Pagina 1 din 1

Responsive design

Scris: Mie Noi 04, 2015 9:49 am
de fabby
Va salut!
Legat de treaba cu designuri responsive, vroiam sa va intreb, din experienta proprie cum e mai bine sa se faca?
Solutia pe care o vad eu si pe care am si implementat-o este ca de la inceput, cand htmlizez designul, sa iau in calcul ca la margini / width sa nu mai fie px si sa fie in procent iar la final, sa incep sa pun conditii gen:
@media (min-width: 600px) { //css cod to correct elements }

Sau, o alta solutie ar fi implementarea bootstramp-ului, cu care nu am mai lucrat si vroiam sa va intreb daca intr-adevar ajuta cu ceva.

Ce am mai vazut la unele site-uri responsive, in momentul in care trageam de browser si il micsoram, anumite elemente care aveau de ex. width:30px, in momentul in care micsoram browserul, in acelasi timp se micsora si acel width (probabil cu ceva javascript) si asta mi se parea interesat.

Pareri ceva?
10x!

Re: Responsive design

Scris: Mie Noi 04, 2015 3:10 pm
de Birkoff
bootstrap te scapa de chin, daca il inveti (ai exemple pe w3schools) iti usureaza mult munca + ca e compatibil si cu tablete/mobile si nu te chinui.

daca insa alegi varianta cu procente si box-uri create manual, vei avea mult mai mult de lucru mai ales cand e vb de tablete/mobile.

eu sunt deja la al 4-lea site cu bootstrap si ma indragostesc din ce in ce mai mult de el, inainte ma chinuiam cu box-uri create manual si chin cu mobilele si alinierile si alte prostii, acum cu botstrap doar bag o clasa si sa rezolvat problema :D
iti usureaza munca si la meniuri si la slidere si la poze (dinamice) si formulare sau tabele + le si stilizeaza placut daca vrei + impreuna cu fontavesome ai tone de iconite de care sa te folosesti.
exista si code snipets pentru trucuri cu bootstrap (am avut recent nevoie sa fac un meniu cu submeniuri si default bootstrap permite doar 1 submeniu, cu un snipets gasit pe http://bootsnipp.com/snippets/featured/ ... n-menu-bs3 mi-am rezolvat problema in 2 minute :)

Re: Responsive design

Scris: Vin Noi 06, 2015 10:08 am
de fabby
merci de informatii, chiar vroiam sa stiu din experienta unuia daca e ok sa lucru cu el.
o sa incep treaba cu bootstrap sa vad cum e

Re: Responsive design

Scris: Joi Ian 07, 2016 12:51 am
de cristirg
Si eu recomand bootstrap