Domeniu gratis... Care ştiţi, spuneţi, fraţilor!

Puteţi posta întrebări legate de găzduirea site-urilor şi nume de domenii. Oferte, inregistrari, transferuri, informaţii diverse sau reclamaţii. Probleme cu Ensim, Plesk, CPanel, Help Desk.

Moderator: Moderatori

Sylver Cheetah 53
Average Member

Domeniu gratis... Care ştiţi, spuneţi, fraţilor!

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Joi Mar 26, 2009 11:56 pm

Am aflat cu surprindere în acest subiect că domeniul meu co.cc a expirat, iar acum vor să plătesc. :( No way! :x
Ce alte domenii free mai ştiţi? Vreau fără reclame, cel mult accept un minibanner ca pe co.nr.

Am nevoie rapid de ajutor. :( La mine, încă merge saitul, dar probabil nu pt. mult timp. :cry:

kleampa
Senior Member

Mesajde kleampa » Vin Mar 27, 2009 11:49 am

lx.ro

Sylver Cheetah 53
Average Member

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Vin Mar 27, 2009 12:29 pm

Aia e găzduire, eu vreau domeniu. Găzduire am, frate. :)

Amenthes
Senior Member

Mesajde Amenthes » Vin Mar 27, 2009 12:42 pm

I'm under construction | http://igstan.ro

lorand1
Average Member

Mesajde lorand1 » Sâm Mar 28, 2009 2:37 am

domeniul este inca pe numele tau banuiesc
Sylver Cheetah

900292
Constanta,
ROMANIA

tot ce trebuie sa faci este sa intri in cont si sa ti-l reactivezi, la www.co.cc, nu esti nevoit sa le platesti nimic

aceste domenii daca nu sunt reactivate anual se sterg, mi se pare si normal sa nu stea nume de domenii alocate fara sens

si pt cultura ta generala, eu unul il consider ca si cel mai bun domeniu free
bafta
Oamenii normali nu stiu ca totul e posibil. David Rousset
Nu am vreo insusire speciala, ci sunt numai un pasionat curios. Albert Einstein

Sylver Cheetah 53
Average Member

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Mar Apr 07, 2009 11:03 pm

Îmi pare rău dar afirmaţia ta este eronată. :(
Unele domenii (cele care nu au fost folosite de nimeni, niciodată) sunt într-adevăr free, dar numai pentru 1 an. Apoi trebuie să plăteşt 3$/an. Mi-a plătit un prieten pt. că eu nu am card de credit. :?

Imagine
Amenthes scrie:http://www.110mb.com

Oare nu ştiţi diferenţa între domeniu şi găzduire? :roll: Domeniul e pur şi simplu un nume... alabalaportocala.com Îl iei şi faci ce vrei cu el. Găzduirea este serverul care îţi ţine saitul. Nu îmi dau seama cum se poate confunda. :|

Eu ştiu doar două servicii de domenii free:
co.cc
eu.org

Însă pe eu.org nu m-am descurcat, pare a fi o procedură cam complicată. :(

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Apr 08, 2009 3:08 pm

Ce iei tu acolo de la .co.cc nu sunt domenii, sunt de fapt subdomenii. De ce? Pentru ca .co.cc nu e un TLD (top-level domain) cum e .co.uk de exemplu. Este domeniul .co de pe TLD-ul .cc, unde se fac subdomenii.

Sincer acuma, chiar nu iti permiti 10 euro pe an pentru un .com sau un .net?

Sylver Cheetah 53
Average Member

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Mie Apr 08, 2009 3:36 pm

Probabil că ai dreptate, dar cîtă vreme e scurt şi merge parcat, e okay. Iar ca lungime, e idem co.uk, de care tocmai pomeneai. :)

Nu, nu îmi permit 10E/ an. Mi se pare mult şi nici nu am card de credit. Părerea mea este că măcar serviciile de bază de pe internet, ar trebui să fie free. Să se plătească doar pentru "bonusuri".

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Apr 08, 2009 3:40 pm

Sa platesti un nume de domeniu mi se pare de bun simt. Pana la urma, e vorba de rezervarea unei proprietati, si proprietate pe moca nu se poate.

Cat despre faptul ca 10 euro pe an ti se pare mult... nu mai comentez... Cheltuiesc mai mult de atat cand ma duc la masa in oras cu sotia.

Sylver Cheetah 53
Average Member

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Mie Apr 08, 2009 4:15 pm

Nu e proprietate din moment ce nu îl ai pe viaţă. E doar un împrumut, iar un lucru poate fi împrumutat şi fără interes pecuniar. :wink:

Cît despre cît cheltuieşti tu în oraş, sincer nu cred că interesează pe nimeni. Bravo ţie, dar unii suntem "români în România", dacă-mi înţelegi alegoria. De altfel, şi scopul celor de la eu.org, declarat pe prima pagină, este de a oferi o şansă celor care nu-şi permit costurile scandaloase (outrageous) pe care le implică achiziţionarea unui domeniu.

The goal of EU.org is to provide free subdomain registration to users or non-profit organizations who cannot afford the outrageous fees demanded by some NICs, especially in Europe.

Nu ştiu ei cît cheltuie unii români pe mese în oraş. :lol: Doamne! :| Ei... trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul. :evil:

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Mie Apr 08, 2009 4:37 pm

Ah, pai de ce nu ai inceput cu citatul din badea mircea? Stiam din start cum sa nu vorbesc cu tine!

10 euro pe an e "outrageous cost"? Hai sa fim seriosi, nu suntem tara din lumea a III-a sa ne cumparam mancare o luna cu banii astia!

kleampa
Senior Member

Mesajde kleampa » Mie Apr 08, 2009 5:37 pm

daca ai avea 12 ani as intelege gandirea asta
daca ai mai mult, imi pare rau pt tine

ce faci daca site-ul tau ajunge la 50.000 vizitatori si tu castigi 2000E/luna iar cei de la co.cc se hotarasc sa renunte la business?

mihaitha
Senior Member

Mesajde mihaitha » Joi Apr 09, 2009 10:12 am

kleampa scrie:daca ai mai mult, imi pare rau pt tine
Don't.

Sylver Cheetah 53
Average Member

Mesajde Sylver Cheetah 53 » Dum Apr 12, 2009 11:04 pm

kleampa scrie:daca ai avea 12 ani as intelege gandirea asta
daca ai mai mult, imi pare rau pt tine

ce faci daca site-ul tau ajunge la 50.000 vizitatori si tu castigi 2000E/luna iar cei de la co.cc se hotarasc sa renunte la business?

Nu tot ce zboară se mănîncă! Nu am pus niciun fel de reclame şi niciodată nu voi pune. Nu urmăresc să cîştig bani, şi mai ales nu cu acel sait. M-aş simţi foarte prost, membrii activi şi cu vechime fiindu-mi prieteni şi ştiindu-ne dinaintea forumului, să le bag în faţă tot soiul de reclame şi să fac bani pe spatele lor. :lol: Eu acuma înţeleg că trăim într-o lume materialistă şi toţi cerşetorii ne roagă să apăsăm pe reclama X sau pe reclama Y, dar uite că nu e toată lumea aşa. :wink: Mai există şi oameni care fac un lucru doar din pasiune, doar pentru că le place. Sau tu nu mai alergi după fluturi prin parc pt. că nu ies bani? :lol: Am mai întîlnit oameni cu mentalitate similară... Ce aş putea spune?! Aţi trăit degeaba, nu aţi înţeles nimic. :) Voi sunteţi ca părinţii ăia care pleacă prin Spania şi-şi lasă baltă odraslele, cu gîndul că banul e tot ce contează, şi plîng mai apoi cînd copiii lor se sinucid. :D

Nu cîştig bani cu acel sait, nu am reclame, deci nu, nu intenţionez să plătesc nimic nimănui. Logic. Internetul trebuie să fie free şi va veni o zi cînd va fi. Drept dovadă că deja, şi în România, în cîteva parcuri din oraşele mari este net free. :D De ce nu ar fi la fel şi cu domeniile? Din ce am înţeles, din acest an se accepta domenii de orice formă. Nu mai trebuie să fie .com, .net sau mai ştiu eu cum... De ce nu ar oferi de ex. Coca Cola domenii .coca-cola? Doar îşi fac reclamă, nu? :? Dar aşa e românul, obişnuit cu supuşenia, docil prin natura sa. Ne merităm soarta, frate. :lol: N-am ce zice... oameni mici cu idealuri mici. :wink:

Înapoi la “Gazduire Web si Domenii”