Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

PHPmyadmin si Mysql
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Apr 27, 2004 8:49 am    Titlul subiectului: PHPmyadmin si Mysql  

Am incercat sa import un fisier text (format csv) de 3,5 mb intr-o baza de date mysql cu ajutorul lui PHP my admin dar da eroarea asta:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:\program files\easyphp1-7\phpmyadmin\ldi_check.php on line 21

Ce si unde trebuie sa configurez ca sa depaseasca limita de 30 de secunde. Am observat ca daca fisierul text pe care vreau sa il import este mic (pana la 1 mb) se importa fara probleme dar daca este prea mare da eroarea asta si nu stiu unde trebuie sa modific sa prelungesc timpul de executie... :roll:
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Mar Apr 27, 2004 10:05 am    Titlul subiectului: Re: PHPmyadmin si Mysql  

Birkoff a scris: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:\program files\easyphp1-7\phpmyadmin\ldi_check.php on line 21

Ce si unde trebuie sa configurez ca sa depaseasca limita de 30 de secunde.

In php.ini la sectiunea ";;;; Resource Limits ;;;;" ai "max_execution_time" setata la 30... adica 30 secunde... mai mult nu ruleaza un script... mareste la cat ai nevoie.

Totodata daca lucrezi local (sau remote prin SSH) e recomandat sa introduci fisierul din linie de comanda
$prompt> mysql -u user -p database < cale/catre/fisier/fisier_de_introdus.sql

Iar apoi pentru a muta in alt loc, pentru ca este destul de mare foloseste EXTENDED INSERT... care face un INSERT cu X-mii randuri in loc de X-mii INSERT-uri daca lipseste declaratia EXTENDED INSERT...
De performanta nu mai vorbim... cu EXTENDED INSERT iesi la cateva secunde in functie de cat de mare e informatia in lipsa lui EXTENDED INSERT iesi la cateva zeci (bune) de secunde.

Gabriel
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Apr 27, 2004 10:23 am    Titlul subiectului: Mysql  

Nu ma prea descurc in linie de comanda pentru ca nu cunosc bine sintaxa sql si de aceea am apelat la phpmyadmin...
Oricum din sintaxa pe care o prezinti tu e valabila doar daca e un fisier text care contine comenzi sql, dar eu aveam un fisier text cu datele care trebuiau introduse in tabelele in bd (erau dintr-un fisier exel pe care l-am salvat ca csv)
Mie mi-ar trebui ceva cu comanda LOAD DATA INFILE...
Am sa modific totusi timplul de prelucrare ca sa vad daca merge...

Multumesc
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Apr 27, 2004 11:07 am    Titlul subiectului: Rezolvare inserari in sql  

la ce am facut eu acum am facut asa
1. am creat bd cu tabelele si coloanele aferente
2. am facut un fisier exel care sa corespunda cu tabelele din bd si am pus in el coloanele cu datele care tre sa fie in bd
3. am salvat fisierul in format csv
4. am copiat fisierul in directorul data/numele bazei de date/
5 am rulat din prompterul mysql comanda sql:
load data infile '2.csv' replace into table 'numele bazei de date' fields terminated by ';';
6. am verificat daca sunt toate liniile in bd la fel ca in fisierul exel si e ok
(rezultatul este
Query OK, 14177 rows affected (2.10 sec)
Records: 14176 Deleted:1 Skipped: 0 Warnings: 224074 )

Multumesc totusi de ajutor, dar a trebuit sa citesc mai cu atentie sintaxa de la comanda load data ca sa imi dau seama ce trebuie sa fac...
Sus  
boris

Data înscrierii: 15/Aug/2004

Trimis: Dum Aug 15, 2004 5:55 pm    Titlul subiectului: am pus ftp fisierul "mobile7.csv" in radacina si m  

Eroare

Comansa SQL :

LOAD DATA INFILE 'mobile7.csv' REPLACE INTO TABLE 'telefoane'
FIELDS TERMINATED BY ';'

MySQL zice:

You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''telefoane' FIELDS TERMINATED BY ';'' at line 1

Inapoi

ce e gresit?

Multumesc.
Sus  
arond

Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1

Trimis: Mar Aug 17, 2004 1:52 am    Titlul subiectului: Re: PHPmyadmin si Mysql  

Radical a scris: Iar apoi pentru a muta in alt loc, pentru ca este destul de mare foloseste EXTENDED INSERT... care face un INSERT cu X-mii randuri in loc de X-mii INSERT-uri daca lipseste declaratia EXTENDED INSERT...
De performanta nu mai vorbim... cu EXTENDED INSERT iesi la cateva secunde in functie de cat de mare e informatia in lipsa lui EXTENDED INSERT iesi la cateva zeci (bune) de secunde.

Asta poate esua daca intreg INSERT-ul e mai mare decat variabila MySQL max_allowed_packet (default e, parca, 1MB si e un parametru din my.ini). In cazul in care e mai mare, serverul pur si simplu inchide conexiunea.

Ideea e ca orice statement SQL trebuie sa incapa in max_allowed_packet. Nu e bug, e feature (pentru a nu ucide serverul cu cine stie ce query-uri demente).

Numa' bune.
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004

Trimis: Mie Aug 25, 2004 11:10 am    Titlul subiectului: Re: Mysql  

Birkoff a scris: Nu ma prea descurc in linie de comanda pentru ca nu cunosc bine sintaxa sql si de aceea am apelat la phpmyadmin...

Pentru inceput nici nu trebuie... ci doar sa incerci... probabil ai deja manualul MySQL de pe site pe Pc-ul tau... ai o problema citeste sectiunea din manual... etc. etc. la un moment dat o sa constati ca nu mai ai nevoie se citesti asa demult din manual...

Eu acuma citesc manualul din scoarta in scoarta sa vad daca nu a scapat ceva... in plus pentru optimizari... am aflat unele chestii (din fostul capitol 5 MySQL Optimization) de am ramas masca... cum PC-ul de acasa a murit... si cineva avea o datorie am cerut un print la MySQL Manual... are 1000 pagini... e un monstru... dar merita citit....
Sus  
kokosanu

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Mar Aug 31, 2004 12:25 pm    Titlul subiectului:  

va recomand cu caldura MySQL Front, acolo unde aveti posibilitatea de conectare la server pe porturile configurate. mai ales la intranet

http://www.mysqlfront.de/

singura problema era ca la versiunea 3.0, importul de fisiere in baza de date facea putina varza pentru versiuni de MySQL 3.23.* si MySQL 4.* si banuiesc ca si la 5 la fel. Au scos acum versiunea 3.1, nu am testat-o inca.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1