comportament bizar

Discuţii despre serverele web pe care poate rula PHP: Apache, Internet Information Server (IIS), nginx, lighttpd.

Discuţii despre cloud computing: Amazon Web Services, Azure, Google App Engine, Cloudflare

Moderator: Moderatori

chuck_n
Average Member
Mesaje: 70
Membru din: Vin Iun 03, 2011 9:57 am

comportament bizar

Mesajde chuck_n » Lun Apr 02, 2012 9:01 am

Modific stilul unui site si cand dau refresh si stilul nu se schimba, dau view page source apoi dau pe css/style.css si-mi apare ultimul stil nemodificat, iar in editor am adaugat elemente noi, acest compotament il am si pe ubuntu, am si sters fisierul cu stilul si tot mi-l arata/incarca.... loool cum e posibil asa ceva?

Nu e de la browser( pe windows imi apare mesajul apache has encountered a problem and needs to close desi el inca merge), doresc sa ma loghez pe alt browser insa se incarca la nesfarsit si apoi apare mesajul cu apache dupa vreo 2 min de asteptare.

Ati mai intalnit vreodata asa ceva? :D



hadyh
Average Member
Mesaje: 118
Membru din: Mar Noi 30, 2010 12:57 pm

Mesajde hadyh » Lun Apr 02, 2012 11:24 am

pentru refresh :

<link href="css/style.css?<?php echo time();?>" rel="stylesheet" type="text/css" />

Avatar utilizator
Dodo
Senior Member
Mesaje: 958
Membru din: Mar Aug 22, 2006 2:40 pm
Localitate: Constanta
Contact:

Mesajde Dodo » Lun Apr 02, 2012 11:40 am

@hadyh hack-ul tau nu permite browserului sa pastreze fisierul css in cache, reincarcand fisierul la fiecare refresh. Acest lucru il vrei doar in dezvoltare, nu si in productie.

Mai bine folosesti ctrl + f5 in browser pentru a ignora cache-ul la refresh (merge in majoritatea browserelor).

Avatar utilizator
mndrk
Senior Member
Mesaje: 271
Membru din: Mar Iun 22, 2010 12:02 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde mndrk » Lun Apr 02, 2012 11:49 am

Apoi pentru productie(daca mai modifici din cand in cand css-ul) poti pune versiuni:

<link href="css/style.css?v0.1" rel="stylesheet" type="text/css" />

Si mereu cand modifici cate ceva schimbi versiunea si o sa fie reincarcat fisierul.. apoi pastrat in cache pana se schimba iar versiunea.

chuck_n
Average Member
Mesaje: 70
Membru din: Vin Iun 03, 2011 9:57 am

Mesajde chuck_n » Lun Apr 02, 2012 4:06 pm

Mersi de sfaturi, cred ca la partea de logare e o problema de sesiuni/cookies.

Archon
PHPRomania Supporter
Mesaje: 11
Membru din: Lun Apr 30, 2012 1:28 pm

Mesajde Archon » Lun Apr 30, 2012 5:06 pm

Daca cumva folosesti prestashop tre sa dai enable la "force cache" ceva de genul este o optiune.


Înapoi la “Servere Web”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator