|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mariusxx
Data înscrierii: 03/Noi/2003
|
| Trimis: Joi Apr 08, 2004 9:27 pm Titlul subiectului: Ajutor proiect licenta_tema: magazin virtual in PHP si MySql |
|
|
Salutare tuturor. De la inceput trebuie sa va spun ca sunt in novice in PHP. De aceea as avea nevoie de ajutorul vostru pentru realizarea proiectului de licenta (partea practica). M-am documentat pe net si am gasit o aplicatie open-source "Oscommerce", dar din pacate nu o pot folosi, deoarece mi s-a spus la facultate ca, vezi Doamne, nu este opera mea. Am argumentat ca nici un proiect nu poate fi in totalitate realizarea ta si ca vroiam sa folosesc aceasta aplicatie ca pe un schelete pentru aplicatia mea. Din pacate nu am avut cu cine discuta. Mi s-a sugerat sa fac o aplicatie mai simpla, deoarece Oscommerce ar fi prea complexa.
V-as multumi daca m-ati putea ajuta cu aceasta parte a proiectului meu. As avea nevoie de BD si de codul sursa PHP explicat. |
|
| Sus |
|
iepurec
Data înscrierii: 30/Iun/2003
Locație: Timisoara
|
| Trimis: Vin Apr 09, 2004 7:42 am Titlul subiectului: |
|
|
| Si eu am avut la licenta tot ceva de PHP si mySQL. Iti sugerez sa te pui sa studiezi ca poti sa-ti faci aplicatia singur. Cu putin efort si incredere o sa reusesti! SUCCES! |
|
| Sus |
|
webstone
Data înscrierii: 04/Apr/2004
|
| Trimis: Vin Apr 09, 2004 8:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut.
Cauta un tutorial de cos virtual, pe net. Si apoi ii adaugi noi functionalitati.
Eu asa am facut, si zic ca am facut ceva interesant:
http://www3.infoiasi.ro/~snake/shop
Paste fericit si multa bafta! |
|
| Sus |
|
TheWanderer
Data înscrierii: 05/Apr/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Vin Apr 09, 2004 2:48 pm Titlul subiectului: I have the sources |
|
|
| Am facut eu asa ceva, da o adresa de mail si iti trimit sursele. |
|
| Sus |
|
mariusxx
|
| Trimis: Mar Apr 13, 2004 5:01 pm Titlul subiectului: Ajutor proiect licenta_tema: magazin virtual in PHP si MySql |
|
|
Adresa mea de mail este: mariusxx@xnet.ro
Multumesc anticipat ! |
|
| Sus |
|
mariusxx
|
| Trimis: Mie Apr 21, 2004 6:04 am Titlul subiectului: Astept codul sursa |
|
|
Astept codul sursa. Poti sa mi-l mai trimiti ?
Multumesc. |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Mie Apr 21, 2004 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iti trimit codul luni. (26/04/04). Am lucrat sa elimin motorul de template-uri din aplicatie si sa adaug comentarii si explicatii.
Partea de core a motorului a ramas. Am explicat tot ce sa intampla acolo.
Tot motorul si aplicatia sunt Object Orientated, deci ar trebui sa fie destul de usor sa iti dai seama cam ce e pe acolo. |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Joi Apr 22, 2004 5:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Si totusi ... mariusxx de ce nu-l faci singur ?
Hai .. "nu fi roman" ....forteaza-te un pic ca nu e asa greu.... :!:
Cat despre Oscomm. , e o aplicatie scrisa destul de naspa,dar care-si face treaba okay . II lipseste first chiar un motor de templates,multe module sunt scrise hardcore si cand vine vorba de extindere sau customizare interfata iti tine sa-l faci de la inceput . |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Joi Apr 22, 2004 6:11 am Titlul subiectului: Re: Ajutor proiect licenta_tema: magazin virtual in PHP si M |
|
|
mariusxx a scris: Salutare tuturor. De la inceput trebuie sa va spun ca sunt in novice in PHP. De aceea as avea nevoie de ajutorul vostru pentru realizarea proiectului de licenta (partea practica). M-am documentat pe net si am gasit o aplicatie open-source "Oscommerce", dar din pacate nu o pot folosi, deoarece mi s-a spus la facultate ca, vezi Doamne, nu este opera mea. Am argumentat ca nici un proiect nu poate fi in totalitate realizarea ta si ca vroiam sa folosesc aceasta aplicatie ca pe un schelete pentru aplicatia mea. Din pacate nu am avut cu cine discuta. Mi s-a sugerat sa fac o aplicatie mai simpla, deoarece Oscommerce ar fi prea complexa.
V-as multumi daca m-ati putea ajuta cu aceasta parte a proiectului meu. As avea nevoie de BD si de codul sursa PHP explicat.
TheWanderer a scris: Iti trimit codul luni. (26/04/04). Am lucrat sa elimin motorul de template-uri din aplicatie si sa adaug comentarii si explicatii.
Partea de core a motorului a ramas. Am explicat tot ce sa intampla acolo.
Tot motorul si aplicatia sunt Object Orientated, deci ar trebui sa fie destul de usor sa iti dai seama cam ce e pe acolo.
Acum ceva offtopic (sa nu fie cu suparare..).
Studiu de caz:
lui Marius(xx) is se da un proiect pentru licenta. Indrumatorul ii da posibilitatea de a-si alege (daca nu ma insel) dintr-o lista de alte proiecte. Marius si-l alege pe cel cu PHP,pentru ca a auzit ca PHP este foarte usor de invatat si (bingo) are de unde lua ajutor repede (vezi:forum phpromania & alte comunitati) .
USOR si REPEDE : ideile de la care a plecat Marius in startul proiectului .
Primul pas : cautarea unei solutii gata facute,inevitabil da peste Oscommerce. "Din pacate" pentru el acel proiect "vezi Doamne" e facut de altii si nu-l poate folosi pentru ca i-o intrerzic profesorii .
Cu o simpla cautare pe google cu keywords romanesti dai de phpromania.net , are forum , si sectiunea proiecte .
ce nu observa Marius e descrierea sectiunii din forum (ce-i drept e scrisa cam mic) insa e umbrita si si de cuvantul Proiecte care-i face (again) mintea sa exclame : Bingo ! .
Se gaseste cineva sa-l ajute desi subiectul lui e offtopic ( ca si al meu de fapt 8) , ba chiar cineva isi modifica un proiect mai vechi pentru a I se potrivi lipsei de cunostinte de care dispune Marius .
Marius isi va termina proiectul, nu dupa cum "vezi Doamne" au zis profesorii, ci tot pe metoda lui de a scapa "ieftin" .
va reamintesc ca titlul acestei sectiuni din forum e :
Ai un proiect pe care l-ai realizat în PHP? Dorești să propui un proiect pe care să îl realizăm în cadrul comunității?
Ce legatura are asta cu proiectul lui Marius ? Nici una ! ! !
In cadrul acestei sectiuni, se presupune ca oricine vine cu o idee mareata si complexa isi poate gasi (teoretic) solutie aici,totul transformadu-se in ceva util comunitatii .
Cu ce va iesi mai destept Marius din toata povestea asta ? CU NIMIC .
E o chestie la fel de nenorocita ca intratul in diferite institutii pe PILE , metoda de "succes" care 100 % va fi aplicata si de Marius .
Cu ce suntem noi mai castigati cu asta ? CU NIMIC .
End of story .
Ce am zis mai sus se largeste pe la scara larga in Romania si e chiar chestia care "pute" in tara asta si atata timp cat exista atitudini "Costele,fa-te ca lucrezi" si se freaca menta vom merge vertiginos , in JOS .
Disrespectele mele, domnilor .
[/b] |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Joi Apr 22, 2004 1:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Good point.
Intotdeauna m-am mirat (sort of) cum de apar CV-urile alea spectaculoase ale unor indivizi care n-au habar de mai nimic. Iaca, acum incepe sa se desluseasca misterul :).
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Joi Apr 22, 2004 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca exista doua fete ale problemei.
Eu cred ca este bine sa ai niste surse de la care sa pleci in realizarea proiectului. Te uiti ce se intampla acolo si mai adaugi facilitati (sau, cum e cazul de fata...scoti).
Nu cred ca sursele vor servi doar pentru un simplu copy-paste. Ma rog ... cel putin asta as vrea sa cred.
In privinta celor cu CV-uri "bazate" si care nu au in spate ceva solid, nu mi-as face prea mare grija. In informatica nu prea tine mult timp.
:D
Cam intr-o saptamana am sa scot "release version" pentru WebTerminal 1.02b (motorul de template-uri). Motorul este open-source si sper sa ... faca senzatie. :wink:
In continuare lucrez la un motor de content management (bazat pe motorul de template-uri) care ar trebui sa fie muuuult mai tare ca PHP Nuke. Daca doreste cineva sa se murdareasca pe maini cu Lombardia 0.8 si WebTerminal 2.0 alpha ... please, let me know! :roll: |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Joi Apr 22, 2004 11:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
TheWanderer a scris: Cred ca exista doua fete ale problemei.
Eu cred ca este bine sa ai niste surse de la care sa pleci in realizarea proiectului. Te uiti ce se intampla acolo si mai adaugi facilitati (sau, cum e cazul de fata...scoti).
Nu cred ca sursele vor servi doar pentru un simplu copy-paste. Ma rog ... cel putin asta as vrea sa cred.
In privinta celor cu CV-uri "bazate" si care nu au in spate ceva solid, nu mi-as face prea mare grija. In informatica nu prea tine mult timp.
:D
Cam intr-o saptamana am sa scot "release version" pentru WebTerminal 1.02b (motorul de template-uri). Motorul este open-source si sper sa ... faca senzatie. :wink:
In continuare lucrez la un motor de content management (bazat pe motorul de template-uri) care ar trebui sa fie muuuult mai tare ca PHP Nuke. Daca doreste cineva sa se murdareasca pe maini cu Lombardia 0.8 si WebTerminal 2.0 alpha ... please, let me know! :roll:
Daca Marius venea cu un alt subject al postului, de exemplu : "Vreau sa fac un e-shop " sigur il ajutam toti in oarecare masura,insa "vezi doamne" cei care sar unii pasi necesari unei evolutii "domestice" dau dovada de foarte multa lipsa de inspiratie ( a se citi inteligenta ) si caracter.
De ce m-am iritat asa tare cu privire la acest thread ? Well, evolutia mea in PHP a inceput cu exact asa ceva, cineva avea de ales intre niste proiecte in ASM , PASCAL , C++ ,ceva A.I. (neural netword & stuff) si ... ceva aplicatii web in asp si php printre care si un hotel virtual. Eu ma jucasem cu 2 saptamani inainte cu php dupa lungi cautari dupa un guestbook care sa nu depinda de vreo baza de date sau script engine server side . Cineva mi-l recomandase si eu ii spusesem persoanei cu proiectul ce misto e PHP (desi pe atunci nu aveam bazele programarii in cap mai deloc, avusesem ceva tenative cu VB ) .
Well,(scurtand povestea) am acceptat proiectul respectiv , am muncit un pic pentru ca php era ceva foarte nou pt mine la fel si programarea ...
Tipul respectiv a lluat o nota foarte buna ( 9 + ) pe proiect la fel si pe prezentare ... si eu niste bani, "de-o bere" .
Timpul trecuse, povestea se incheiase , "berea " o bausem demult,cunostintele mele in programare erau tot mai mari.
Reversul medaliei :
Am intrat la aceeasi facultate de informatica la care terminase respectivul. Orasul fiind mic s-a auzit iute pe la noii mei profesori ca eu ma "stiu la facut pagini" si mi s-a propus sa fiu angajat (si student) la facultatea unde studiam . Nu urma sa fie nici o problema , eu fiind singurul candidat la concurs . Tanar , visator , oportunist, am acceptat fara premeditare .
Un profesor m-a luat in "colimator" ca sa ma testeze putin pana in ziua concursului . Avand niste discutii "tehnice" cu el de multe ori trebuia sa ma stradui sa nu-l pun intr-o situatie penibila doar de dragul superioritatii academice pe care o avea si vezi doarmne , el urma sa fie "OK-ul" meu pt concursul ce urma sa vina. Situatii penibile : ajung intr-o zi in biroul unde lucra , si , foarte nervos si furios , era nedumerit de ce nu merg paginile ASP cand da dublu click pe ele ( windows 98, nici macar PWS instalat ) , m-am chinuit 1 ceas sa-i explic ce inseamna un server de web si cum lucreaza . Alta situatie : programarea pe nivele in netscape . NU aveam habar de asa ceva, insa pentru simplu fapt ca eu nu aveam cunostinte de asa ceva, o tinea una si buna cu acest subiect total neinteresant pt mine.
Provocarea (sau linistea dinaintea furtunii) :
Mi s-a dat de acelasi cadru didactic spre executie , un sistem de management al cursurilor pentru studenti ( un fel de intranet ) . Nu prea complicat dar nici simplu , la experienta care o aveam atunci , era o provocare . L-am facut , 2 weeks .
Ziua "concursului" se apropia , intre timp mi se pregatise un PC si un birou in centrul de info .
Buun .. tot perindandu-ma pe acolo ajung intre directorul facultatii si seful dep. de info si , dupa ce am terminat aplicatia am zis sa ma laud putin ca sa aflu parerea dansilor despre ce am realizat pt univ. Aflu cu stupoare ca ei n-aveau habar de ce faceam eu si mai apoi ca seful dep de info si "indrumatorul" meu erau "la cutite" . Am picat exact in mijlocul unui conflict vechi si "indrumatorul" tocmai isi facuse aparitia in cabinet . Dupa niste mustrari pe ton academic si exagerat de diplomatice intre Seful de la dep. de info si "indrumator" , pe motiv ca nimeni nu a fost instiintat ca eu prestam o activitate pt institutie ... "OK-ul" meu s-a cam evaporat .
Ziua concursului , 3 cadre didactice pt evaluare (unul era plecat in Austria) :
- 1st (seful dep de info ) : "Nu am habar de domeniu, te intreb de ce vrei sa te angajezi si daca o faci pe motive financiare" , easy stuff , next
- 2nd (rectorul univ) : Mai de la tara el , om simplut care preda asm citind cuvant cu cuvant din carte si tastand mai prost ca un incepator imi pune o intrebare inexistenta : " Ce contract juridic se stabileste intre un motor de cautare si un site care este inscris in el ?" .. am dat-o eu cu licence agreements , insa , dupa orice tentiva de eschiva, raspunsul meu era categoric gresit (pentru ca practic intrebarea era stupida , agree ?)
3rd (indrumatorul) : 2-3 stupid quiestions & ... Programarea pe nivele in netscape (care daca ati citit mai sus, va dati seama ca nu am putut raspunde) .
Esec total , din concurs aranjat , am ajuns la un concurs ... ratat .
dezamagire mare pe mine , un vis imi fusese luat .
etc etc etc .... am inceput sa "produc" cu clienti din EU si US , visul spulberat trasformadu-se in cea mai de succes cadere care am avut-o . De la cei 50 $ care urma sa-i iau lunar la fac , am ajuns sa fac .. "mai mult" :) .
etc etc etc . luni trecute .. [...]
Eram cu 2 prieteni , ne plimbam aiurea . Vine un tip la noi ce-l cunostea pe unul dintre prieteni si , disperat il intreaba "ba, nu stii pe cineva care stie php ?" . prietenul meu (aratand spre mine) "el stie" .
"ma poti ajuta ? m-am angajat la facultate si nu am habar de nimic , m-au angajat ca trebuia ocupat postul ...
Am ramas stupefiat si nu m-am putut abtine sa nu-l "interoghez" putin pe cel ce ocupase locul in cele din urma .
eu - HTML stii ?
el - pai.. am facut ceva cu netobjects ...
eu - ceva grafica ?
el - corel draw e bun ?
eu - cu programarea le ai cat de cat ?
el - pai .. acum vreau sa ma apuc , daca tot m-am angajat ...
facand abstractie de mine (poate nu eram cel mai potrivit pt acel post, dar aveam un bagaj de cunostinte, care spre disperarea mea,la concurs,nu mi-a fost "purecat" deloc) , este ca era un incompetent ? ca nu avea ce cauta pe postul respectiv ? Dar , facultatea , dupa o birocratie stupida trebuia sa ocupe postul , fiind presata de conducere .
Am luat o lectie de viata atunci , un gust amar in gura si mi-am promis ca o sa incerc sa evit toate capcanele sistemului romanesc de stimulare a prostiei si pe cei care-l folosesc . |
|
| Sus |
|
TheWanderer
|
| Trimis: Vin Apr 23, 2004 10:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Ceva asemanator am "experimentat" si eu cu ceva timp in urma cand am incercat sa ma angajez la o companie "de stat" (hmmm... cred ca le zice bine de stat). In mod evident a fost preferat altcineva al carui parinte facea parte, intamplator, din PDSR si avea ceva realtii pe acolo.
Cred ca angajarea la astfel de institutii este o lupta pierduta pentru ca nu te poti angaja (sunt preferati incompetentii si nepotii/copii cadrelor) si pentru ca, admitand ca ai reusi sa te angajezi, nu prea se face nimic.
Ori pentru mine un astfel de loc de munca nu prezinta nici o atractie. Nu exista nici o oportunitate de avansare si nici nu poti sa inveti ceva nou... pur si siplu se sta si se vegeteaza.
Cea mai buna experienta am avut-o cu firmele private (cele medii) unde chiar exista idei si dorinta de lucru, dorinta de a face ceva de calitate. Partea nasoala e ca la firmele mari (gen Softwin) au inceput deja sa apara idioti care nu prea au ce cauta in programare si, incet dar sigur, se dezvolta si nepotismul.
Concluzia e ca: cei care actioneaza dupa principiul "Usor si repede" nu vor avea prea multe sanse in firmele unde chiar se lucreaza (si unde, as putea spune, salariile sunt pe masura) si vor ramane la aceleasi companii de stat toata viata unde vor face, probabil, acelasi lucru... trist. |
|
| Sus |
|
mariusxx
|
| Trimis: Vin Apr 23, 2004 9:22 pm Titlul subiectului: proiect licenta |
|
|
Imi pare rau daca m-ati inteles gresit.
Eu nu vreau decat un punct de plecare (un schelet) pe care SA inteleg cum functioneaza PHP.
Nu am vrut si nu o sa vreau niciodata sa ocup un loc in care simt ca nu am ce cauta. Imi stiu adevarata valoare si nu aspir mai mult de atat.
Si eu am fost pus in ipostaza voastra, ca cineva incompetent sa ocupe un loc in care nu avea ce cauta.
Eu nu dispun de foarte mult timp deoarece lucrez pentru a-mi putea permite sa urmez aceasta facultate. Stiu ce inseamna greul. Lucrez de la 18 ani, in prezent avand 27 ani.
Tot ce vreau este sa scap cu bine si de ex. de diploma si promit sa nu mai deranjez oamenii cu adevarat inteligenti. |
|
| Sus |
|
Emil
|
| Trimis: Sâm Apr 24, 2004 6:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Then, be a good boy and ask the right question to get a straight answer :P .
Intrebarea ta suna foarte lame si nu (imi) dadea de inteles decat ca vrei sa scapi ieftin .
Si eu lucrez de la 16 ani si in ziua de azi am de multe ori un program care depaseste 20 h zilnic .
Daca tot esti good boy ( sau te-ai facut intre timp 8) ) o sa-ti raspundem la intrebari desi,suferind de aceeasi lipsa de intrebari puse bine nu stim nici unul ce cunostinte ai in domeniu,deci nu stim de unde sa te luam .
Sa zicem ca stapanesti bine :
- HTML
- un pic de grafica
- 1 gram de Javascript
..asta pentru partea de design .
- bazele programarii
- un pic de habar de SQL
- mintea un pic formata
- security stuff
- un picut de linux
- etc etc
..asta ca sa "manuiesti" cat de cat PHP \.
- Shopping cart
- catalog de produse (cu categorii pe diferite nivele)
- autentificare
- parte de administrare
- sistem de manangement al userilor,produselor
- un sistem de notificare a userilor
- proiectare cu extensibilitatea in minte
-generare invoice..etc etc
...asta ca sa ai un shop cat de cat viabil
- Un plan de bataie bun
- niste specificatii facute bine
- un host unde sa-ti pui aplicatia (chiar si pe win local)
- Timp
- Tot ce am zis mai sus
- Vointa
- Un pic de ajutor de pe forum & restul internetului (google ..)
...asta ca sa duci proiectul la bun sfarsit . :mrgreen:
Greetz,
Emil |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|