Sistem informatic de raspuns in caz de urgenta

Cauţi de lucru în domeniul dezvoltării Web? Postează-ţi CV-ul aici. Cauţi programatori pentru proiectul tău? Postează oferta.

Moderatori: admin, Moderatori

danutzul11
New Member
Mesaje: 1
Membru din: Lun Iun 29, 2009 5:16 pm
Contact:

Sistem informatic de raspuns in caz de urgenta

Mesajde danutzul11 » Lun Iun 29, 2009 5:22 pm

Sistem informatic de raspuns in caz de urgenta (la accidente si incidente) pe o platforma industriala si o aplicatie in php sau visuaj basic sau java. Un accident chimic de pe o platforma industriala.

- aplicatia trebuie sa-si ia anumite valori de la senzori, traductori, iar in caz de depasire a anumitor valori sa declanseze un semnal de alarma si sa scoata anumite rapoarte despre starea sistemului. Sa aiba un sistem de utilizatori, sistem de acces, utilizatori, administrator, angajat.

- vor exista niste butoane cu ajutorul carora se va declansa o stare de urgenta virtuala, aceasta fiind utila pentru testarea sistemului.

- o baza de date care sa contina datele din rapoarte, utilizatori, etc, iar cand alarma se declansaza trimita apeluri catre ISU, angajati, etc

Proiectul isi propune sa realizeze un sistem modular configurabil, deschis, de monitorizare, decizie asistata şi prognoză a evoluţiei substanţelor potenţial periculoase în condiţii de risc tehnologic, analiza impactului şi riscului asupra zonelor populate. Pentru evaluarea şi anticiparea impactului şi riscului poluanţilor se realizează reţele concentrice de monitorizare în instalaţia tehnologică, în jurul unităţiilor poluante şi în interiorul zonei de impact. Se va reduce riscul tehnologic în unităţi potenţial poluante cu substanţe potenţial periculoase la un nivel impus de legislaţia în vigoare, se va asigura în timp real gestionarea situaţiilor de criză şi se va anticipa riscul. Factorii de decizie, indiferent de nivelul de decizie şi locul de amplasare, vor fi informaţi în timp real (Consiliile Judeţene de Intervenţie în cazul Calamităţilor Naturale şi Accidentelor Industriale, Agenţiile de Protecţie a Mediului, Inspectoratele de Protecţie Civilă, Primării, Pompierii, etc.) în vederea luării deciziilor optime în cel mai scurt timp pe baza planurilor de intervenţie.
Principalul obiectiv al sistemului este proiectarea, implementarea, experimentarea şi realizarea unitară sub forma unui produs vandabil a conceptelor de risc tehnologic, monitorizare substante potenţial periculoase, securitate industrială, preîntâmpinarea accidentelor, simulare, decizie asistată, prognoză, modelarea dispersiei gazelor în atmosferă funcţie de condiţii meteo şi de relief, informarea în timp real a factorilor de decizie ce concură la aprobarea şi aplicarea planul de alarma chimică. Rezultatele măsurătorilor vor permite conceperea, proiectarea şi realizarea unor echipamente de detecţie în timp real a situaţiilor de risc situate la distanţă mare de locul producerii evacuărilor în mediu a substanţelor potenţial periculoase, bazate pe tehnologii moderne.
Sistemul va include:
- Metode de analiză a riscului în timp real şi anticipativ conform unor planuri sau specificaţii tehnice date în concordanţă cu legislaţia în vigoare
- Evaluare permanentă în timp real a riscului potenţial sau a riscului în cazul unor accidente şi / sau incidente industriale.
- Sisteme / reţele de achiziţie şi gestiune a datelor de mediu / securitate industrială.
- Programe modulare utilizabile în timp real sau ca bază pentru studii de impact şi/sau de risc de mediu sau industrial.
- Furnitură de sisteme modulare, complete, adaptate cerinţelor beneficiarilor potenţiali / şcolarizare personal / formare specialişti conform normelor internaţionale.
Proiectul se va finaliza cu o bancă de date şi un sistem pilot într-o unitate teritorială din România.
Ultima oară modificat Lun Iun 29, 2009 11:35 pm de către danutzul11, modificat 1 dată în total.Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Lun Iun 29, 2009 6:06 pm

1. in php nu cred ca poti face asa ceva, ar trebui un limbaj mai dezvoltat...
2. ar trebui o interfata de acces la centrala telefonica si un soft de comunicare care sa primeasca de la aceasta aplicatie numarul la care sa sune si sa faca apelul... asta e parte separata si trebuie vorbit cu un operator de telefonie... sau facut contract cu un serviciu de sms on net...
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

corsar
Average Member
Mesaje: 87
Membru din: Sâm Ian 12, 2008 4:39 pm

Mesajde corsar » Lun Iun 29, 2009 6:15 pm

Birkoff, te contrazic, se poate face in PHP.
sunt putine chestii pe care NU le putem face
@danutzul11 asta e un proiect? ce buget?

Pirahna
Senior Member
Mesaje: 5985
Membru din: Dum Aug 22, 2004 2:04 am
Localitate: la birou
Contact:

Mesajde Pirahna » Lun Iun 29, 2009 6:19 pm

Eu am vazut sistemele de la diverse companii mari de telefonie mobila din romania (vodafone, cosmote, etc) si folosesc o interfata web pentru a restarta / configura echipamentele (e logic totusi). Ei folosesc asp predominant si am vazut si cgi in unele locuri.

Se poate face asa ceva si in php, dar numai ca interfata si functionalitate. Pentru managementul legat de hardware (senzori, etc) trebuie dezvoltate aplicatii pentru linux / windows de la care php-ul sa ia valorile si sa le afiseze.

Deci tot ce tine de hardware va trebui sa fie facut separat, si serverele de pe care vezi valorile trebuiesc sa fie online tot timpul. 100% uptime.

Daca ai nevoie sa iti dezvolte cineva asa ceva, contacteaza-ma.
Ar trebui sa mentionez din start ca e scump spre foarte scump.

Avatar utilizator
Birkoff
Senior Member
Mesaje: 6380
Membru din: Joi Mar 18, 2004 2:34 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Birkoff » Lun Iun 29, 2009 6:38 pm

corsar scrie:Birkoff, te contrazic, se poate face in PHP.
sunt putine chestii pe care NU le putem face
@danutzul11 asta e un proiect? ce buget?


pai si cum comunici cu senzorii din php? stiu si eu prea bine ce poate face php si ce nu poate, si ca sa faci asa ceva in php (full php) nu se poate, tot mai simplu e o aplicatie intr-un limbaj mai avansat care poate sa comunice la nivel hardware cu echipamentele, si in care poti dezvolta eventual dll-uri pentru comunicarea la nivel de hardware...
altfel faci un hibrid, interfata in php si restul in alt limbaj ceea ce nu mi se pare o idee fiabila (cel putin nu pentru o aplicatie de acest nivel)
1) CMS, ERP, CRM, etc... (doar pentru clienti))
2) Portofoliu, servicii, contact, blog
3) Folositi aceasta clasa sql in proiectele voastre (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

PopAlexandra
PHPRomania Supporter
Mesaje: 8
Membru din: Mie Aug 09, 2017 2:24 pm

Re: Sistem informatic de raspuns in caz de urgenta

Mesajde PopAlexandra » Mar Feb 27, 2018 7:41 am

Are careva experienta cu cei de la Innovation Partner? Ii recomandati pentru solutii ERP?

angelp
Average Member
Mesaje: 130
Membru din: Joi Mar 08, 2007 1:30 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Sistem informatic de raspuns in caz de urgenta

Mesajde angelp » Mie Mar 07, 2018 2:36 pm

salut, daca mai e valabil... da-mi un semn pe skype: angel.petrescu. o zi buna.


Înapoi la “Oferta/Cerere proiecte”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori