Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Pret munca
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Amazing Science

Data înscrierii: 15/Oct/2006

Trimis: Mar Noi 07, 2006 11:57 pm    Titlul subiectului: Pret munca  

Salutare!

Am de facut un proiect (mysql-php-apache + html, css, javascript) ceva de genul asta:

Un site pe care va fi continut de tip text, imagine, sunet si video, cu o sectiune publica, o sectiune pentru useri inregistrati si o sectiune de administrare a continutului.

Ideea e ca nu am nici cea mai vaga idee cat sa cer pentru proiectul asta. Voi cum faceti? O suma exacta in functie de cat e de mare proiectul? Daca da, pe ceva de genul asta cat ati cere? Sau mergeti pe ore de lucru? In cazul asta... cam cate ore de lucru ati pune si ce tarif/ora?

Astept raspunsuri. Multumesc.
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Mie Noi 08, 2006 3:31 am    Titlul subiectului:  

Clientul e roman?
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Noi 08, 2006 9:37 am    Titlul subiectului:  

da, e roman.
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Mie Noi 08, 2006 9:56 am    Titlul subiectului:  

In primul rand, chiar daca iti calculezi pretul in functie de timpul necesar pt. dezvoltare, clientul nu trebuie sa stie asta.

Presupun ca tot continutul este gestionabil prin admin.

Nu cobori sub 350 EUR. Ai putea cere in jur de 500.
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Noi 08, 2006 10:28 am    Titlul subiectului:  

Da, asta am uitat sa spun... tot continutul trebuie sa poata fi modificat printr-un modul de administrare (pe care tot eu il implementez).
Ideea e ca va fi un volum mare de date... poze de ordinul sutelor, poate
peste 1000. La fel, sunet si video vor fi multe fisiere.

Deci tu zici 350 - 500 euro... Si nush, nu ma pricep, e primul proiect... Cum justific suma asta? Cum ii spun beneficiarului de unde e suma asta? Voi cum faceti?

Deasemenea, vreau sa va intreb cum sunteti voi platiti? Eu sunt angajat la o firma si... nu shtiu care sunt variantele sa fiu platit de cei pentru care fac proiectul.
Voi cum procedati?

Multumesc.
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Noi 08, 2006 10:41 am    Titlul subiectului:  

Sa-ti explice mai intai in detaliu ce vrea de la site, apoi calculezi pretul. S-ar putea sa fie mai complex decat ai spus tu in primul post.

Sincer sa-ti spun, 350 EUR mi se pare o suma jenanta. Eu as cere peste 500. Dar nu cu mult. Acum intervine si experienta ta. Daca esti la inceput, si vrei sa te afirmi, sa ai ce "pune" la portofoliu, atunci o sa faci treaba asta pe mai putini bani. Astfel nu iti pierzi clientul, iar tu, pe langa ceva banuti mai castigi si experienta, mai aude lumea de tine, ai si un inceput de portofoliu.

Bafta !

edit: Vezi poate clientul tau vrea si mentenanta, in cazul asta, mai lasi din pret (un pic) si ii iei o suma de bani in fiecare luna pe treaba asta.
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:13 am    Titlul subiectului:  

Si eu as cere peste 500 :). Dar la tine pare primul proiect, asa ca va fi greu sa justifici.

Poti sa rupi aplicatia in module/features, iar pretul final va fi suma modulelor. Ii dai sa aleaga. Pentru modulele obligatorii pui pretul minim pe care-ai vrea sa-l iei, iar pe cele aditionale preturi mai mici.

Sau poti merge cu un tarif orar, dar romanii... nu stiu sa aprecieze asta. Ii spui unui client ca dureaza 50 de ore sa-i dezvolti un site si automat se gandeste asa: "da, lui ii ia 20 si ma taxeaza in plus inca 30". E in natura noastra... mostenirea comunismului.

Nu negocia prea mult. Poti sa lasi un pic, daca vrei neaparat proiectul, dar cat sa-ti fie bine.

Legat de modalitatea de plata: clientul tau vrea factura? Daca da, gaseste-ti pe cineva cu firma, care e dispus (contra unui comision, desigur) sa faca factura din partea ta. Daca nu vrea factura, e simplu: direct cash, transfer bancar, alimentare card, ramburs prin posta...
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:16 am    Titlul subiectului:  

Pai da, am putea spune ca sunt la inceput pe internet. Ce-am mai facut pana acum a fost pentru intranetul firmelor la care am lucrat. Deci experienta am, dar nu pot sa arat ce-am facut pana acum pentru ca functioneaza in LAN-un unor firme, nu pe internet. Ei au apelat la mine pentru ca unul dintre sefii de-acolo ma cunoaste, stie unde lucrez si stie ca am experienta... Dar la portofoliu deocamdata nu pot pune nici un link spre un site facut de mine...

In ceea ce priveste mentenanta... nush ce sa zic... Adica... o data terminat site-ul... modificari majore nu cred ca o sa fie cerute... Dar daca totusi spun ca vor si mentenanta, la asta cum calculez pretul pe care-l cer?

Stiu ca sunt sacaitor, dar... sunt la inceput in colaborari de genul acesta si am nevoie de sfaturi de la oameni care au trecut candva prin etapa asta.

Multumesc mult.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:27 am    Titlul subiectului:  

pt. incepatori merge pret / ora, dar cei cu experienta, daca vor sa taxeze "la ora" tb. sa faca factura ca-n bancu' cu mecanicul ce repara nava cu 1 lovitura de ciocan (nava nu putuse fi reparata de nici un alt mecanic din oras):
Cod:
 599$ - ani de studiu/experienta 
     1$ - lovitura de ciocan

Ca modalitati de plata, nu prea vad alta solutie decat plata la negru sau nenea respectiv va fi de acord sa-ti faca un contract de munca (cu 2ore/zi) timp de 1 luna...

Daca ai de gand sa lucrezi si pe langa program si vrei sa poti emite o factura, sa dai o chitanta, cea mai simpla varianta (si eleganta) e sa te faci P.F.A.
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:32 am    Titlul subiectului:  

Eu as zice ca pentru incepatori nu prea merge pret pe ora, ca pierd mult timp.

Pentru cei cu experienta - ai dreptate :p. Ca faci treaba in 5 ore (mai mult copy/paste din lucrari anterioare) si ramai cu buzele umflate :)). Pe de-alta parte, nu vad de ce nu ai putea da un pret orar chiar si asa, in care sa tii insa cont de munca depusa anterior. Sau nu e corect?
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:41 am    Titlul subiectului:  

Pai daca zic eu un 30$/ora, si Amazing Science 5$/ora, pe cine crezi ca va alege clientul? Oricum, eu am dat'o ca pe o gluma, la proiectele mari, cu specificatii clare, se da pret / lucrare (cel mult pui un pret /ora pt. fiecare modificare ce se abate de la specificatiile initiale)
Sus  
Amazing Science

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:47 am    Titlul subiectului:  

Pai nush ce sa zic... probabil ca pana la urma o sa merg pe varianta 500 euro pentru proiect, eventual ceva taca lunara pentru mentenanta daca e nevoie. Desi la mentananta nush de ce va fi nevoie si cat sa cer... oi vedea atunci...

Cat despre modul de plata, eu am auzit ca ar fi doua variante:

1. sa fiu persoana fizica autorizata (am inteles ca multi programatori sunt asa)
2. sa ma angajeze la ei al firma (cu 3-4 ore pe zi) si sa-mi dea un salariu lunar pe o oarecare perioada de timp, pana se acopera pretul proiectului

Care varianta credeti ca ar fi preferabila?
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:47 am    Titlul subiectului:  

Indeed.
Sus  
ExcalIbvr

Trimis: Mie Noi 08, 2006 11:49 am    Titlul subiectului:  

Ah, in nici nu caz 2! Nici tu nu-ti doresti asta, nici ei. Mai ales ca au de platit taxe in prostie, pe venitul tau.

PFA e o idee buna.
Sus  
The Dog

Data înscrierii: 01/Noi/2005

Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:03 pm    Titlul subiectului:  

Ca PFA platesc impozit dupa venit si toate cele?

Si in primul rand... ce trebuie sa fac pentru a deveni PFA?
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Proiecte Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3