OPACITATE IN CSS

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS: http://www.phpromania.net/jsmanual/index.html

Moderatori: eyecon, Moderatori

Avatar utilizator
biban
Senior Member
Mesaje: 204
Membru din: Dum Apr 13, 2003 8:23 pm
Localitate: Giurgiu
Contact:

OPACITATE IN CSS

Mesajde biban » Joi Ian 29, 2004 2:06 pm

Cunoaste cineva daca pentru un tabel care am stabilit fundal o culoare pot sa setez o opacitate de 50% de exemplu, ca sa se vada ce e in spate?

Mentzionez ca metoda mea e un pixel de o culoare in format PNG cu opacitate 50% ca background pt tabel dar ma intereseaza daca CSS shtie sa faca el din culori.



Avatar utilizator
VanGogs
Average Member
Mesaje: 77
Membru din: Lun Noi 03, 2003 11:49 am
Localitate: Alba-Neagra

Mesajde VanGogs » Vin Ian 30, 2004 1:52 pm

man, kred k ti-ar merge doar dk scrii ceva in jscript...

si ce versiune css folosesti, si pt ce browser?
Doctore, de 3 lei pastile

Avatar utilizator
biban
Senior Member
Mesaje: 204
Membru din: Dum Apr 13, 2003 8:23 pm
Localitate: Giurgiu
Contact:

Mesajde biban » Vin Ian 30, 2004 1:56 pm

mozilla, opera. am cautat prin documentatie (css css1 css2) dar n-am gasit nimic. nu cred ca se poate dar am vrut sa fiu sigur.

cum fac eu e f bine dar am zis ca poate scap, la fiecare nuantza tre sa lucrez cu photopeintu sa fac un pixel dala

ovisopa
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Lun Oct 28, 2002 5:35 pm
Localitate: Sibiu, Romania
Contact:

Mesajde ovisopa » Vin Ian 30, 2004 9:11 pm

incearca asta :)

Cod: Selectaţi tot

<tr><td background="cevrei.gif"  align="center"  onMouseOver="this.filters.alpha.opacity='100'" onMouseOut="this.filters.alpha.opacity='30'" style="filter:alpha(opacity=30)">bla bla </td></tr>

si am incercat si cu culoare, dar la mine merge numai pe IE.. o sa mai caut dar opera nu stiu daca suporta transparenta

Cod: Selectaţi tot

<body bgcolor="#000000">
<table summary="" border="0">
incearca asta :)
<tr><td align="center" bgcolor="#FF0000">bla bla </td></tr>

<tr><td align="center" onMouseOver="this.filters.alpha.opacity='100'" onMouseOut="this.filters.alpha.opacity='30'" style="filter:alpha(opacity=30)" bgcolor="#FF0000">bla bla </td></tr>
</table>


mai vb

see ya
Check this to see some nice 360° panormaic images from Sibiu. [ Quick Time required ! ] or visit our forum

Avatar utilizator
biban
Senior Member
Mesaje: 204
Membru din: Dum Apr 13, 2003 8:23 pm
Localitate: Giurgiu
Contact:

Mesajde biban » Sâm Ian 31, 2004 8:07 pm

filter e o chestie activex care din cate shtiu inca nu e recunoscuta de W3C.

Merci pentru exemplu. nu shtiam filtrul asta dar imi pare rau ca nu cred ca o sa folosesc (motivul nu e ca eu nu folosesc ie) atata timp cat nu e standard.
Cred ca e bine sa facem paginile dupa standarde ca sa vada toate browserele. Apropo de asta, cu toate ca PNG e standard W3C mie IE imi creaza probleme la randarea lor. Acum nu shtiu, poate nu am instalat eu bine IEul.

Emil
PHPRomania Coder Professional
Mesaje: 300
Membru din: Dum Noi 16, 2003 6:33 am
Localitate: echo $REMOTE_ADDR

Mesajde Emil » Sâm Mar 20, 2004 3:19 pm

biban (cam tarziu raspund dar poate te mai intereseaza)
- Ca in multe chestii frumoase ale web-ului , si in css sunt o gramada de lucruri care "put" din cauza unor anume parti . Pe deoparte Microsoft a venit cu acele "extensii" sau filtre sau ce dumnezeu or mai fi (din nou , non standard) si apoi mozilla a venit cu alte filtre putin mai deosebite (unele chiar mai cool) .
Da , problema e ca NU sunt standard si nici nu vor fi curand .
Ma seaca deja "razboiul browserelor" , de curand am auzit ca Microsoft a inceput sa dezvolte propria clona de XUL ca raspuns la cel de la mozilla . Normal ca se va numi la fel , normal ca va face cam aceeasi treaba , insa vor fi total diferite .. :? (non standard ...)
Ce-ti ramane tie de facut ?
Foloseste png-uri transparente in continuare (mie chiar nu mi-au creat probleme niciodata ) sau (desi esti obsedat de standarde ca mine :) ) fa un javascript care sa foloseasca echivalentele pt filtre corespunzatoare ambelor browsere ) .
Nu am nimic cu microsoft (well , am dar asta nu e subiectul discutiei) dar personal consider IE o bomba in pc-ul meu .. traiasca FireFox !
PHP Romania BLOG
It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

Avatar utilizator
biban
Senior Member
Mesaje: 204
Membru din: Dum Apr 13, 2003 8:23 pm
Localitate: Giurgiu
Contact:

Mesajde biban » Mar Mai 04, 2004 11:36 am

Mda. solutia cu javascript pt a alege filtre e cea mai buna dar in obsesia pt standarde, cum bine o numesti, ma gandesc ca cine stie in viitor ce draq se mai schimba pe la browsere. Un standard ramane forever.
Folosesc png-uri dar am gasit un IE5 instalat o data cu win98se care nu avea pluginu shi m-am gandit ca toti care au distributia aia de win98 nu au pluginu. De aici plecase intrebarea mea. ma gandeam ca opacitatea e o chestie prea interesanta ca sa nu fie inclusa in css.

Emil
PHPRomania Coder Professional
Mesaje: 300
Membru din: Dum Noi 16, 2003 6:33 am
Localitate: echo $REMOTE_ADDR

Mesajde Emil » Mar Mai 04, 2004 2:56 pm

OFFTOPIC : are idee cineva daca in service pack 2 IE va suporta alpha blending la png-uri ? Mi se pare revoltator ce fac cei de la MS. Exista si o petitie online semnata de zeci de mii de oamemei . Atitudinea MS : No answer , nepasare.... :evil:
PHP Romania BLOG

It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.

Emil
PHPRomania Coder Professional
Mesaje: 300
Membru din: Dum Noi 16, 2003 6:33 am
Localitate: echo $REMOTE_ADDR

Mesajde Emil » Mar Mai 04, 2004 3:01 pm

PHP Romania BLOG

It's time for me to find a new hobby. Preferably one that doesn't involve angle brackets. Or computers. Or electricity.


Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori