Feb 06, 2004 3:09 pm

ovisopa
PHPRomania Supporter

Mesajde ovisopa » Vin Feb 06, 2004 5:11 pm

no ... ca am tot copiat de atatea ori .. si am tot instalat de am uitat ce sa mai fac :lol: , mi-am modificat numa linia cu $cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://localhost/phpMyAdmin/'

de parola am uitat ... acum se pare ca merge bine :lol:

poate este vreun admin care sa-si faca timp pt o actualizare a topicului ... mai adaugati inca o mica parte pt o instalare standard de apache + php 4.3.x + mysql pe un sistem winXP , sigur sunt multi care incearca o astfel de instalare si se incurca citind fisierele install.txt (eu am fost unul dintre ei) cand de fapt ei nu au nevoie de mai mult de 15 linii de citit pt a configura apache + php + mysql .. nu cred ca e mai mult de citit ...

mersi mult

acum merge tot legat de mysql.... apache :)

Înapoi la “Instalare”