Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

explicatie
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
redcom

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: iasi

Trimis: Mie Aug 30, 2006 10:55 pm    Titlul subiectului: explicatie  

poate cineva sa imi explice putin sau eventual linkuri , cum functioneaza o plata inline prin credit card?
ce se intimpla dupa ce am datelke unui card? nr cand expira owner etc.. cum extrag bani de acolo pentru un produs vandut?

vreu sa implementez asta intr-un shopping cart, am lucrat cu paypal si alte gen oscommerce dar nu mi-am batut niciodata capul in cum functioneaza.
Are cineva putina rabdare sa imi explice?
Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Joi Aug 31, 2006 9:30 am    Titlul subiectului:  

Pai, in primul rand iti trebuie un procesor de carti de credit. Oscommerce are module de payment pentru mai multe procesoare (worldpay, paypal, authorize.net, etc).
Cam orice procesor iti ofera documentatie, exemple, ca sa implementezi sistemul de checkout in pagina ta.
Flow-ul e cam urmatorul.
1. Tu iei datele de la client(nume, credit card, expiry date, suma, etc)
2. Le trimiti la procesorul de carti de credit
3. Procesorul face tranzactia
4. Returneaza un raspuns, daca tranzactia e ok, sau daca a esuat.

Poti sa instalezi un oscommerce, activezi modulul de worldpay, faci un cont de test la worldpay, si testezi sa iti dai seama cum merge.

Deci in principiu sa te hotarasti ce procesor vrei sa folosesti, si vezi documentatia aferenta.
Sus  
egroeg

Data înscrierii: 16/Iun/2005
Locație: Exilat in marea \"metropola\".

Trimis: Sâm Sep 02, 2006 7:54 pm    Titlul subiectului:  

oricum, daca te referi la romania, introducerea de date se face pe site-ul procesatorului de plati online si nu la tine... tu nu ai in nici un moment contact cu numarul de card al cumparatorului... banii sunt transferati in contul tau de catre procesatorul de carduri
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Comert electronic
Pagina 1 din 1