Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

interogare corecta
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
dbuhus

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mar Iun 29, 2004 2:57 pm    Titlul subiectului: interogare corecta  

mysql> select * from domenii;

cu scopul de a face o pagina pe care se vor afisa joburile disponibile intr-o companie, am creat 3 tablele intr-o baza de date mysql care arata cam asa:

+------------+---------------------+
| id_domeniu | nume_domeniu |
+------------+---------------------+
| 1 | Forja |
| 2 | Contabilitate |
+------------+----------------------+
2 rows in set (0.00 sec)

mysql> select * from joburi;
+--------+------------------------+
| id_job | nume_job |
| 1 | Inginer Mecanic |
| 2 | Inginer Electronist |
| 3 | Economist |
3 rows in set (0.02 sec)

A treia tabela contine doar descrierea job-urilor.
Ideea este de a deschide o pagina in care sa se vada domeniile din care fac parte joburile respective, iar printr-un click pe unul din domenii sa se deschide o noua pagina care contine doar job-urile din domeniul respectiv. Apoi, printr-un click pe unul din job-uri sa se dechida o pagina cu descrierea jobului pe care s-a facut click. Pentru a vedea domeniile, eu am facut urmatorul script php:
Cod: <?
          mysql_connect("localhost", "root", "");
          mysql_select_db("jobdisp");
          $sql1 = "SELECT * FROM domenii";
          $resursa1 = mysql_query($sql1);
          $nr = mysql_num_rows($resursa1);
          print "<p><b><FONT size = 2 face=Verdana color=#0d939b>Sunt $nr domenii in baza de date.</FONT><br><br></p></b>";
          $sql2 = "SELECT id_domeniu, nume_domeniu FROM domenii";
          $resursa2 = mysql_query($sql2);
          while($row = mysql_fetch_array($resursa2))
          print '<br> <a href="job.php?id_domeniu='.$row['id_domeniu'].'">'.$row['nume_domeniu'].'</a><br>';
?>
Ceea ce nu mi-a iesit, e ca daca fac un click pe unul din domenii, nu-mi afiseaza doar job-urile din domeniul respectiv, ci toate joburile.Iata scriptul php pe care l-am facut si nu-mi returneaza ceea ce as vrea:
Cod: <?
          mysql_connect("localhost", "root", "");
          mysql_select_db("jobdisp");
          $sql1 = "SELECT * FROM joburi";
          $resursa1 = mysql_query($sql1);
          $nr = mysql_num_rows($resursa1);
          print "<p><b><FONT size = 2 face=Verdana color=#0d939b>Sunt $nr job-uri in baza de date.</FONT><br><br></p></b>";
          $sql2 = "SELECT id_job, nume_job FROM joburi";
          $resursa2 = mysql_query($sql2);
          while($row = mysql_fetch_array($resursa2))
          print '<br> <a href="desciere.php?id_job='.$row['id_job'].'">'.$row['nume_job'].'</a><br>';
?>
E clar ca interogarea pe care am facut-o ($sql2 = "SELECT id_job, nume_job FROM joburi";) nu e cea corecta, sau ca n-am conceput bine cele 2 tabele.

Va rog sa ma ajutati in privinta unei interogari care sa-mi returneze doar joburile din domeniul respectiv.

Multumesc!
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Iun 29, 2004 3:29 pm    Titlul subiectului:  

Pai "Economist"-ul nu prea are ce cauta la "Forja".. .dacat poate cand duce fluturasii... :lol: asa ca in "joburi" tre sa mai adaugi un camp ce o sa contina ID-ul din "domenii"...

Mai bine ai face un alt tabel de legatura (n:m) intre ele... ca poate un "nume_job" apare in mai multe domenii... si vitavercea...

Bafta IAR !
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1