ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS: http://www.phpromania.net/jsmanual/index.html

Moderatori: eyecon, Moderatori

Cnet
PHPRomania Supporter
Mesaje: 6
Membru din: Lun Ian 11, 2010 12:20 pm

ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Mesajde Cnet » Sâm Apr 19, 2014 6:02 pm

Ce resurse imi recomandati pentru a invata cat mai usor css?

Incerc sa invat css deci intrebarea mea de mai jos e de complet newbie.

Incerc sa fac un fisier css de test si stilizara din fisierul css nu apare in fisierul html.

Pentru a face legatuira intre o pagina html si una css am introdus urmatorul cod in pagina index.html

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<title></title>
<link href="global.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Titlul paginii
</head>

<body>
</body>

</html>

In acelasi director am creat fisierul global.css si am pus urmatorul cod:

.title {
font-size: 16px;
color: #993300;
font-weight: bold;
}

Totusi, cand deschid index.html, textul "titlul paginii" apare scris normal, fara stilizarea din fisierul global.css

Ce fac gresit?



phphp
Average Member
Mesaje: 69
Membru din: Mie Oct 23, 2013 7:28 pm

Re: ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Mesajde phphp » Sâm Apr 19, 2014 7:16 pm

Continutul paginii trebuie pus in interiorul tagului body, tu l-ai pus in head, iar in fisierul css ai pus ".title{ etc" deci ai definit stilul pentru o clasa nu un tag. Ca sa fie aplicat, trebuie sa il folosesti asa: <p class="title">Test</p>

Avatar utilizator
artur99
Average Member
Mesaje: 55
Membru din: Joi Ian 10, 2013 9:00 pm
Contact:

Re: ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Mesajde artur99 » Lun Apr 21, 2014 12:08 am

Caracteristicile elementelor in CSS sunt setate astfel:

ID - #

Exemplu:
HTML:

Cod: Selectaţi tot

<span id="unnume">Niste text</span>

CSS:

Cod: Selectaţi tot

#unnume{color:red;}



Class - .

HTML:

Cod: Selectaţi tot

<span class="unnume">Niste text</span>

CSS:

Cod: Selectaţi tot

.unnume{color:red;}



Numele elementului

HTML:

Cod: Selectaţi tot

<span>Niste text</span>

CSS:

Cod: Selectaţi tot

span{color:red;}



Acestea toate vor face textul dintre tagurile <span> si </span> colorat cu rosu.

papaleon
Average Member
Mesaje: 56
Membru din: Dum Dec 27, 2015 11:26 pm

Re: ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Mesajde papaleon » Mie Oct 26, 2016 4:18 pm

Eu am gasit si folosesc Tutorialul CSS din " http://www.w3schools.com " are si exemple online si este foarte complet si explicit dar e in engleza.
De asemeni in romana la " www.marplo.net " ( fara sa vreau sa fac concurenta ! )

nevvermind
Senior Member
Mesaje: 1222
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:17 pm

Re: ce fac gresit? nu-mi apare stilizarea din fisierul css

Mesajde nevvermind » Vin Oct 28, 2016 12:08 pm

omu, cauta youtube-uri pt CSS. cauta pe gugal. e plin netul de tutoriale.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/


Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator