Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

PiataDeSoft - RentACoder romanesc
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
xaldis

Data înscrierii: 17/Iun/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Iun 17, 2004 10:14 am    Titlul subiectului: PiataDeSoft - RentACoder romanesc  

Ce este PiataDeSoft ?

PiataDeSoft este un site de intermediere intre cei ce produc software (programatori) si cei ce au nevoie de software (beneficiari). Ideea de baza a acestui site este ca dvs. beneficiarul de software la comanda sa sa obtineti cel mai mic pret pentru cel mai bun produs cu riscuri minime.

Cum functioneaza ?

Beneficiarii depun pe site specificatiile (descrierea) proiectelor software pe care doresc sa le realizeze impreuna cu pretul maxim pe care sunt dispusi sa-l achite si cu termenul limita de realizare. Aceasta cerere de oferta va ajunge la cei peste 370 de programatori inscrisi pe site. Cei care care cred ca vor putea realiza proiectul vor licita in sens invers plecand de la suma maxima stabilita de dvs. Beneficiarul poate alege un castigator in functie de criteriile sale de selectie plus informatiile oferite de site despre licitatori cum ar fi CV-ul si reputatia acestora. Pentru a ne proteja onorariul regula licitatiei este ca pana la stabilirea unui castigator programatorul si beneficiarul nu au voie sa faca schimb de informatii de contact. Dupa ce dvs. stabiliti un castigator trebuie sa trimiteti contravaloarea lucrarii (suma stabilita prin licitatie) in ceea ce noi numim Depozitul de Garantie privind Siguranta Livrarii (DGSL). Acest depozit constituie o garantie pentru toate partile implicate in acest proces. Pentru dvs. constituie garantia ce o veti primi inapoi daca nu sunteti multumit de munca programatorului, pentru programator constituie garantia inceperii muncii la proiect, pentru noi in calitate de intermediari constituie garantia onorariului nostru pentru serviciile prestate. Dupa constituirea depozitului de garantie proiectul intra in faza de executie in care dvs si programatorul puteti face schimb de date (materiale si documente ce privesc proiectul) prin intermediul site-ului sau in afara site-ului. Punctul final este livrarea muncii programatorului si receptia lucrarii. Daca sunteti multumit de munca prestata de programator atunci ne comunicati acceptul dvs. pentru a elibera fondurile detinute in DGSL catre programator. In caz contrar puteti apela la serviciul de mediere si arbitraj asigurat de noi. In urma arbitrajului(analizei cererii de oferta si a materialelor schimbate prin site si nu numai si a muncii programatorului de catre un arbitru desemnat de piatadesof) puteti dispune returnarea fondurilor din DGSLsau pastrarea acestora si angajarea unui nou programator. Retineti ca acest serviciu este absolut GRATUIT pentru beneficiar, piatadesoft.ro oprind un commision de 15% de la programator (realizator). Pentru orice alte informatii vezi www.PiataDeSoft.ro
Sus  
coditza

Data înscrierii: 23/Ian/2004
Locație: cluj-napoca

Trimis: Joi Iun 17, 2004 1:16 pm    Titlul subiectului:  

niatza

probabil ca s-a mai discutat si pe forumul asta, dar pe ala de la chip stiu sigur ca da :D

treaba asta NU o sa aiba succes in romania... si nu ca nu ar fi coderi care sa realizeze proiectele propuse, dar nu o sa existe proiecte pentru ca firmele romanesti (si dak siteul nu se adreseaza firmelor romanesti sau ma rog, si altor clienti din categoria asta) nu prea dau $$$ pe softu pe care ar trebui sa dea ca sa nu o ia pe coaja de la BSA, dapai sa mai plateasca pe careva, pe net, sa-i fac cine stie ce softuletz de care are nevoie. Ei, poate pentru softuletze o sa mearga treaba, dar pentru proiecte mari never...

si clienti din afara (adika aia care au nevoie de soafte) au deja la dispozitie o gramada mare de siteuri gata consacrate, care le ofera si modalitati de plata mult mai convenabile pentru ei.

anyway, ideea e buna, dar nu o sa aiba succes in urmatorii 2-3 ani, poate si mai mult...
Sus  
Wizard

Data înscrierii: 01/Iul/2004

Trimis: Vin Iul 02, 2004 3:05 am    Titlul subiectului:  

Yep, /me agrees with coditza, din pacate.

Din perspectiva unei firme romanesti, de ce sa platesc eu cateva sute sau mii de $ pe o aplicatie functionala pe care sa mi-o vanda cineva, cand pot sa dau 3 milioane pe luna unui amarat care sa-si stoarca creierii si sa mi-o faca pentru un pret de nimic si in plus cu ocazia asta pot sa-l bat la cap de fiecare data cand vreau sa schimb ceva pentru ca pata de pe creierul meu si-a schimbat culoarea :twisted:

Din perspectiva noastra ca si programatori PHP, piata romaneaca e aproape nula pentru un freelancer. E interesat de citit studiul facut de Interakt, respect, foarte adevarate concluziile lor.

Cred ca asta e al 15-lea proiect de genul asta de care aud pana acum.
Mult succes!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Pagina 1 din 1