| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Joi Mai 06, 2004 6:21 pm Titlul subiectului: Microsoft si-a pierdut mintile! |
|
|
Pentru cei care nu au aflat inca, Microsoft a pus la download "Visual C++ Toolkit 2003". Toolkit-ul contine compilatorul, linkeditor-ul, STL, .NET Framework, sample-uri si este complet gratuit! Nu este vorba despre nici o versiune demo/trial sau alte limitari. Practic este acelasi compilator inclus in Visual C++ Professional 2003.
Nu inteleg ce urmareste Microsoft prin aceasta mutare, dar probabil ca planuiesc ceva mare! Intre timp, cei care s-au entuziasmat cintind cele scrise, il pot descarca de la adresa
http://msdn.microsoft.com/visualc/vctoolkit2003/
Dezvoltare placuta! |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
|
| Trimis: Vin Mai 07, 2004 1:33 pm Titlul subiectului: Re: Microsoft si-a pierdut mintile! |
|
|
TheWanderer a scris: Nu inteleg ce urmareste Microsoft prin aceasta mutare, dar probabil ca planuiesc ceva mare! Intre timp, cei care s-au entuziasmat cintind cele scrise, il pot descarca de la adresa
http://msdn.microsoft.com/visualc/vctoolkit2003/
Dezvoltare placuta!
Eu cred ca urmareste cativa programatori in plus...
DAP-ul arata ca e si pe softpedia in schimb prin site nu il gasesc... ciudat ! |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Mar Mai 18, 2004 1:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic ca i-au mai revenit putin cu picioarele pe pamant...
WIX este inca un exemplu de "evolutie" in gandire.... |
|
| Sus |
|
emedgidia
Data înscrierii: 30/Apr/2004
|
| Trimis: Mie Mai 19, 2004 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dah .. este vorba de o ciudatenie la mijloc ...
Parerea mea este ca e vorba de o manarie pentru a mai reduce putin din avantul programatorilor de C# si C++ pe platforma Linux ... este chestie de marketing ...
Oricum ... cine cunoaste... linux rules / microsoft sucks ... dick |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 19, 2004 2:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu nu sunt pe principiul Linux rulez si Windows Sucks - sunt pe principiul care e mai tare, Linux sucks in anumite privinte si e great in altele, MS la fel, e arhidiscutatul subiect pe toate forumurile related ...important e cine ofera cea mai convenabila/reliable solutie... |
|
| Sus |
|
emedgidia
Data înscrierii: 30/Apr/2004
|
| Trimis: Mie Mai 19, 2004 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai se stie deja cine ofera cea mai convenabila solutie ... din toate punctele de vedere ... nu-i asa?
Linux ... are desktop ca si windows, are drivere ... ca si windows, are suport pentru multimedia (filme si muzica) ... ca si windows, are un suport mare pentru programare .. ca si windows (numai ca pe linux este cam foarte gratuit), linuxul este mai personalizabil decat windowsul .. ma refer la desktop ... si cel mai important ... este gratis ... si din acest motiv .. din ce in ce mai multa lume incepe sa se axeze pe linux (de la institutii la home user) ... si parerea mea este ca acest lucru linuxul va lua amploare in dezvoltarea lui ca OS ... etc.
PS: si mai sunt multe de spus pe tema acestui subiect, dupa cum ai spus si tu. |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Mie Mai 19, 2004 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Not likely.. linux e departe de a fi o platforma multimedia de exemplu,mult software profesional exista doar pentru win etc etc.. repet .. comparatiile sunt inutile fiecare are ceva de dat, ca Linux castiga tot mai mult teren ... va castiga suficient ca sa poata fi spulberat de viitorul Longhorn..parerea mea :)
Oricum subiectul discutiei era altul, s-a deviat inevitabil.
Da, microsoft arunca momeala in diferite domenii de IT cu scopuri si strategii de marketing greu de explicat pe un thread si o face bine. |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Mie Mai 19, 2004 6:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca Microsoft se pregateste sa lanseze ceva BIG! altfel nu a fi renuntat asa usor la .NET si Visual C++. Probabil ca in ceva timp vom fi loviti cu un nou compilator mai performat.
Cat despre Linux .... nu pot sa spun ca iubesc Windows-ul, pentru ca mi-a scos peri albi ca dezvoltator, insa Linuxul este foarte frustrant....
Merge ca Web Server si ca PC pentru secretara ,dar cam atat. Nu exista support, compilatorul de C/C++ este, sa imi fie cu iertare, varza!!! Linuxul in mod grafic este instabil, programele crapa iar pentru dezvoltatori este nimicitor intrucat exista zeci de pachete si nu poti sti exact configuratia utilizatorului. Nici macar nu poti sti daca programul se va compila !!!
Companiile prefera Windows-ul pentru ca exista support, pe Linux daca nu merge ceva nu ai ce sa faci... asta este! Sincer... Linux-ul e mai plin de bug-uri de mii de ori decat Windows-ul. In terminal, da, e alta poveste... dar totusi ! |
|
| Sus |
|
biban
Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu
|
| Trimis: Lun Mai 31, 2004 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Am observat in timp ca principala strategie a Microsoft este de a lichida eventuala rezistenta la promovarea unor produse noi.
Probabil ca se sacrifica un produs pentru a intra in "forta" cu un altul.
Cat despre win vs lin eu lucrez perfect cu ambele:unul se completeaza pe celalalt. Nu spun "traiasca windows", nici "traiasca linux", spun "traiasca multiboot-ul". |
|
| Sus |
|
kokosanu
Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca
|
| Trimis: Joi Aug 26, 2004 5:23 pm Titlul subiectului: framework-ul e gratis |
|
|
tot timpul framework-ul de .NET a fost gratuit. iti poti downloada orice versiune de la ei si sa ti-o instalezi. A aparut acum .NET v2.0 si e la fel de gratis.
Banii nu ii scot din asta, ci din mediul de dezvoltare (IDE) care e pe bani. in legatura cu compilatorul, nu stiu nimik, doar ca e beta.
iar cu MS vs Open Source, sa fim clari: NU sunt utilizatori de desktop pe UNIX/Linux cati sunt pe MS, deci de unde vine banul? in conditiile in care toti suntem programatori.. :)
Arta programatului apare atunci cand poti folosi foarte eficient tehnologiile existente combinandu-le. Va spun, e o bucurie imensa cand integrezi in aceeasi aplicatie limbaje, tehnologii diferite. iti salta inima in piept! :)
bafta |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Sâm Aug 28, 2004 9:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Opinia mea ....
au facut asta mai mult pentru ca de mult timp popularitatea programelor cu marca Microsoft a scazut drastic ... |
|
| Sus |
|
taipan
Data înscrierii: 24/Sep/2004
|
| Trimis: Vin Oct 22, 2004 7:44 am Titlul subiectului: |
|
|
TheWanderer nu stiu de ce te minunezi asa, pai aia nu ti-au dat nimik acolo decat niste exemple care poti sa le gasesti pe net, Framework-ul si compilatorul (la fel si astea sunt freee).
Vin eu acum si te intreb, cu ce editezi, cu notepad-ul? Daca il scapau si pe ala in pachet era ceva asa este ca in bank-ul ala cu pilotul de avion si cu Supprt Tech-ul de la Microsoft. |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Vin Oct 22, 2004 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Compilatorul .NET nu a fost NICIODATA free. Arhitectura este normal sa fie free (sunt niste dll-uri nenorocite )
2. Exista IDE-uri free care pot fi configurate. NU ide-ul este o problema. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|