Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Site agentie de turism
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
kio

Data înscrierii: 29/Oct/2006

Trimis: Sâm Dec 02, 2006 10:28 pm    Titlul subiectului:  

Citat: - php VARZA (catuare: 'Unknown column 'varza' in 'where clause')
Eu nu am avut probleme de genul asta, spune-mi simie exact ce si cum te rog frumos
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Dec 03, 2006 7:56 am    Titlul subiectului:  

detaliu.php?id=varza
Sus  
kio

Trimis: Dum Dec 03, 2006 9:11 pm    Titlul subiectului:  

Luam un caz absurd in care un utilizator oarecare vine si i se scoala lui sa scrie in locul idului unei oferte un cuvant. Ai dreptate. Nici nu m-am gandit sa ii dau un if cu is_numeric pe acolo sau sa fac in caz ca nu exista id-ul respectiv sau vine gica de la constanta si scrie din senin si fara motiv un cuvant in loc de id, sa fac o pagina de 404.
Acum te rog argumenteaza de unde ai dedus ca tutorialul lui oriceon este peste nivelul meu. Aia ce ai vazut tu acolo este o greseala din neatentie. Recunosc ca sunt incepator in php dar nu poti sa te axezi pe aia cand zici ca php-ul meu e varza.
Sus  
Ground.Zero

Data înscrierii: 01/Mar/2005

Trimis: Dum Dec 03, 2006 10:08 pm    Titlul subiectului:  

kio, nu vreau sa o consideri o insulta insa cand $n oameni iti spun ca esti beat ar fi indicat sa nu sustii cu vehementa contrariul pentru ca risti devii penibil ;)

Rectific, ++$n oameni :P... "site-ul" e sub orice critica iar carco a evidentiat in mare parte motivele. Daca-ti inchipui ca va avea cineva timpul necesar sa-ti dea un feedback detaliat te inseli amarnic. Sunt mult prea multe in neregula, multe din ele sunt chestii elementare, altele de bun simt s.a.m.d.

Concluzie ?! Sterge-l, ia o pauza si viziteaza site-urile recomandate sa-ti faci o idee in mare (cam unde ar trebui sa ajungi), citeste, documenteaza-te, exerseaza, etc. Te asteptam anul viitor.

kio a scris: Nici nu m-am gandit sa ii dau un if cu is_numeric pe acolo sau sa fac in caz ca nu exista id-ul respectiv sau vine gica de la constanta si scrie din senin si fara motiv un cuvant in loc de id
denota pe deplin nivelul tau si o atitudine nu tocmai potrivita ;) (dupa ce arunci o privire peste http://phpsec.org/projects/guide/ro/index.html vei intelege ce-am vrut sa spun)

Cheers !
Sus  
kio

Trimis: Dum Dec 03, 2006 10:28 pm    Titlul subiectului:  

Nu am zis ca phpul facut de mine e de nivel avansat sau alte alea dar m-a deranjat atitudinea cu care mi-a reprosat ca e varza. Ca si cum i-as reprosa eu unui om care a mancat o litera ca e agramat dandu-i ca argument nu faptul ca a scris cuvantul gresit poate ci faptul ca a mancat o litera. Asta e ultimul mesaj, pana nu ma fac mare si invat php ca lumea nu mai vin sa va deranjez cu prostii. Multumesc mult pentru feedback si raman dator ;).
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: țopăi pe tasta DELETE

Trimis: Dum Dec 03, 2006 10:41 pm    Titlul subiectului:  

depinde de litera pe care a mancat-o...
si... poti sa deranjezi... dar nu trebuie sa te superi ;)
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Lun Dec 04, 2006 8:31 am    Titlul subiectului:  

kio a scris: Luam un caz absurd in care un utilizator oarecare vine si i se scoala lui sa scrie in locul idului unei oferte un cuvant. Ai dreptate. Nici nu m-am gandit sa ii dau un if cu is_numeric pe acolo sau sa fac in caz ca nu exista id-ul respectiv sau vine gica de la constanta si scrie din senin si fara motiv un cuvant in loc de id, sa fac o pagina de 404.
Nu scrie fara nici un motiv, motivul ar fi sa execute un anume sql pe baza ta de date (SQL Injection) si sa-ti extraga userii si parolelele, sa-ti insereze/stearga diverse informatii, sa modificie parola admin-ului si apoi sa se logheze ca admin, .... mai vrei motive?

Citat: Aia ce ai vazut tu acolo este o greseala din neatentie. Recunosc ca sunt incepator in php dar nu poti sa te axezi pe aia cand zici ca php-ul meu e varza.
Eu nu as numi neatentie introducerea unei variabile venite de la utilizator (in speta $_POST/$_GET/$_COOKIE) intr-un query, fara a face escape in prealabil. As numi-o necunoastere. Un cunoscator nu _poate_ scrie:
WHERE x= $_GET['id'] (pentru ca nu se face asa ceva, e un concept de baza sa fol. mysql_real_escape_string atunci cand formezi un query)

http://phpsec.org/projects/guide/ro/
Sus  
Tudy

Data înscrierii: 22/Sep/2004
Locație: Cluj-Napoca, Romania

Trimis: Mar Dec 05, 2006 10:58 pm    Titlul subiectului:  

Tulai ca deja de peste 5 min incarca la el... BAD!
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Mar Dec 05, 2006 11:01 pm    Titlul subiectului:  

Eu zic ca omul a inteles ideea si ca acest thread nu isi mai are rostul.

Daca nu a inteles atunci e problema lui si orice alt mesaj nu il va convinge de greseala lui.
Sus  
micael

Data înscrierii: 25/Apr/2004
Locație: Constanta(deocamdata)

Trimis: Mie Dec 06, 2006 11:53 pm    Titlul subiectului:  

mda....trebuie sa recunosc - concluzia e asta: stop si de la capat!
succes!
Sus  
xtzy

Data înscrierii: 26/Iul/2005
Locație: localhost

Trimis: Vin Dec 08, 2006 12:35 am    Titlul subiectului:  

micael a scris: mda....trebuie sa recunosc - concluzia e asta: stop si de la capat!
succes!
Zi micael tata ca are design jegos, stiu ca asta vrei sa spui :twisted:
Asta e, ce sa ne mai ascundem pe dupa boschetzi ?
Sus  
punctweb

Data înscrierii: 24/Mar/2004

Trimis: Vin Dec 08, 2006 8:19 am    Titlul subiectului:  

cred ca s-a zis tot ce era de zis.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2