instalare xampp 1.80

Aici puteţi posta întrebari legate de instalare şi configurare PHP, Apache, IIS, MySQL, PostgreSQL, Oracle, SQL Server sau altele.

Moderator: Moderatori

tuborg
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Lun Sep 17, 2012 11:25 am

instalare xampp 1.80

Mesajde tuborg » Lun Sep 17, 2012 11:31 am

salut
in primul rand bine v-am gasit
sunt un incepator in devenire in ale php-ului adica vreau sa invat si eu ceva php
din pacate am reusit sa ma blochez de la prrimul pas- instalare sever xampp pe win7
desi am instalat, apacheul ruleaza, nu vrea sa-mi compileze deloc scripturile , imi arata codul sursa .....
am incercat si pe xp si wampp si easy php pe alt comp dar nimic aceeasi problema
din ce am incercat sa gasesc stiu ca ar fi ceva legat de portul 80 pe care ruleaza apacheul si care intra in conflict cu un alt posibil prog care ruleaza pe acelasi port dar nu stiu cum pot afla acel program sau ce pot face ca sa pot rula corect apacheul si sa-mi compileze codul
sper ca nu am pus prea multe intrebari stupide dar ca s incepator .....
multumesc anticipat pentru raspunsuri



Avatar utilizator
MihaiC
Senior Member
Mesaje: 1641
Membru din: Dum Mai 14, 2006 8:07 pm
Localitate: Navodari

Mesajde MihaiC » Lun Sep 17, 2012 11:45 am

Nu cumva ai directiva short open tags off iar cu folosesti

Cod: Selectaţi tot

<?
// cod php
?>


Daca e asa, atunci verifica in php.ini daca

short_open_tag = On

Daca nu, schimb-o in "On", apoi da restart la server.

P.S.: Oricum, e de preferat sa iti faci codurile fara sa fie nevoie de aceasta setare.
Evolution is a theory like gravity is a theory.
I believe in evolution like I believe the Sun will rise tomorrow.

tuborg
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Lun Sep 17, 2012 11:25 am

Mesajde tuborg » Lun Sep 17, 2012 11:54 am

; short_open_tag
; Default Value: On
; Development Value: Off
; Production Value: Off

asa e in php.ini deci e on
le-am pus pe toate pe on am restartat sv si tot asa imi face

Avatar utilizator
MihaiC
Senior Member
Mesaje: 1641
Membru din: Dum Mai 14, 2006 8:07 pm
Localitate: Navodari

Mesajde MihaiC » Lun Sep 17, 2012 12:04 pm

In primul rand, eu mi-am dat cu presupusul care ar fi problema ta.
Deci doar banuiesc ca ai coduri php care incep cu <? in loc de <?php

In al doilea rand, in php.ini ce incele cu ";" sunt comentarii, deci pot sa scrii ce vrei acolo pentru ca nu va avea nici un efect.
Ce te intereseaza pe tine este linia

short_open_tag = On

care nu incele cu ";"

Edit:

http://www.wampserver.com/en/
Evolution is a theory like gravity is a theory.
I believe in evolution like I believe the Sun will rise tomorrow.

tuborg
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Lun Sep 17, 2012 11:25 am

Mesajde tuborg » Mie Sep 19, 2012 11:36 am

multumesc de ajutor , dar din pacate nu e asta:(
e off intradevar acolo dar scriptul incepe cu <?php
am incercat si wampp si cu easyphp la fel patescu cu toate 3...nu compileaza imi arata in pagina codul :((

Avatar utilizator
MihaiC
Senior Member
Mesaje: 1641
Membru din: Dum Mai 14, 2006 8:07 pm
Localitate: Navodari

Mesajde MihaiC » Mie Sep 19, 2012 11:49 am

Singurul alt motiv din cauza caruia nu ti-ar merge este pentru ca in loc sa apelazi in browser http://localhost/myPHPscript.php, tu dai direct "open with firefox(Chrome, etc.)".

Altfel nu ruzeaza php-ul pe calculatorul tau.

Eu mai am probleme cu skype (trebuie sa il opresc inainte sa pornesc server-ul), dar nu m-am interesat de ce face asta si care servicii sunt afectate.

Edit:
Discutie pe tema asta:
http://www.frihost.com/forums/vt-92388.html
Ultima oară modificat Mie Sep 19, 2012 11:59 am de către MihaiC, modificat 1 dată în total.
Evolution is a theory like gravity is a theory.
I believe in evolution like I believe the Sun will rise tomorrow.

tuborg
New Member
Mesaje: 4
Membru din: Lun Sep 17, 2012 11:25 am

Mesajde tuborg » Mie Sep 19, 2012 11:58 am

asta era Mihai, eu deschideam direct
sper de acu sa mearga am incercat vreo 2 scripturi si e ok cu localhost/.....
multumesc mult de ajutor
deacu pot sa trec la treaba , urmatoarele posturi la rubrica pt incepatori :D

Avatar utilizator
quadmachine
Senior Member
Mesaje: 798
Membru din: Sâm Iul 10, 2010 4:58 pm
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde quadmachine » Mie Sep 19, 2012 2:00 pm

MihaiC scrie:Singurul alt motiv din cauza caruia nu ti-ar merge este pentru ca in loc sa apelazi in browser http://localhost/myPHPscript.php, tu dai direct "open with firefox(Chrome, etc.)".

Altfel nu ruzeaza php-ul pe calculatorul tau.

Eu mai am probleme cu skype (trebuie sa il opresc inainte sa pornesc server-ul), dar nu m-am interesat de ce face asta si care servicii sunt afectate.

Edit:
Discutie pe tema asta:
http://www.frihost.com/forums/vt-92388.html


Ocupa portul 80 si de aceea face asa.:)

Cod: Selectaţi tot

Nu confundati femeia de serviciu cu profesoara de Limba si Literatura Romana.


Înapoi la “Instalare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori