| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Zamolxe
Data înscrierii: 14/Ian/2003
Locație: Bucharest
|
| Trimis: Lun Mai 03, 2004 4:41 pm Titlul subiectului: $metropolitan$ |
|
|
sincer ma intereseaza sa aud pareri de la developerii web in legatura cu urmatoarea intrebare:
Cat sunteti dispusi sa platiti pentru un server in Romania? (nu discutam despre configuratie, presupunem ca este una decenta si moderna, cu destul spatiu). |
|
| Sus |
|
emedgidia
Data înscrierii: 30/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Mai 03, 2004 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Depinde de proiectul pe care l-as conduce. Daca as avea ceva mare, probabil ca ar avea mai multe cerinte si as investi mai mult de 200 $ . Totul se rezuma la cerintele proiectului. |
|
| Sus |
|
Zamolxe
|
| Trimis: Lun Mai 03, 2004 5:53 pm Titlul subiectului: re |
|
|
eu ma gandeam cu precadere la dezvoltatorii web care doresc sa-si deschida afacerea proprie de hosting. adica sa si gazduiasca site-uri pe serverul acela.
clar, daca proiectul respectiv este un portal gen kappa.ro, probabil va fi nevoie de mai multe.
discutam la modul general.
serban |
|
| Sus |
|
emedgidia
|
| Trimis: Mar Mai 04, 2004 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai stai oleaca ... ca aici incepem sa vorbim despre mai multe tipuri de hosting. Eu unul, daca m-as baga intr-o afacere de genu' ... as da hosting free - cu oleaca de spatiu, un PHP si un MySQL mic, pe de o parte, pe de cealalta parte as da hosting platit, cu toate facilitatile echipate, deci serverul meu ar costa cred ca mai mnult de 250 de para, si daca as face tot posibilul sa scot si profit din treaba asta ... cat sa mananc si io cu nevasta o prajiturica, as investi si eu ceva mai mult nu? :) logic |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
|
| Trimis: Mie Mai 05, 2004 9:57 am Titlul subiectului: Inchiriere spatiu |
|
|
Mai exista o varianta pe care 90% din firme o prefera.
Contruiesti site-ul si iti inchiriezi spatiu pe un server cu un pret derizoriu (intre 5 si 50 usd / luna)
Partea de administrare si de securitate depinde de cel care iti inchiriaza spatiul si tu doar te ocupi de actualizari si de pus afacerea pe roate...
E foarte asemanatoare cu freehosting doar ca ai numele tau de domeniu si gazduire garantata si "sigura" (atat cat poate fi ea de sigura pe net...) |
|
| Sus |
|
emedgidia
|
| Trimis: Mie Mai 05, 2004 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dah, dar in acest caz nu ai avea control direct asupra afacerii de hosting ... pentru ca sa fim seriosi .. nu poti tine o afacere de hosting fara sa ai serverul la tine in ograda ... plus ca iti trebuie si echipament .. atat hardware cat si software. Deci, pretul incepe sa creasca ... daca stau sa ma gandesc putin. |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Mie Mai 05, 2004 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand nu as alege o oferta din romania atata timp cat ofertele din US exceleaza ca features si mai ales suport tehnic care nu stiu cand va fi posibil sa fie cat de cat decent si in Romania (si nu ma refer doar la hosting) .
Serverul dedicat pe care lucrez e tinut intr-unul datacenter-ele de la EV1 (sunt printre cei mai tari) , e un P4 cu 80gb HDD , Redhat , vreo 800 GB transfer lunar , viteza in jur de 20 mb/s , Ensim instalat pe el, posibilitatea de a face shutdown/reboot de la distanta .. etc , e ca si cum ar fi in ograda mea insa e intr-un datacenter adevarat , suportul tehnic e alive non stop si multe multe altele si totul se invarte in jur la 150$ ceea ce mi se pare super echitabil . |
|
| Sus |
|
Zamolxe
|
| Trimis: Joi Mai 13, 2004 3:02 pm Titlul subiectului: re |
|
|
daca doriti conturi de test pe serverul cu acces metropolitan, va rog trimiteti un e-mail la ghita.serban @ fastweb . ro cu username dorit
momentat costul unui asemenea server este 250$ la noi. se fac discounturi |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|