coltul rusinii - "tepari" (clienti sau programatori)

Aici puteţi posta întrebari legate de instalare şi configurare PHP, Apache, IIS, MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server sau altele.

Moderator: Moderatori

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

coltul rusinii - "tepari" (clienti sau programatori)

Mesajde Birkoff » Mie Noi 26, 2014 8:42 pm

Stiu ca topicul asta va isca foarte multe polemici si injuraturi, dar se pare ca e necesar.
Aici vor fi scrise datele de identificare ale programatorilor/clientilor care s-au angajat la o treaba dar nu au mai dus la bun sfarsit treaba sau nu au mai platit programatorul la final.
Este nevoie de:
- datele de identificare (nume, adrese de mail, mess) (cel mai sigur sunt datele de plata iban/banca/nume cont/adresa paypal)
- print screen-uri la discutiile avute (intelegerile nerespectate)
- clientul/programatorul are dreptul sa vina cu contra-argumente atata timp cat se vorbeste fara atac la persoana si fara injurii (daca vreti sa va certati o faceti in particular nu aici)
- nu se considera "tepar" persoana cu care ati discutat dar cu care nu ati incheiat un contract (scris pe hartie sau pe mail/mess) cu termeni precisi de lucru si costuri (una e sa discuti informativ fara nici o implicare si alta e sa scrii ca il faci si il termini pana la data cutare si in conditiile cutare). La fel, in cazul in care nu ati discutat cu clientul detaliile specifice de lucru si el vine pe parcurs cu modificari si actualizari de care nu ati discutat initial, e problema voastra ca nu ati spus clar conditiile de lucru de la inceput.
- nu se iau in considerare intelegeri verbale (telefon/skipe) ci doar cele scrise (verbal nu ai nici o dovada ca asa sa vrut si asa sa implementat, ce e scris e bun scris si constituie o dovada a intelegerii intre client-programator)
- clientul nu poate considera "tepar" o persoana care doar se intereseaza de detaliile proiectului fara alte implicari (e dreptul dezvoltatorului sa ceara mai multe informatii fara sa specifice daca se va implica sau nu in proiect)
- deoarece datele de identificare virtuale se pot schimba (user/mail/adrese mess/telefon) este recomandat sa stiti exact cu cine discutati si sa aveti numele si datele bancii (paypal sau banca astea se schimba mai greu si se poate astfel identifica o persoana dupa locul unde ii vine plata (in cazul programatorului)). In cazul clientului, cereti cat mai multe date de identificare ale clientului.

Moderatorii au dreptul sa stearga mesajele care contravin regulilor de mai sus, sau cele care s-au dovedit nejustificate.
In cazul in care credeti ca un anumit mesaj este incorect, puteti apela la un moderator pentru moderarea problemei (aici gasiti lista de moderatori activi de pe forum)
PS. Se cauta moderatori, cine e interesat sa dea un PM


1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Înapoi la “Instalare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori