Vreau sa fac un sablon la care sa schimb doar textul paginii

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS:

Moderatori: eyecon, Moderatori

nicusor.ilie
Junior Member

Vreau sa fac un sablon la care sa schimb doar textul paginii

Mesajde nicusor.ilie » Joi Iul 05, 2012 3:41 pm

Intr-o pagina, as dori sa schimb in functie de optiunea din meniu (home, istoric, contact, despre noi, galerie foto etc) doar textul care apare.

Structura paginii e asa: antent, meniu, continut (cu 3 coloane: una in stanga, una centrala (aici vreau sa schimb textul) si una in dreapta) si subsol.

Cum as putea face (ca sa nu mai scriu atatea si aceleasi linii comune in fiecare pagina)? Ar fisierele ar avea o dimensiune mai mica si mi-ar fi si mai usor in caz ca as modifica ceva in sablon.

Am incercat cu <iframe> si cu <object> dar nu prea imi place cum arata (ca imi pune si un chenar, mai aparea si un scroll pe care am reusit sa-l scot pana la urma). Alte solutii nu exista?

Trebuie sablonul 'spart' in doua: o parte inainte de textul care schimba si o alta dupa (astfel incat sa refac continutul paginii)?

Multumesc

MarPlo
Senior Member

Mesajde MarPlo » Joi Iul 05, 2012 4:53 pm

Salut
Poti folosi PHP, sa preiei pe server datele transmise in adresa URL de la meniu, iar in functie de aceste date incluzi continutul aferent lor.
Vezi daca te ajuta tutorialul .
Sau special pt sistem template, daca stii cat de cat PHP: .
Cursuri gratuite: | | | |

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Joi Iul 05, 2012 5:47 pm

uite si aici un tutorial http://www.tutorialeonline.net/ro/artic ... ite-cu-php daca nu te lamuresti din tutoriale mai intrebi aici si incercam sa te ghidam
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

nicusor.ilie
Junior Member

Mesajde nicusor.ilie » Vin Iul 06, 2012 4:50 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Vin Iul 06, 2012 5:09 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

X-spert
PHPRomania Supporter

Salut

Mesajde X-spert » Mar Iul 10, 2012 12:15 pm

Sunt mai multe variante...
Si, da, cel mai simplu e cu PHP, sau ASP, sau Java... :)
Creezi template-ul cu HTML, CSS si Javascript si il controlezi cu un limbaj de programare de mai sus.

Poti crea un template doar in HTML, CSS si Javascript (eu prefer jQuery) si in asta sa tot aduci text, care poate sa fie ascuns, sa vina din CSS (da, poti aduce text si din CSS in pagina) sau sa vina prin Ajax din alte fisiere (txt, xml...).

Daca ai intrebari... astept :)

Numai bine!

nicusor.ilie
Junior Member

Mesajde nicusor.ilie » Mar Iul 10, 2012 12:39 pm

Momentan insa am de rezolvat alte mici chestii.

Am sa revin cat de curand cu intrebari pentru ca recunosc ca mi-am prins putin (mai mult) urechile si ma cam depaseste un pic (fiind si incepator...)

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”