Conform specificaţiilor W3 proprietatea margin poate lua ca valori fie "length" fie valoarea "auto":
Am urmatoarea sectiune de cod:
<!-- exemplul 1 -->
<div id="continut" style="width: 600px; height: 400px; background: yellow;">
<div id="patratel-colorat" style="width: 100px; height: 100px; margin: 0px auto; background: red; ">
</div>
</div>
Si se obtine rezultatul urmator:
img244{dot}imageshack{dot}us/my{dot}php?image=printscreenpd4{dot}png
Deci margin-left si margin-right setate la auto inseamna ca imi centreaza patratelul in interiorul div-ului galben.
Dar apoi am:
<!-- exemplul 2 -->
<div id="continut" style="width: 600px; height: 400px; background: yellow;">
<div id="patratel-colorat" style="width: 100px; height: 100px; margin: auto auto; background: green; ">
</div>
</div>
Si se obtine:
img145{dot}imageshack{dot}us/my{dot}php?image=printscreen2wv6{dot}png
Practic aceeasi chestie. De ce nu reactioneaza la fel si cand ii dau margin-top si margin-bottom auto ca si in cazul lui margin-left si margin-right? Eu ma asteptam ca in cazul codului 2 patratelul verde sa se aseze frumos chiar in mijloc (atata pe orizontala dar si pe verticala).
Eu am rezolvat chestia asta printr urmatorul cod:
<table><tr><td align="center" valign="middle"></td></tr></table>
Insa as vrea ceva mai "elegant".
Multumesc.
PS: Imi pare rau ca nu pot sa fac link catre poze dar nu am mai mult de 5 mesaje in acest forum si nu mi se permite acest lucru. Va trebui sa va chinuiti sa dati copy/paste in browser si sa inlocuiti {dot} cu . Va multumesc.
CSS { margin: auto auto; }
Moderatori: eyecon, Moderatori
Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”