Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

cum se impaca un programator cu linux?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
soscopyrights

Data înscrierii: 31/Oct/2005
Locație: on the keyboard

Trimis: Joi Oct 26, 2006 2:50 pm    Titlul subiectului: cum se impaca un programator cu linux?  

poate acest topic nu se chiar incadreaza in aceasta locatie, dar nu mi s-a parut alta sectiune mai adecvata.
un astfel de topic l-am pus si pe alte forumuri si precum si acolo precizez ca eu unul sunt sunt programator; stiu sa creez cat de cat un site, html, css, adobe photoshop, php inca invat, dar vreau sa migrez catre linux deoarece consider ca linux prezinta o mobilitate mai buna cand e vorba de un server pt un site, pe care e linux.
asa ca...va intreb, ce va atrage sa va dezvoltati informatic, sub linux? ce avantaje si dezavantaje aveti?
ce distributii vi se par cele mai potrivite pentru un server web?
ce browser folositi?
ce editor php folositi?
ce programe design/grafica folositi?
toate sub linux...
mi se pare un topic care merita atentie.
Sus  
gabyy

Data înscrierii: 24/Feb/2005

Trimis: Joi Oct 26, 2006 3:53 pm    Titlul subiectului:  

Cred ca majoritatea dezolva pe windows si fac upload pe server de linux...
Sus  
soscopyrights

Trimis: Joi Oct 26, 2006 7:17 pm    Titlul subiectului:  

totusi... nu sufera nimeni de monopolizarea windows-ului (desi nu despre asta e vb in acest topic) ?
vreau sa stiu avantajele "profesionistilor" care prefera linux; topicul e f sugestiv si obiectiv: cum va impacati cu linux?
majoritatea raspunsurilor pe care le-am primit din alte surse, a fost ca linux e numa' bun pt codat dar pt aplicatii grafice... nu prea. iar alternativele sunt deplorabile, spre ex, pe windows fol photoshop si pe linux gimp dar sigur nu primesti ceea ce doresti.
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Joi Oct 26, 2006 7:53 pm    Titlul subiectului:  

Eu sunt un fericit utilizator de Mac, dupa multi ani de Windows si mai multe experimente cu Linux. Mi-ar fi placut sa ma stabilesc pe Linux, dar am simtit din plin lipsa lui Fireworks. Sau macar Photoshop. GIMP e bun pt. prelucrari de fotografii. Iar Inkscape e... slab!

Asadar, la grafica sta prost. La editoare de text - ai mai multe optiuni, mie mi-a placut jEdit.
Avantajul major e ca ai serverul sub nas si te obisnuiesti cu permisii si configurari.

Gasisem, in schimb, o solutie de mijloc, cu care am mers multa vreme si in conditii bune: Linux in VMWare. DocumentRoot-ul dat la vedere cu Samba si mapat in Windows. Desigur, il tineam doar in text-mode (Linux-ul), sa consume cat mai putine resurse. Am mers pe Fedora, ca-i usor de instalat si folosit :). Mai ales daca ai experienta cu RedHat...
Sus  
soscopyrights

Trimis: Joi Oct 26, 2006 8:02 pm    Titlul subiectului:  

frumos... altcineva vrea sa impartaseasca?:p
eu pana acum am umblat pe vector linux, de fapt am inceput sa imi formatez hdd-ul si sa fac sisteme dual de boot-are de cand a aparut MyLinux.
Am initiat acest topic deoarece am rulat de curand un Knoppix live. Am ramas uimit de editoarele pt Web Developement, plus ca-mi vedea partitiile de Win si alte oportunitati... si de atunci parca linuxul ar fi mai "deschis" unor vederi mai largi, decat... windows-ul.
Sus  
Dodo

Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta

Trimis: Joi Oct 26, 2006 10:37 pm    Titlul subiectului:  

E foarte greu sa te treci pe linux dupa ce te-ai obisnuit cu programele din windows. Intr-adevar la grafica e varza linux ... gimp nu se compara cu photoshop.
Editoare text ? My personal favourite: nano aka pico
Solutia cea mai buna mi se pare cea a lui ExcalIbvr, asta daca ai calculatorul destul de bun incat sa mearga decent in astfel de conditii.
Despre knopix pot sa spun ca este una din cele mai slabe distributii (mai ales cel care booteaza de pe cd) dar este bunicel pentru cei obisnuiti cu windowze.
Sus  
soscopyrights

Trimis: Vin Oct 27, 2006 2:18 pm    Titlul subiectului:  

ok. si ce distributii folositi pt codare? web development?
Sus  
kyron

Data înscrierii: 16/Sep/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Oct 27, 2006 2:46 pm    Titlul subiectului:  

Eu folosesc linux (Suse) pentru codare. De ce ? Pentru ca m-am atasat de editorul Quanta. Vorba lui Excalibvr, am si serverul web sub nas :) Partea de prelucrare grafica nu ma intereseaza pentru ca nu o folosesc. Folosesc in Linux: serverul Apache, PHP, MySQL, K Desktop Environment (pentru mail si feeduri RSS, o alternatva excelenta la Outlook-ul din Win), OpenOffice mai rar, Gaim, Firefox, si nu in ultimul rand, editorul Quanta in care imi scriu codurile php.
Sus  
Dodo

Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta

Trimis: Vin Oct 27, 2006 5:46 pm    Titlul subiectului:  

Pai daca vrei un distro bun scrie numele astea pe hartiute baga-le intr-o caciula si extrage unul:

fedora core 5
suse 10
debian 3.1

Le-am folosit si bag mana-n foc ca-s bune.
Sus  
soscopyrights

Trimis: Sâm Oct 28, 2006 10:41 pm    Titlul subiectului:  

un fedora core 6 iau acum. o sa vad ce iese...
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Dum Oct 29, 2006 4:53 am    Titlul subiectului:  

Un PROGRAMATOR n-ar trebui sa simta vreo diferenta intre sisteme de operare. Un designer insa ..

Hint: Foloseste distributia de Linux pe care o au prietenii. La nevoie ii gasesti mult mai repede .. Daca ai prieteni "meseriasi" .. nu conteaza ce alegi, totul e sa-ti placa.
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Oct 29, 2006 7:37 am    Titlul subiectului:  

kyron a scris: Eu folosesc linux (Suse) pentru codare. De ce ? Pentru ca m-am atasat de editorul Quanta. Vorba lui Excalibvr, am si serverul web sub nas :) Partea de prelucrare grafica nu ma intereseaza pentru ca nu o folosesc. Folosesc in Linux: serverul Apache, PHP, MySQL, K Desktop Environment (pentru mail si feeduri RSS, o alternatva excelenta la Outlook-ul din Win), OpenOffice mai rar, Gaim, Firefox, si nu in ultimul rand, editorul Quanta in care imi scriu codurile php.
Asemenea (doar ca in loc de Suse folsoesc Debian (etch/testing) si/sau Kubuntu).
Sus  
soscopyrights

Trimis: Dum Oct 29, 2006 9:03 am    Titlul subiectului:  

prieteni?:p la cat de noob sunt eu, aici in cartier am un nume:p
prietenii mei de un pahar de vorba n-au de-a face cu de-astea, insa am si din "industria" profesionala da' f putin ideile mele coincid cu-ale lor.

cat despre migrarea catre linux, daca ma credeti prima mea prioritate a fost sa pun SOLITAIRE pe el, ca altfel se ia taica-meu de mine:p. taica-meu VREA SA FACA CAPATUL LA SOLITAIRE simplu sau SPIDER.:p nu radeti
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1