Salutare !
Am instalat pe un win2k Apache 1.3.31 cu PHP 4.3.9 instalat ca modul pentru Apache ( cel putzin eu asa am incercat din cate am tot citit prin documentatii)
Am construit un index.php cu "<?php phpinfo(); ?> shi l-am pus in DocumentRoot-ul meu .
Acum insa cand eu cer localhpst-ul primesc mesajul de eroare :"Forbidden
You don't have permission to access / on this server." Am bagar ochiu' in erorlog shi am gasit acolo asta :"Directory index forbidden by rule: c:/inetpub/webpub/ "
Intrebarea mea este : de ce atunci cand cer "localhost/index.php" totul merge minunat ?!?!?!??!
Merge de asemeni minunat shi cu orice fisiere "*.htm ; *.html" ce se gasesc in document_root-ul meu.
V-as fi forte recunoscator daca mi-atzi da niste indicii....orice ca habar nu am de unde shi ce sa caut in neregula in fisierele de configurare ( php.ini ; httpd.conf ) .
http://nume_site.com = Directory index forbidden by rule
Moderator: Moderatori
-
aurelian
- Senior Member
Apann, still a member of TEAM
)
FAza cu Indexes e daca ii dai voie apachelui sa iti faca "Directory Index" (pagina aia cu Index Of/) daca pui in o directiva <diretory></directory>
optiunea Indexes o sa poti face acea listare, daca nu browserul va primi o eroare 403 (Forbiden).
Se recomanda totusi optiunea -Indexes (e un - in fata) care nu permite listarea asta ptr. directoare sensibile si chiar si pe servere aflate in productie.
Se poate seta si in .htaccess
FAza cu Indexes e daca ii dai voie apachelui sa iti faca "Directory Index" (pagina aia cu Index Of/) daca pui in o directiva <diretory></directory>
optiunea Indexes o sa poti face acea listare, daca nu browserul va primi o eroare 403 (Forbiden).
Se recomanda totusi optiunea -Indexes (e un - in fata) care nu permite listarea asta ptr. directoare sensibile si chiar si pe servere aflate in productie.
Se poate seta si in .htaccess