|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
forallatlantis
Data înscrierii: 14/Iun/2004
|
| Trimis: Lun Iun 14, 2004 2:57 pm Titlul subiectului: Diatrice romanesti <-> MySQL |
|
|
Lucrez la un site la care m-am lovit de o problema interesanta. Tzinand cont ca e frumos ca fiind romani sa apara caractere romanesti pe pagina, am stocat in baza de date textul scris cu caractere romanesti. Bubu e ca "â" apare in mysql ca "â", dar "ă" apare ca "ă". Acum a venit vremea sa fac cautare pe propriul site, si acum cand trebuie sa caut ceva pe site nu stiu daca cel care incearca sa caute ceva scrie cu diatrice sau nu (mia degraba nu decat da), dar totusi frumos e sa-i afisez si cuvintele care conti diatrice. Ex. un vizitator cauta "lumânări" dar el scrie la cautare "lumanari". Cand fac cautarea in baza de date nu pot spune "lum_n_ri" pentru ca nu stiu in loc de care "a" trebuie sa pun "ă" si loc de care "a" sa pun "â".
Intrebarea mea este m-ar putea cineva ajuta sa-mi zica cum pot face cat mai simplu cautarea astfel incat sa fie afisate si cuvintele care contin diatrice romanesti, chiar daca cel care cauta nu a scris diatrice?
[/img] |
|
| Sus |
|
coditza
Data înscrierii: 23/Ian/2004
Locație: cluj-napoca
|
| Trimis: Lun Iun 14, 2004 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
o solutie najpa ar fi sa-tzi fai o lista cu toate diacriticile si cu echivalentele lor in asci normal... si in query cu care cauti sa folosesti ceva de genu
where camp LIKE pisic(a|ă) etc... adik sa folosesti regexp... or smth... |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|