|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
cristina_croi
Data înscrierii: 24/Noi/2006
|
| Trimis: Vin Noi 24, 2006 3:50 pm Titlul subiectului: Ajutor RSS |
|
|
Buna
Sunt incepatoare in xml si de curand am descoperit RSS-urile.
Sunt super interesante.
Am citit despre ele cam tot ce se poate citi (de vreo 4 zile tot citesc si ma documentez).
Vreau sa stiu daca cu un rss pot sa adaug informatii de pe un site si s ale adaug la site-ul meu?
De fapt am facut o pagina html, o pagina xml cu FeedForAll, am citit ce este in xml cu FeedReader. dar de aici in colo nu stiu ce s amai fac.
Spune-ti daca se poate ce vreau eu si cum.
Multumesc mult. Astept raspuns |
|
| Sus |
|
Amenthes
Data înscrierii: 12/Dec/2005
|
| Trimis: Vin Noi 24, 2006 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se poate. Uite niste exemple aici:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/rsstickerajax/
Eu am implementat niste scripturi si am ajuns la ceva de genul asta:
http://www.sacausa.org
In principiu ai nevoie de 2 scripturi PHP(la mine asa a fost cel putin): readRSS si lastRSS plus 2 scripturi in JavaScript( unul e ptr obiectul XMLHTTPRequest - Ajax) ca sa poti afisa informatia pe care o parseaza PHP-ul. Astea in Javascript nu mai stiu pe unde le-am gasit... |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Noi 24, 2006 9:37 pm Titlul subiectului: Re: Ajutor RSS |
|
|
cristina_croi a scris:
Vreau sa stiu daca cu un rss pot sa adaug informatii de pe un site si s ale adaug la site-ul meu?
probabil vroiai sa spui sa iei informatiile de pe un site si sa le adaugi la tine pe site. Daca asa e, vezi ca mai sunt discutii despre asta pe forum. Daca site-ul respectiv are rss le poti prelua (cu acordul proprietarului site-ului desigur) si apoi parsezi datele primite si te folosesti de ele. Este un intreg capitol in manualul de php dedicat xml si sunt functii specifice de parsare a unui xml, vezi exemplele de pe www.php.net din manual...
Daca site-ul respectiv nu are rss, poti parsa pagina direct si sa iti extragi exact ce ai nevoie (identic cu ce face un script de curs valutar care preia cursul de pe site-ul bnr si il afiseaza pe alt site...) |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|