| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
epsilon_google
Data înscrierii: 31/Dec/2006
Locație: bucuresti
|
| Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:18 am Titlul subiectului: Nu mere mysqlu :( |
|
|
Deci in primu rand va salut p toti!
Am o intrebare scurta si la obiect:
am instalat separat apache,mysql,php(ultimele versiuni la data de 30-12-2006) pe un sistem windows.
Problema cred k este din configurarea fisierului php.... php.ini desi eu nu o vad.In fine.... deci am un script care zice cam asa:
<?php
$link = mysql_connect("localhost","root","parola");
?>
deci practic este doar linia de conectare la baza de server.La acest script imi da eroarea:
Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Apache\htdocs\index.php on line 2
Ce fac??????????????Sunt disperat ; am incercat orice am modificat fiseru ala php.ini ala de l-am zapacit ; nu mai stiu unde sa umblu!
Va rog ajutati-ma :D
Multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
PunjabHaker
Data înscrierii: 10/Iul/2006
|
| Trimis: Dum Dec 31, 2006 3:02 am Titlul subiectului: |
|
|
in php.ini uite la linia
;extension=php_mysql.dll.
sterge ";"
incearca
<?php phpinfo(); ?> ca sa vezi daca ai setarile bine puse la punct |
|
| Sus |
|
epsilon_google
|
| Trimis: Dum Dec 31, 2006 2:03 pm Titlul subiectului: erau setate |
|
|
Da, in php.ini(situat in c:/Windows) am scos caracterul de comentariu de la
extension=php_mysql.dll si am copiat si fisierul libmysql.dll din dosarul php in windows/sistem32 ....... si....la fel.Dupa ce l-am mai foit am mai dat de nus2 cate ori rr la apache, nu mai apare nimik pur si simplu pagina goala.Reamintesc codu:
<?php
$svc = mysql_connect("localhost","root","parola") or die("nu m-am conectat la server");
?>
Si nu se conecteaz... deoarece daca schimb useru si parola nu se modifica nimic.Ma gandesc ca ar trebui sa-mi dea vreun avertisment da nu da nimica.M-am uitat in php.ini si la gradul de erori e selectat la e_all deci ar trebui sa raporteze orice eroare....
pur si simplu nu stiu ce sa-i fac :(
PLS HELP! |
|
| Sus |
|
PunjabHaker
Data înscrierii: 10/Iul/2006
|
| Trimis: Dum Dec 31, 2006 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cod:
<?php
$svc = mysql_connect("localhost","root","parola");
if ($svc){
print "Merge";
}
else {
print "Nu Merge";
}
?>
|
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Lun Ian 01, 2007 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Macar sa aflam de ce nu merge:
Cod: <?php
$svc = mysql_connect("localhost","root","parola") or die(mysql_error());
?> |
|
| Sus |
|
epsilon_google
|
| Trimis: Mar Ian 16, 2007 10:07 am Titlul subiectului: Am gasit! |
|
|
Am gasit!Nu mai am nevoie :D.Gresisem din prostie k de obicei :D
Ms mult oricum ;) |
|
| Sus |
|
dant_71
Data înscrierii: 27/Ian/2007
|
| Trimis: Mar Ian 30, 2007 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Problema mea e alta, desi primesc acelasi mesaj daca incerc sa ma conectez la MySQL:
phpinfo() imi da o eroare de tipul:
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:\PHP\ext\php_mysql.dll' - The specified module could not be found. in Unknown on line 0
am instalat php 5.2.0, IIS si MySQL 4.1
in directorul C:\php nu am subdirectorul EXT
Cum pot rezolva problema?
Dan |
|
| Sus |
|
crick
Data înscrierii: 24/Feb/2006
Locație: Craiova
|
| Trimis: Sâm Feb 03, 2007 11:33 am Titlul subiectului: |
|
|
O problema asemanatoare a aparut si la mine dupa upgrade. Folosesc Slackware 10.2. Am facut upgrade de la PHP 4.3 la PHP 5.2 si a fost totul ok. Dupa ce am facut upgrade de la MySQL 4 la MySQL 5, serverul de mysql merge fara probleme, insa la scripturile PHP ce folosesc functii MySQL apare o pagina alba (inclusiv la PHPMyAdmin). Am facut si downgrade la MySQL 4, pe care il aveam inainte, insa acceasi problema.
In php.ini e decomentata linia extension = mysql.so, extension_dir e setat corect, mysql.so exista in directorul setat.
Vreo idee?
//later edit
Am reinstalat mysql - apache - php conform tutorialului de aici http://www.linuxsoft.ro/wiki/servere/apache-2.0-mysql-5-php-5-pe-red-hat-enterprise-4, adaptat la Slackware. S-a rezolvat! |
|
| Sus |
|
ddaann
Data înscrierii: 07/Feb/2007
|
| Trimis: Joi Feb 08, 2007 9:00 am Titlul subiectului: |
|
|
As vrea sa stiu si eu ce a avut in cazul paginii albe?
Am aceeasi problema si nu ii dau de cap... |
|
| Sus |
|
johnutz
Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură
|
| Trimis: Joi Feb 08, 2007 8:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.php.net/manual/en/ref.errorfunc.php#ini.display-errors a scris: display_errors boolean
This determines whether errors should be printed to the screen as part of the output or if they should be hidden from the user.
Note: This is a feature to support your development and should never be used on production systems (e.g. systems connected to the internet).
Note: Although display_errors may be set at runtime (with ini_set()), it won't have any affect if the script has fatal errors. This is because the desired runtime action does not get executed.
http://www.php.net/manual/en/ref.errorfunc.php#ini.error-reporting a scris: error_reporting integer
Set the error reporting level. The parameter is either an integer representing a bit field, or named constants. The error_reporting levels and constants are described in Predefined Constants, and in php.ini. To set at runtime, use the error_reporting() function. See also the display_errors directive.
In PHP 4 and PHP 5 the default value is E_ALL & ~E_NOTICE. This setting does not show E_NOTICE level errors. You may want to show them during development.
Note: Enabling E_NOTICE during development has some benefits. For debugging purposes: NOTICE messages will warn you about possible bugs in your code. For example, use of unassigned values is warned. It is extremely useful to find typos and to save time for debugging. NOTICE messages will warn you about bad style. For example, $arr[item] is better to be written as $arr['item'] since PHP tries to treat "item" as constant. If it is not a constant, PHP assumes it is a string index for the array.
Note: In PHP 5 a new error level E_STRICT is available. As E_STRICT is not included within E_ALL you have to explicitly enable this kind of error level. Enabling E_STRICT during development has some benefits. STRICT messages will help you to use the latest and greatest suggested method of coding, for example warn you about using deprecated functions.
In PHP 3, the default setting is (E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE), meaning the same thing. Note, however, that since constants are not supported in PHP 3's php3.ini, the error_reporting setting there must be numeric; hence, it is 7.
Amandoua sunt changeable PHP_INI_ALL. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|