Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

'PHP' ON RAILS - CodeIgniter + rapyd
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
biagio3d

Data înscrierii: 27/Sep/2006

Trimis: Dum Oct 15, 2006 12:26 pm    Titlul subiectului: 'PHP' ON RAILS - CodeIgniter + rapyd  

Salut tuturor...

Sunt un programator interesat de tehnologii noi... Am un cont pe un site de freelanceri si daca pana acuma am relizat projecte folosind mai multe limbaje de programare am luat decizia sa ma orientez mai mult spre aplicatii web, web development, dat fiind faptul ca un procent foarte mare pe site-urile de freelanceri ocupa aplicatiile web... Asa am gasit Ruby On Rails... Am descarcat-o si am inceput sa o invat... Mi-a placut mult, totusi vroiam ceva asemanator sub PHP, ceva mai solid... Astfel am dat de CodeIgniter, un framework PHP open source inspirat din Ruby On Rails... Este un framework relativ nou, aparut in Martie anul acesta... Am mai cautat si am gasit "rapyd", o biblioteca de componente scrise special pentru CodeIgniter... Asta o gasiti aici: rapyd

Sunt un incepator in PHP, desi invat foarte repede... Am citit lucruri frumoase despre CodeIgniter, are o documentatie foarte buna, ocupa foarte putzin si incarca doar componentele de care are nevoie la un moment dat...

Citat: Code Igniter is an Open Source Web Application Framework
that makes writing kick-ass PHP programs simple as apple pie...

Designed to enable, not overwhelm, Code Igniter is a powerful PHP framework with a very small footprint, built for PHP coders who need a simple and elegant toolkit to create full-featured web applications.

If you're a developer who lives in the real world of shared hosting accounts and clients with deadlines, and if you're tired of ponderously large and thoroughly undocumented frameworks that require rocket science to understand, Code Igniter might just be the right tool for you.

Rapys is a component library for CodeIgniter PHP Framework

CODEIGNITER este bazat pe MVC, are chiar si doua tutoriale, un Hello world si crearea unui blog in 20 de minute...

Astept parerile voastre in legatura cu "CodeIgniter" si "rapyd", deasemenea ce alte framework-uri RAD mai cunoasteti si folositi (avantaje/dezavantaje)...

VA MULTUMESC !
Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Dum Oct 15, 2006 1:20 pm    Titlul subiectului:  

Eu zic sa ramai la Ruby on Rails. E puternic rau.
Sus  
biagio3d

Trimis: Dum Oct 15, 2006 1:30 pm    Titlul subiectului:  

beeuser, ai incercat CodeIgniter ? Sunt putzine proiecte Ruby on Rails pe site-urile de freelanceri, desi cred ca situatia se va schimba in viitor...
Sus  
beeuser

Trimis: Dum Oct 15, 2006 1:34 pm    Titlul subiectului:  

N-am incercat, dar am incercat Ruby on Rails si merge smooth.
Nu vad de ce sa cauti copii php dupa RoR...
Sus  
biagio3d

Trimis: Dum Oct 15, 2006 1:36 pm    Titlul subiectului:  

Pentru ca se cere PHP... :D
Sus  
beeuser

Trimis: Dum Oct 15, 2006 1:39 pm    Titlul subiectului:  

aaa :)
poi mai is symfony, cakephp..
si etc..

ia d-acia
http://www.phpwact.org/php/mvc_frameworks
Sus  
biagio3d

Trimis: Lun Oct 16, 2006 6:13 am    Titlul subiectului:  

Merci mult bee, dar cred ca raman la codeigniter... Promite mult...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Oct 16, 2006 7:32 am    Titlul subiectului:  

Nu ma prind cum ai inceput cu RoR si te-ai oprit la jucaria aia.

Din cate am vazut eu in documentatie, nu face legaturi automate controller/model/view (adica daca am posts/view/1 va tb. sa incarc manual modelul post si sa afisez view-ul view), nu am vazut povestindu-se pe nicaieri de asocieri (hasOne si belongsTo macar), helper-ul form nu stie sa adauge o clasa "error" pt. campurile cu erori, ... in fine, poate nu e documentatia completa dar parerea mea e ca e slab.

Daca vrei musai sa mearga php4 try cakephp, pt. php5 sunt mai multe.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Software
Pagina 1 din 1