Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

necesar pentru forum
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHPBB
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Amazing Science

Data înscrierii: 15/Oct/2006

Trimis: Mie Dec 06, 2006 8:39 pm    Titlul subiectului: necesar pentru forum  

Salutare!

Trebuie sa cumpar hosting pentru un client si sa pun un phpBB, pentru un forum al unei comunitati. Ideea e ca nu stiu ce hoting mi-ar trebui, cam cat spatiu...

Forumul PHPRomania de exemplu cat spatiu ocupa pe hdd-ul serverului? Asa informativ... ca asta pe care-l pun eu n-o sa fie asa mare, cel putin in primul an sa zicem...

M-ar interesa asadar sa stiu informativ cam de ce spatiu o sa am nevoie... 30, 100 MB, mai mult?

Ca eu ma gandeam sa iau de 30 MB si eventual sa-l upgradez cand e cazul...

Ce ziceti?
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Mie Dec 06, 2006 9:56 pm    Titlul subiectului:  

Pai spatiul consumat de phpbb vizavi de script e infim ...
spatiul pe care "creste" este spatiul Mysql ( acolo sunt salvate toate post-urile )
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Dec 06, 2006 10:14 pm    Titlul subiectului:  

Stiu, aia si intrebam.

Am scris de forum si nu de db, in ideea ca se subintelege...
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Mie Dec 06, 2006 10:21 pm    Titlul subiectului:  

Da vezi ca sunt si hosturi bune si ieftine ... cu spatiu mysql nelimitat

Vezi infranet.ro
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Dec 06, 2006 10:42 pm    Titlul subiectului:  

Mersi mult pentru sfat.

Daca imi cumpar un domeniu .com de la domeniu-ieftin.com, care are implicit un hosting gratuit de 30 MB si vreau gazduirea sa fie de la infranet.ro cum fac?
Sus  
Mascka

Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila

Trimis: Joi Dec 07, 2006 12:02 am    Titlul subiectului:  

hosting = gazduire..

te complici.. incearca sa iei dmomeniu si hostingul din acelasi loc...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Dec 07, 2006 7:45 am    Titlul subiectului:  

Si evita ofertele cu "nelimitat".
Sus  
Amazing Science

Trimis: Joi Dec 07, 2006 8:47 am    Titlul subiectului:  

carco, de ce spui sa le evit pe cele cu "nelimitat"?

daca trebuie evitate acelea... imi recomanzi ceva hosting bun?

eu ma gandeam la domeniu-ieftin.com sau acuma am aflat de infranet.ro ...

ideea e ca cel putin pana nu pun pe picioare treaba nici nu as da bani pe un hosting scump. eventual fac upgrade dupa o vreme...
Sus  
carco

Trimis: Joi Dec 07, 2006 8:57 am    Titlul subiectului:  

Pt. ca "nelimitat" intra in lista cuvintelor care fac sa mi se aprinda beculetul rosu. (asta e ala de avertizare impotriva tepelor)
Nu poti oferi nelimitat atunci cand tu ai resurse limitate, nu crezi? Adica daca eu cumpar din afara un cont de reseller cu, sa zicem, 1GB spatiu, cum draq sa-ti dau tie nelimitat? (aia care au propriile servere nu sunt ieftini si nu dau nelimitat, ca doar stiu cat ii costa)

Un alt senzor este pagina de contact, daca nu gasesc acolo un: Nume de firma, un CUI, un sediu si un telefon fix => s-a aprins beculetu' rosu. Daca esti o persoana serioasa, nu vad de ce te-ai ascunde, spune domnule ca esti reseller, si ca te cheama X, si ca firma e inregistrata sub codul Y, ca sa pot verifica si eu de la cine draq cumpar ce cumpar.

gabysolomon a scris: Da vezi ca sunt si hosturi bune si ieftine ... cu spatiu mysql nelimitat

Vezi infranet.ro
Esti clientul lor sau recomanzi dupa ceea ce scrie pe site? (cred ca era mai corect daca ziceam "lui" in loc de "lor" )
Sus  
Amazing Science

Trimis: Joi Dec 07, 2006 9:34 am    Titlul subiectului:  

da, zici tu ceva...

de-aia am si intrebat daca sunt aici pe forum oameni care au hosting de la ei (http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=8878), dar inca n-a raspuns nimeni...

imi recomanzi un hosting bun? si nu foarte scump, ca asa e romanul... cauta ieftin si bun... :) stiu ca e aiurea, dar, cum ziceam, la inceput as dori un hosting nu prea scump, iar apoi, daca totul merge bine, cumparam un hosting mai bun, pe mai multi bani...
Sus  
carco

Trimis: Joi Dec 07, 2006 9:46 am    Titlul subiectului:  

Ieftin gasesti la cei ce au servere in afara (imi vin acum in minte egazda.ro, edomenii.ro, hosting.ro, etc., in .ro e ceva mai mult (gazduire.ro, host-age.ro, hosting.ro, etc.)
Cauta si tu pe gazduire.info, si, cand mergi pe site-urile respectivilor uita-te la cat de transparenti sunt:
- sa aiba date de contact (nu un nr. de mobil, ci un sediu, date de identificare, ...,)
- sa aiba informatii despre retea (pe ce anume ofera hostingul: daca center propriu, hosting pe servere proprii din afara, ...)
- sa aiba macar o sectiune "Termeni si conditii" (citeste-o neaparat ca sa nu ai surprize)
- suport. Vezi in ce interval de timp se asigura acest suport, sa nu te pomenesti ca ai o problema vineri la 18.00 si pana luni la 10.00 nu mai gasesti pe nimeni sa te rezolve. Cand imi cautam hosting am folosit urmatorul "trick", am cerut niste informatii tehnice suplimentare vineri seara.

Dupa ce ai eliminat firmele gen "un om cu un server in state ce are un mobil pe post de contact", treci la comparatii cantitate/pret, opreste-te la 4-5 firme care "miros bine" si compara oferta (facilitati/pret).
Sus  
Amazing Science

Trimis: Joi Dec 07, 2006 10:02 am    Titlul subiectului:  

mersi mult de sfaturi, apreciez.

by the way, am dat un whois pe infranet.ro, ca sa vad cine a cumparat domeniul. Intr-adevar, e cum presupuneai tu: o persoana fizica, un numar de mobil...

dar, cam de cat spatiu e nevoie la inceput pe un server pt un forum phpbb imi poti spune ceva?

multumesc.
Sus  
carco

Trimis: Joi Dec 07, 2006 10:09 am    Titlul subiectului:  

nope, nu fol. phpbb
P.S. nu e nimic rau in a fi "un singur om" (poti fi reseller de ex.), problema e atunci cand incerci sa induci in eroare clientii, pretinzand ca esti "altceva". Nu stiu nimic despre infranet asta de care vorbiti, asa ca nu pot nici sa-l laud nici sa-l critic, insa, deoarece pe site-ul lui/lor nu gasesc informatiile pe care eu le gasesc de bun simt (contact, retea, ...) eu unul nu mi-as pune site-ul acolo.
Sus  
Amazing Science

Trimis: Joi Dec 07, 2006 11:14 am    Titlul subiectului:  

altcineva, care foloseste?

eventual administratorii forumului?

carco, mersi, voi tine cont de ceea ce mi-ai spus cand caut hosting.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHPBB
Pagina 1 din 1