Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

MySQL si PHP sub LINUX !!!
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lucky

Data înscrierii: 26/Mar/2004
Locație: Sibiu

Trimis: Vin Mai 28, 2004 5:32 pm    Titlul subiectului: MySQL si PHP sub LINUX !!!  

Am instalat ... Linux Mandrake 8.1 ...
Server-ul Apache, MySQL ... PHP-ul ... ./var/www/html/
Vreau sa lucrez cu Baza de Date, da nu stiu unde (in ce director) sa pun fisierele ...
Ma puteti ajuta ... va rog ... :?:
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Mai 31, 2004 9:03 am    Titlul subiectului: Re: MySQL si PHP sub LINUX !!!  

<?lucky?> a scris: Am instalat ... Linux Mandrake 8.1 ...
Server-ul Apache, MySQL ... PHP-ul ... ./var/www/html/
Vreau sa lucrez cu Baza de Date, da nu stiu unde (in ce director) sa pun fisierele ...
Ma puteti ajuta ... va rog ... :?:

Sa pui fisierele ?
Ce legatura ai tu cu fisierele pe care le creeaza MySQL-ul ?
Nu ai nici o legatura... DIRECTA. Numai MySQL-ul stie cum sa "citeasca" fisierele create de el. Nu ai ce face de unul singur cu acele fisiere. Numai prin intermediul MySQL-ului le modifici si/sau le stergi (DROP _DATABASE `database_name` si /sau DROP _TABLE `table_name`).

In "my.cnf" se seteaza "datadir" intr-un director (default este "/var/lib/mysql")... acolo o sa isi puna MySQL-ul pentru fiecare baza de date cate un director si pentru fiecare tabel al bazei de date 3 fisiere cu acelasi nume si extensii diferite (daca se foloseste MyISAM)...

Exista si posibilitatea de a pune beze de date in alte directoare prin dar, scuze, mai ai pana acolo. Iti recomand manualul MySQL de la http://dev.mysql.com/doc/ in diferite formate: HTML, PDF.
Sus  
apann

Data înscrierii: 17/Mai/2004

Trimis: Joi Iun 03, 2004 11:47 pm    Titlul subiectului:  

Daca vrei suport ptr. mandrake cred ca cel mai potrivit loc este aici:
www.mandrakenation.ro/talk/index.php

Era odata un tutorial excelent acolo despre apache+php+mysql (pote cel mai bun din .ro) da nu stiu pe unde a disparut :(

// later am gasit prima versiune a lui: http://mandrakenation.ro/talk/viewtopic.php?t=102

era si una mai noua dar nu stiu ce are de nu merge pe site acolo
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1