|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
micael
Data înscrierii: 25/Apr/2004
Locație: Constanta(deocamdata)
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 12:57 pm Titlul subiectului: need help! (seria a doua) :) |
|
|
:D
fiindca am citit ceea ce a scris mariusxxx si ce a fost intrebat, am decis sa vin in intimpinarea voastra si sa va spun cite ceva despre mine, inainte inca de a fi intrebat. :D
deci: sint administrator de retea pe w2k server. am cunostinte de linux, nu atitea cit un admin linux, dar continuu sa invat. lucrez binisor in corel11, abobe photoshop 7, dreamweaver MX, stiu html (nu sint nici aici expert, dar pot face un site simpluts in html).
javascript ...hmm, cam bijbii inca. in general pt javascript ori am apelat la altii sa ma ajute, ori am cautat solutii de-a gata, care sa trebuiasca doar "ajustate".
mysql, am cunostinte de baza, adica pot face o baza de date, dar probabil nu foarte "securizata".
am inceput sa fac un site experimental, am facut mai mult de jumatate din "modulele" componente, dar acu incep sa ma pierd in ele si sa devina dificila "asamblarea" lor.
ce caut eu, la ce ma refeream cind ceream indrumare? adica io as putea explica ce vreau sa fac, cineva imi da o idee relativ la "calea" prin care se poate face asta, iar eu trec la treaba. 8O
nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles, ideea este ca m'am blocat, nu prea mai sint sigur de nimic, nici cind e vba de lucruri simple, fiindca mereu am impresia ca alegerea mea prea aduce a "amatorism"... |
|
| Sus |
|
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Really... nu am inteles mai nimic din mesajul anterior. Exact ce vrei sa faci si cum ai putea fi ajutat? |
|
| Sus |
|
micael
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 3:34 pm Titlul subiectului: galerie online |
|
|
deci e vba de o galerie de arta...va avea o pagina home cu bara de meniuri care va cuprinde:
home][pictura][grafica][sculptura][arta fotgrafica][goblen][contact) (sa zicem cam atit deocamdata)
categoriile vor avea subcategorii ( de ex la pictura va putea fi: ulei, pastel, etc)
va fi si un shop cart dar si un formular de comanda, unde vizitatorul va putea chiar comanda lucrari, nu doar din cele existente pe site)
expozitia in sine eu m'am gindit a fie simpla, adica niste tabele in care voi introduce imaginile si alaturi date depre lucrare. baza de date va cuprinde tabele cu autori, cu lucrari, si un tabel ca datele complete ale autorilor, care nu vor fi publice insa...
acum, la modul simpluts, cam stiu cum sa fac toate astea, dar cum sa fac treaba la modul "pro"? adica sa existe securitate atit la bazele de date, cit si la site... in fine, nu stiu daca te-am lamurit mai mult... dar nu stiu cum sa explic cit mai clar. de fapt io as fi vrut sa discut cu cineva CUM ar face el acest site... nu sa imi spuna codul, cit sa imi dea niste idei. e ca si cind te-ai apuca sa deschizi un magazin si inainte mai vbesti cu unul-altul, asa, ca sa fii sigur ca nu ai omis ceva important
:D |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok. Got it.
Bazele de date le securizezi facand utilizatori cu anumite drepturi. Utilizatorii nu au drept decat de select si insert si in pagina faci conexie cu utilizatorul ala de MySQL. Pagina o securizezi prin login si pui drepturi userior asupra modulelor.
Eu as face ca tot site-ul sa depinda de baza de date. Cu alte cuvinte nu te gandi ca site-ul are m categorii si asa vor ramane. Daca apare categoria m+1 sa nu ajungi sa zici ... "oops, pe asta unde o mai pun..."
Pune si categoriile si continutul site-ului in baza de date.
Evita sa scrii cat mai putin HTML manual si incearca sa il generezi dinamic.
Incearca sa scoti in afara php-ului tag-urile HTML, in cel mai rau caz pune .inc-uri.
Incearca sa-l faci cat mai flexibil, nu ar fi rea o arhitectura de plug-inuri.
Good programming practice
E bine sa faci de la inceput o arhitectura viabila si nu sa faci patch-uri pe masura ce apar probleme in devoltare. Va veni un moment cand vei dori sa adaugi o facilitate si va fi foarte greu din cauza ca va exista un conflicat intre ce vrei sa faci si patch-uri! |
|
| Sus |
|
micael
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 5:02 pm Titlul subiectului: plugins (?) |
|
|
partea cu arhitectura de plugins nu o stiu, ba chiar e prima data cindaud notiunea asta... ai putea explica in ce consta si cum se face?
merci :? |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ideea este veche si este folosita in programarea de aplicatii de ex. Ideea este sa ai un director /plugins pe care aplicatia sa il scaneze (in plugins se pun niste .dll-uri ). Fiecare plugin face export la niste functii standard initiale (entry point-uri) pe care programul le cauta si dupa care isi face bucataria proprie.
De obicei exporturile standard sunt functiile de intrare/iesire.
Toata chestia este sa se poata adauga usor noi facilitati aplicatiei fara a fi nevoie sa se umble la core. |
|
| Sus |
|
micael
|
| Trimis: Lun Apr 26, 2004 8:48 pm Titlul subiectului: plugins... |
|
|
pare o chestie faina, dar ma cam depaseste in momentul asta.
ramine deci varianta in care siteul e in php si e legat total de o baza de date... o sa "lucrez" la ideea asta un pic, si unde nu stiu mai intreb.
10q :D |
|
| Sus |
|
smallAdmin
Data înscrierii: 21/Mai/2004
|
| Trimis: Mar Mai 25, 2004 9:30 pm Titlul subiectului: Apropo de .inc |
|
|
TheWanderer a scris: Evita sa scrii cat mai putin HTML manual si incearca sa il generezi dinamic. Incearca sa scoti in afara php-ului tag-urile HTML, in cel mai rau caz pune .inc-uri.
Apropo de .inc-uri. In loc de file.inc, mai bine le pui file.inc.php sau file.php.
Gasisem la un moment dat pe un site o eroare:
Error in header.inc on line 27... si nu mai stiu ce eroare.
Am tastat in browser http://server/header.inc si am luat toata sursa ( pentru ca PHP-ul n-o parsase ).
La o linie oarecare, era si un include('mysql.inc'). Drept pentru care, am aflat username/parola de la MySQL.
Bafta lui ca eu sunt baiat bun si oricum serverul de MySQL era configurat sa accepte conexiuni numai de la localhost.
Deci, aveti grija. Folositi .inc numai daca stiti ca sunt parsate de PHP. Oricum, cel mai sigur e sa le puneti .php. |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
|
| Trimis: Mie Mai 26, 2004 10:28 am Titlul subiectului: Re: Apropo de .inc |
|
|
Ca e tare greu sa bagi in httpd.conf sau sa faci un .htaccesssssss cu:
<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
</Files>
Nu? |
|
| Sus |
|
smallAdmin
|
| Trimis: Mie Mai 26, 2004 10:41 am Titlul subiectului: Re: Apropo de .inc |
|
|
Radical a scris: Ca e tare greu sa bagi in httpd.conf sau sa faci un .htaccesssssss cu:
<Files ~ "\.inc$">
Order allow,deny
Deny from all
</Files>
Nu?
N-a zis nimeni ca e greu. Da' oamenii uita. Poti sa pui numai
AddType application/x-httpd-php .inc
in .htaccess sau httpd.conf
Dar nu intotdeauna hostingul iti da voie cu .htaccess |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Mie Mai 26, 2004 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca nu ati inteles ideea cu incurile. Nu am zis sa pui in .inc constante si variabile... no way!
In .inc pui html pe care il incluzi (header, footer, ... alte faze), un template.
Nu vei avea niciodata eroare acolo iar daca va ajunge sa il vada ... so what? Oricum il vede in pagina |
|
| Sus |
|
smallAdmin
|
| Trimis: Mie Mai 26, 2004 11:54 am Titlul subiectului: Ba am inteles |
|
|
Eu am inteles-o. Spuneam despre ce am vazut.
Cine a mai citit ceva inainte, ar fi trebuit sa stie toate treburile astea. Cine nu, afla acum. Mai bine asa decat "the hard way".
Din partea mea poate sa le puna si .txt :D
Si pana la urma, daca acolo sta cod HTML, de ce sa nu fie .html ? |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|