Incarcarea unui Model 3d in Flash/Javascript

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS: http://www.phpromania.net/jsmanual/index.html

Moderatori: eyecon, Moderatori

MihaiA
Average Member

Incarcarea unui Model 3d in Flash/Javascript

Mesajde MihaiA » Mar Ian 27, 2009 11:50 am

Salut , de 3 zile si 3 nopti ma tot chinui sa gasesc ceva pe net si parca google nu tine cu mine . As dori ca intr-un html sa fac un buton pe care atunci cand il apas sa imi faca un pop-up . Pana aici e usor , ce e greu urmeaza.
Pop-upul as dori sa fie un fel de viewer 3d la un model facut in 3ds (3ds max).Mam uitat si pe la java prin forumuri , am zis sa incerc si flash (asa mi-a zis un prieten ca flash-ul ar stie sa importeze si sa imi faca un fel de viewer , dar flash nu stiu cu ce se mananca) , sa revenim , o idee , un text , un link care sa ma ajute si pe mine sa import un fisier 3ds si sa imi faca un viewer 3d.

Multumesc mult

Later Edit : Un exemplu de viewer in flash am gasit pe nokia. ro

unknown
Senior Member

Mesajde unknown » Mar Ian 27, 2009 2:54 pm

ok, in primul rand tu vrei un 360? sau orice pozitie posibila?

daca orice pozitie posibila vezi aici http://www.max3d.fpage.org/java_applets/index.html dar se pierde din calitatea obiectului. asadar nu pot sa-ti dau un script, ce pot sa fac e sa te sfatuiesc sa-l contactezi pe proprietarul siteului si sa-l rogi sa ti-l dea.

daca vrei 360 sec, atunci se face simplu in flash si 3dsmax.
faci asa:
- pui o camera in 3dsmax
- faci animatie rotind-o in jurul obiectului sau rotesti obiectul cu 360 si lasi camera asa
- exporti fiecare frame si le bagi in flash (frame randat)
- acum in flash verifici pozitia mouseului si daca e trecuta de jumate fa sa se deruleze filmuletul inainte iar daca nu e trecuta de jumate sa se derulzeze inapoi.

asta e principiu`. spor.
a bad workman always blames his tools

razvancg
Junior Member

Mesajde razvancg » Mar Ian 27, 2009 4:09 pm

Raspunsul ar putea fi in format vrml. 3dsmax stie sa exporte in formatul asta iar fisierele pot fi dechide in browser, dar numai dupa ce se instaleaza un viewer http://www.cortona3d.com/cortona .... cam atat ....

MihaiA
Average Member

Mesajde MihaiA » Mar Ian 27, 2009 7:39 pm

Multumesc @unknown , multumesc @razvancg .

La exemplul lui unknown era cam ceea ce doream , am intrat pe linkul de la el si acel lucru doream , un model si sa mi-l incarce sa mi-l rotesc in stanga dreapta .

Razvancg , este ok si cum ai zis tu , dar aici e o problema , nu cred ca utilizatorii vor fi prea multumiti in a instala anumite plugin-uri. Totusi este ok .

Ceea ce doresc sa fac eu si de ce m-am gandit la flash , poate merge si la java .

Am tabelul user cu coloanele id , id2.
As vrea ca , cumva , sa fac un test in php ceva gen

Cod: Selectaţi tot

if($id2== '1'){show3d(1);}
care sa ii deschida pop-upul , si functia show3d sa fie functia ce au folosito cei de la exemplul lui unknown. Am sa ma mai documentez si daca mai gasesc ceva am sa postez. Totusi daca aveti si alte ideii sunt deschis in a le auzi.

Multumesc.

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”