CSS - intrebare

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS:

Moderatori: eyecon, Moderatori

alexmrdo
PHPRomania Supporter

CSS - intrebare

Mesajde alexmrdo » Joi Iul 03, 2008 5:07 pm

Stiu ca CSS este client side. Intrebarea mea este , cum de stiu browserele sa recunoasca codul CSS/HTML/XHTML/JS ?
De exemplu , eu daca vreau sa imi fac propriul CSS cum trebuie sa procedez ?

Eu m-am gandit ca , browserele cand sunt scrise sunt invatate sa recunoasca codului CSS/HTML etc iar asta este si explicatia pentru care reusesc sa intelegeaca tagurile html.

Deci , sunt invatate browserele "din fabrica" sa inteleaga CSS/HTML ? Daca da , cum sunt invatate ? :)

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Joi Iul 03, 2008 5:17 pm

Evident ca sunt 'invatate din fabrica' sa inteleaga HTML si CSS. Nu imi dau seama de ce iti pui tu intrebarea asta. Hai sa iti raspund cu o alta intrebare: daca un browser n-ar recunoaste HTML si CSS si nu le-ar afisa corespunzator, pentru ce s-ar presupune ca ar fi destinat?

alexmrdo
PHPRomania Supporter

Mesajde alexmrdo » Joi Iul 03, 2008 5:23 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Joi Iul 03, 2008 5:23 pm

Sunt anumite reguli care sunt explicate pe w3.org

In primul rand este specificat tipul documentului (html, xml, rss etc) si asa se face diferenta dintre un tip de document si altul

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

Daca nu se specifica in pagina tipul documentului, browserul incearca sa detecteze singur tipul bazanduse dupa tagurile si regulile intalnite in document si comparandu-le cu cele pe care le stie deja.

Mai departe treaba e simpla, daca intalneste un tag html browserul asteapta ca acel tag sa primeasca anumite valori cum ar fi id, class, style si alte chestii, care sunt specificate pe w3.org pentru fiecare tag in parte.

In rest browserul nu face decat ce gaseste in acel document, iar daca nu primeste valorile pe care se asteapta sa le primeasca, le foloseste pe cele default sau da mesaj de eroare...

Pune de exemplu in firefox ca si culoare default de fundal culoarea roz si ca si culoare default pentru text culoarea verde si mergi asa pe net sa vezi cate site-uri nu au specificate aceste 2 culori in site si cum se vad site-urile daca nu se specifica valorile necesare...

In cazul in care un browser nu intelege o sintaxa (un tag nou de exemplu) de obicei acea sintaxa este ignorata, sau se afiseaza un mesaj de eroare, depinde de situatie...

De exemplu exista spiderii de genu google care au un browser minimal, care ignora sintaxa css, js si preia doar textul brut pentru indexare, sau mai sunt browsere text only care ignora orice imagine sau filmulet sau script (mai sunt intalnite la primele modele de browsere wap)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Joi Iul 03, 2008 5:29 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

alexmrdo
PHPRomania Supporter

Mesajde alexmrdo » Joi Iul 03, 2008 5:47 pm

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”