Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Denumirea tabelelor si campurilor
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
black diamond

Data înscrierii: 23/Mai/2005

Trimis: Dum Ian 21, 2007 3:59 pm    Titlul subiectului: Denumirea tabelelor si campurilor  

Incerc sa imi creez un sistem de numire al tabelelor si al campurilor generalizat pentru o folosire cat mai usoara atat manuala (cu phpmyadmin, de exemplu), cat si ceva automat pe viitor.

Eu am ajuns la urmatoarea forma..
Cod: [ users ]
user_id
username
password
lastlogin

[ useremails ]
useremail_id
adress
user_id_link

[ rels ]
rel_id
user_id_link_1
user_id_link_2
(rel vine de la relationship, considerati ca e cuvantul intreg)

Numele bazelor de date: arbitrar

Numele tabelelor: prefix (eventual) si pluralul substantivului care este descris in fiecare intrare din tabel. Daca descriu o masina o sa fie 'masini', daca descriu o casa, o sa fie 'case' s.a.m.d.

In exemplu de mai sus avem user -> users, rel -> rels, useremail -> useremails.

Numele la campuri: daca este id-ul unic al campului are sufixul '_id' (user_id, rels_id, casa_id, etc). Daca nu, va fi cu litere mici, unul sau mai multe cuvinte, fara separator (username).

Legaturi intre tabele: adaug un sufix (sa spunem _link sau _ref(erinta)) la campul la care fac referire. Daca am mai multe referinte spre acelasi camp mai adaug un sufix numeric (1, 2, 3... sau _1, _2, _3, etc..)

Exemple: user_id_link face referire la user_id, la fel ca si user_id_link_1 si user_id_link_2.

As dori pareri sau sugestii legate de metoda aleasa...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Pagina 1 din 1