| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
adinutaa
Data înscrierii: 05/Dec/2005
Locație: Iasi
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 6:45 pm Titlul subiectului: Despre invoice si alte chestii |
|
|
Probabil unii dintre voi lucreaza cu straini. Si unii au posibilitatea sa dea si factura. Cum sta treaba cu "invoice" ?
Trimiti un invoice respectivului din alta tara, el iti trimite banii,
1. in contul firmei
sau
2. prin alte modalitati gen paypal, ikobo etc..
Ce trebuie sa faci tu mai departe( in special in cazul 2.. :D ) ? Tai factura normal? eliberezi si chitanta ca si cum ai fi primit banii in mana ? |
|
| Sus |
|
Dodo
Data înscrierii: 22/Aug/2006
Locație: Constanta
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 6:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Tai factura si trimiti prin posta. |
|
| Sus |
|
adinutaa
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asta e usor cand ai de-a face cu romani. Dra cum ramane cu strainii ??? |
|
| Sus |
|
Dodo
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai presupun ca atata timp cat intrebi asta inseamna ca nu lucrezi la negru deci factura tot trebuie sa o intocmesti ... doar ca nu te mai obosesti sa o trimiti clientului daca nu sta in romania. |
|
| Sus |
|
crick
Data înscrierii: 24/Feb/2006
Locație: Craiova
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Trimiti prin fax. Sau scanezi chitanta si o trimiti prin mail. |
|
| Sus |
|
Dodo
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu toti au fax si oricum e inutil sa platesti ca sa-i trimiti omului o nenorocita de chitanta. Cel mai bine prin e-mail. |
|
| Sus |
|
crick
Data înscrierii: 24/Feb/2006
Locație: Craiova
|
| Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dodo a scris: Nu toti au fax si oricum e inutil sa platesti ca sa-i trimiti omului o nenorocita de chitanta.
Pai dupa ce-i trimiti i ceri si banii pe fax... Si iar i eliberezi chitanta... Si trimiti iar prin fax... Si iar i ceri banii pe fax... :confused2: |
|
| Sus |
|
adinutaa
|
| Trimis: Sâm Aug 26, 2006 9:17 am Titlul subiectului: |
|
|
invoice de obicei este o factura sub format pdf, pe care iti pui stampila si semnatura.
Oki.. asta ai trimis, pe mine nu ma intereseaza ce face strainul mai departe ci ceea ce faci tu aici. O factura tot trebuie sa tai. Problema e ca banii nu i-am primit in contul firmei ci pe persoana fizica. Si aici e nelamurirea.. cum te descurci mai departe ? |
|
| Sus |
|
Dodo
|
| Trimis: Sâm Aug 26, 2006 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| Daca i-ai primit pe persoana fizica mai bine :D nu mai trimiti nimic si gata. |
|
| Sus |
|
Birkoff
Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Sâm Aug 26, 2006 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am avut o problema asemanatoare cu a ta la firma. Am facut factura pentru firma/persoana respectiva si i-am trimis-o prin curier international. (parca era cargus) Bine, clientul deja platise cand eu i-am trimis factura.
Chitanta faci doar daca plateste numerar, daca plateste prin banca sau alte metode electronice nu mai faci chitanta.
Banuiesc ca la tine la firma ai un contabil care se ocupa de acte, poti sa il intrebi si pe el chestiile astea, ar trebui sa stie mai bine legile decat noi 2 :D
Nelamurirea mea este de ce ai primit banii pe PF si nu pe firma? In acest caz, trebuie sa vb cu banca sau cu un contabil ca sa te lamureasca aspectele legale, si ar trebui facut transferul pe firma.
Sau ai putea sa iti tai tie chitanta si sa platesti tu cv facturii din banii primiti de la client (cred ca merge si asa) |
|
| Sus |
|
ExcalIbvr
Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea
|
| Trimis: Mar Aug 29, 2006 8:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Ai 2 optiuni:
1. Lucrezi legal - in acest caz, ii trimiti o factura proforma in format electronic (invoice, daca vrei) iar clientul face plata. Intre timp, ii trimiti factura reala - taiata din facturier - prin posta/curier. In prealabil, insa, trebuie sa inchei un contract de colaborare. Pentru facturile de export nu se percepe TVA.
2. Lucrezi la gri - ii trimiti doar factura electronica, iar clientul trimite banii. In acest caz, insa, nu poti lucra pe contul bancar al firmei, pentru ca nu ai hartii valabile in contabilitate. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|