Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Piry needs your help (php , advertising)
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 4:46 pm    Titlul subiectului: Piry needs your help (php , advertising)  

okay ... uite problema mea , care nu e o problema , e o chestie care nu stiu daca sa o ocolesc sau sa o sar ... adica e o problema :lol:

ooki ... here goes
ca intotdeauna eu am planuri mari (nu e vina mea ca sunt un visator)
si ce am eu nevoie acum este de ajutor cu un algoritm (pe care sincer , nu l-am inceput a-l pune in aplicare , e doar la mine in cap) ...

asa ... este vorba de un sistem de bannere ...

sa zicem ca am 20 de categorii (definite intr-o baza de date simpla mysql , fiecare are id unic si denumire ...)

userul se inregistreaza , si la inregistrare ii apar 20 de checkboxes cu categoriile respective (genul Women stuff , Electronics , Photography) ...

Valorile sunt bagate in tabelul userului respectiv ... bla bla , u know the deal

Userul se autentifica , si sus apare bannerul ...

php-ul ar trebui sa selecteze domeniile la care userul apartine , ca sa afiseze ce trebuie ...

sa presupunem ca userul a ales 6 chestii
php selecteaza cele 6 domenii , face un randomize si alege un numar , si afiseaza bannerul corespunzator ...

okay ... acum vine problema
daca userul nu alege nici una , ar trebui sa fie default toate (aka n-are preferinte la bannere domne) ...
cum fac sa fie ... uhm ...

am sa zicem categoriile cu
Women stuff
si
Electronics ...
cum fac ca o chestie sa fie afisata mai des ca cealalta ?
ceva cu procente ...

Women stuff - 75% din timpul in care userul e autentificat
Electronics - 20%
Other stuff (doar nu o sa las doar ce vor ei) - 5%

????

cod , ghid , explicatii ca la tampiti , ceva idei , ?
:)
(intotdeauna cand am o problema o exprim imbecil , imi cer scuze)
Sus  
hurrycane

Data înscrierii: 18/Sep/2005
Locație: localhost

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 5:07 pm    Titlul subiectului:  

Deci tu vrei ca ala aia care nu au ales nica sa-i pui niste procente si sa-ti afiseze bannere??? ....
Poi ii o chestie matematica faci toate variantele si le intercalezi; potzi sa faci un tabel in mysql sa scotezi varianta si de fiecare data faci alta varianta si cand ajungi la numarul maxim incepi din nou .... asta-i idea tu fa-o mai klumea
Sus  
Pirahna

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 5:11 pm    Titlul subiectului:  

noah ... am vorbit cu maestrul piku si impreuna am reusit sa concepem planul urmator :

fac un tabel toate variantele de combinatii posibile (anume 4200? in caz in care sunt 20 de categorii) ...
la fel fiecare cu id unic , bla bla

si procentajul il fac in functie de cate persoane au combinatia respectiva , sau combinatii similare ...

inca sunt confuz sincer ...

alti maestri va rog ...
si nu numai ca vreau sa fac chestia asta cu continut "relativ-important" legat de procente , dar vreau sa-l optimizez sa nu imi manance php-ul memorie (adica sa nu ma joc cu vectori prea mult) , sa ruleze repede si sa nu imi pice mysql-ul la 800 de query-uri de la useri diferiti ...

// si hurrycane ... bad idea ! :)
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 9:19 pm    Titlul subiectului:  

[Offtopic] Urasc aplicatiile win care fura browsere... terminasem de scris tot... dar inainte de Submit am dat o comanda intr-o aplicatie... care a luat ultima fereastra de browser si a incarcat un site... asa... trebuie eu acuma sa rescriu postul... darn...

[BackToTopic]
Tabel `categ` : `id`, `name`, `avantaj`, ...
Tabel `baner`: `id`, `categ_id`, `banner_info`, ...

Daca vrei ca:
SELECT SUM(`avantaj`) FROM `categ` -> sa fie 100 ai de muncit in PHP... dar nu prea conteaza...

Query:
SELECT `banner_info`[, ... ,]
FROM `baner`
LEFT JOIN `categ` ON `categ`.`id`=`baner`.`categ_id`
ORDER BY `avantaj`*RAND()

Ce zici... merge ?
Sus  
Pirahna

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 9:38 pm    Titlul subiectului:  

nu le vreau random ...

le vreau ... gandite ...

daca am 100 utilizatori si 30 din ei au ales o categorie ...
care per total are mai multe "alegeri" ca alte categorii ...
acea categorie sa fie prioritara

mai multe bannere sa fie afisate in caz ca userul are selectata categoria respectiva ...
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 10:33 pm    Titlul subiectului:  

Pai calculezi ponderea fiecarei categorii (pondere= numarul celor care au optat pt. ea) (un select count grupat dupa categorii).
Acum ai categ1 100, categ2 70, categ3 50 .... -> daca userul nu are preferinte le pastrezi pe toate, daca are le pastrezi doar pe cele pt. care userul a optat.
Acum ti-a ramas categ1 100, categ3 50, .... Faci un sum pe pondere si-ti rezulta un total de 150, generezi aleator un numar de la 1 la 150 si gata, daca e intre 1..100 -> categ1, daca e intre 101..150 ->categ2.
Sus  
Pirahna

Trimis: Sâm Ian 21, 2006 10:36 pm    Titlul subiectului:  

:?

ok ... cam asta vroiam sa aud ...
dar poti sa o spui un pic mai pe limba mea ? :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1