Compilare PHP cu GD cu suport Freetype

Aici puteţi posta întrebari legate de instalare şi configurare PHP, Apache, IIS, MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server sau altele.

Moderator: Moderatori

SINEKT
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Joi Iun 04, 2009 9:20 am

Compilare PHP cu GD cu suport Freetype

Mesajde SINEKT » Dum Mar 17, 2013 8:49 pm

Salutari,

Am nevoie de PHP cu GD cu suport Freetype, pentru un site care genereaza grafice in timp real. Cel putin asta CRED ca e problema. In logul de erori al Apache primesc:

PHP Fatal error: Call to undefined function imageftbbox() in <fisier>

Webserverul este in totalitate al meu (adica nu pe host) si este tinut pe un sistem cu CentOS 5.5. Apache, MySQL si PHP sunt toate configurate si compilate de mine, nu sunt versiunile luate cu Yum.

Acuma, care e problema: phpinfo() zice ca am GD instalat, zice ca are suport Freetype, dar daca fac var_dump(gd_info()); intr-un PHP de info, vad asa: array(11) { ["GD Version"]=> string(27) "bundled (2.0.34 compatible)" ["FreeType Support"]=> bool(false) etc.etc.

Am reusit cu succes sa descarc si sa instalez atat GD-ul, cat si freetype, si sa compilez GD-ul cu suport Freetype, insa nu prea ma descurc sa il bag in PHP. In momentul in care configurez PHP-ul si dau calea catre GD acolo unde l-am instalat eu, imi zice ca nu gaseste niste fisiere. Comanda de configure este:

./configure --with-apxs2=/SERVER/Apache/bin/apxs --with-mysql --prefix=/SERVER/PHP --exec-prefix=/SERVER/PHP --with-gd=/usr/local/bin --with-freetype-dir=/usr/include/freetype2

Am cautat pe net de am obosit, si nu gasesc nimic. Are cineva idee cum includ GD cu suport Freetype in PHP?SINEKT
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Joi Iun 04, 2009 9:20 am

Re: Compilare PHP cu GD cu suport Freetype

Mesajde SINEKT » Mar Mar 19, 2013 8:41 pm

Nu mai am nevoie, am reusit. Nu intrebati cum, pur si simplu am recompilat PHP cu:

./configure --with-apxs2=/SERVER/Apache/bin/apxs --with-mysql --prefix=/SERVER/PHP --exec-prefix=/SERVER/PHP --with-gd= --with-freetype-dir=/usr/include/freetype2 (fara sa mai dau calea de gd)

...si a mers. Acum am GD cu Freetype. 8O


Înapoi la “Instalare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori