Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Pret munca
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:15 pm    Titlul subiectului:  

Sa te duci la primarie (iti vor spune ei ce trebuie sa aduci/platesti...).

Ca PFA, tinand cont ca esti angajat (adica sper ca ai carte de munca), tb. sa platesti impozit pe venit (16%) + sanatatea (CASS) 6.5%. Daca nu ai carte de munca ar tb. sa faci si o conventie pt. pensie unde pui o suma dorita de tine dar nu mai mica de minimul impus de ei (vreo 3mil parca) si platesti aproape 30% (mama lor de hoti).
Pt. PFA, in principiu iti tb. o hartie care sa ateste ca ai ceva scoala in domeniul ce vrei sa-l practici plus o copie dupa cartea de munca (ca ai si ceva experienta) + o gramada de alte hartii pe care o parte le obtine primaria pt. tine, iar o alta parte o sa le duci tu. (cazier fiscal, bla bla bla...)
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:37 pm    Titlul subiectului:  

Daca nu ai o scoala in domeniul de activitate, te poti scoate si cu un o certificare...
Sus  
The Dog

Data înscrierii: 01/Noi/2005

Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:41 pm    Titlul subiectului:  

Am terminat o facutlate in domeniu, deci din punctul asta de vedere e ok...

Dar acuma, dupa ce mi-a zis carco ma gandesc ca e o gramada de hartzogarie si de umblaturi... Plus ca... nu prea as vrea sa duc copie dupa cartea de munca de la locul actual de munca, as prefera sa nu stie...

Carco, tu asa lucrezi? Zici ca e mai avantajos decat varianta cealalta?
Sus  
carco

Trimis: Mie Noi 08, 2006 7:27 pm    Titlul subiectului:  

Pai daca as face contracte de munca cu toti cu care lucrez eu, as sari de 24 de ore / zi :)
Nu-s asa multe hartii (majoritatea le face primaria) iar cartea de munca poti sa o ceri spunand ca-ti trebuie pt. un credit, ceva...
Sus  
gabysolomon

Data înscrierii: 09/Apr/2006
Locație: Bacau

Trimis: Mie Noi 08, 2006 9:46 pm    Titlul subiectului:  

Intrebare poate de om prost ....

Ca PFA poti da Facturi ?

Trebuie sa te duci la finante sa depui anumite hartii ?
Sus  
carco

Trimis: Mie Noi 08, 2006 9:56 pm    Titlul subiectului:  

Da, poti emite facturi, chitante, trebuie sa ti si o contabilitate (parca in partida simpla se numeste). Nu-i mare lucru insa, in principiu e vorba de un registru' in care scrii ce incasezi/platesti. Eu am optat pt. impozitare la norma caz in care nu mai tin nici o evidenta contabila.
Sus  
gabysolomon

Trimis: Mie Noi 08, 2006 10:01 pm    Titlul subiectului:  

Nu sti cam cat ajung toate taxele... pentru inregistrare
Sus  
xtzy

Data înscrierii: 26/Iul/2005
Locație: localhost

Trimis: Mie Noi 08, 2006 10:15 pm    Titlul subiectului:  

Cam 3 milioane.
Sus  
gabysolomon

Trimis: Mie Noi 08, 2006 10:18 pm    Titlul subiectului:  

mS FRUMOS
Sus  
The Dog

Trimis: Joi Noi 09, 2006 12:08 pm    Titlul subiectului:  

inca ceva...

pe langa ce-am spus mai devreme, trebuie sa le fac si un modul de logare (sa se logheze toate actiunile pe care le fac cei care administreaza site-ul), un modul de statistici (cele mai accesate pagini / materiale, rapoarte despre useri: tara, browser, sistem de operare, rezolutie, etc...) si un RSS feed.

deci, cred ca ar fi ok sa cer 500 euro, nu? n-ar fi prea mult...
Sus  
carco

Trimis: Joi Noi 09, 2006 12:13 pm    Titlul subiectului:  

eu m-as apropia de 1000
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Joi Noi 09, 2006 12:23 pm    Titlul subiectului:  

Stats ai pe hosting si n-are rost sa incarci site-ul cu asa ceva.

Stabileste foarte clar de la inceput specificatiile si costul. Tot ce vine in plus peste ele, se taxeaza suplimentar. Fii ferm :).
Sus  
The Dog

Trimis: Joi Noi 09, 2006 1:14 pm    Titlul subiectului:  

pai or fi avand ei stats pe host, dar daca vor sa le fac eu... nu pot zice nu... :)

Si de incarcat nu are de ce sa se incarce prea mult, nu? Toate datele despre statistici le pun in alta baza de date, nu cea cu care lucreaza vizitatorii site-ului, deci pe ei n-ar trebui sa-i afecteze cu nimic, oricat de mult creste baza asta de date.

La fel si cu logurile.

Cat despre suma... de-aia am scris aici ce si cum trebuie sa fac, pentru ca voi sa-mi dati cateva sfaturi, cam ce pret ar trebui sa cer...

Ma gandesc sa merg eventual pe 500 euro pentru chestiile standard (site, bd si functionalitatile esentiale) si ceva in plus pentru restul. Ar fi bine asa?
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Joi Noi 09, 2006 1:31 pm    Titlul subiectului:  

Pentru stats cel putin inca 200. Cel putin...

Si gandeste-te ca la fiecare request trebuie sa lucrezi cu statisticile: verificari in baza de date dupa ip, etc.
Sus  
The Dog

Trimis: Joi Noi 09, 2006 2:10 pm    Titlul subiectului:  

ExcalIbvr a scris: Si gandeste-te ca la fiecare request trebuie sa lucrezi cu statisticile: verificari in baza de date dupa ip, etc.

Pai de fiecare data cand cineva acceseaza site-ul ii iau ip, rezolutie, browser, SO, etc si le scriu in baza de date (un INSERT intr-o tabela). Verificari in baza de date fac doar cand un admin se uita in statistici (ca doar ei vor avea acces la statistici). Atunci verific intr-adevar din ce tara e ip-ul si alte chestii de genul asta. Dar pentru userul obisnuit fac doar un insert intr-o tabela, deci nu cred ca ar trebui sa afecteze viteza de incarcare a paginilor, nu?
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3  Următoare
Pagina 2 din 3