Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Opera align/valign problem
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lostone

Data înscrierii: 03/Feb/2005
Locație: behind a firewall

Trimis: Mar Aug 15, 2006 10:05 am    Titlul subiectului: Opera align/valign problem  

V-ati lovit careva pana acum de problema asta?
Mai exact:
- am o tabela cu 3 randuri;
- randul de sus si cel de jos contin fiecare cate o imagine;
- randul din mijloc ar trebui sa se "intinda" automat cat se lungeste site-ul pe verticala (e vorba despre un table care pune vizual o umbra pe cadrul site-ului;

Merge just fine in IE si Mozilla/FFox, dar pe Opera moare;
Am incercat si doar cu 2 randuri, si pe cel de jos sa-i dau un valign (sau vertical-align din css); Am incercat asta si pe tot td-ul respectiv, si direct pe imagine;
Am codul valid W3, atat pt html, cat si pentru css;
Si totusi, pe Opera nu vrea sa mearga de nici o culoare;

Am incercat si din JS sa iau dimensiunea td-ului sa-i dau height la poza aia din td fixa, dupa ce randeaza frontul; La fel, pe IE si FFox merge just fine, pe Opera imi returneaza nush ce balarie de 256 pixeli, orice i-as face;

Pur si simplu am ramas in pana de idei. Are cineva vreo idee?! Ca nu mai pot, mor cu Opera asta de gat.

Btw - facem o petitie de scoaterea in afara legii a acestei tentative de browser?!?!? :D

Really acum, are cineva vreo idee?!

Multumesc (aticipat).
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Aug 15, 2006 10:29 am    Titlul subiectului:  

Poti sa pui un exemplu pe undeva sa il vad (eu folosesc opera de 3 ani si sunt multumit de el)
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 12:49 pm    Titlul subiectului:  

http://www.avantajnet.ro/pradmark

sorry :)

e vorba de umbrele din dreapta (si stanga, automat);
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Aug 15, 2006 12:58 pm    Titlul subiectului:  

daca pui <td width="12" valign="bottom" in loc de top nu merge? adica sa se puna poza aliniata jos nu sus (bottom sau baseline), asa ar fi corect, iar sus sa se vada alb...
oricum asa cum e si in FF si in IE mai raman 5 mm jos albi, care normal ar trebui sa fie acoperiti de umbra...
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 12:59 pm    Titlul subiectului:  

opera din toate incercarile mele nu stie de valign, de nici o culoare. nici ca atribut html, nici ca proprietate css...

sa incerc inlocuirea si cum ai spus tu, ca asta chiar nu mai stiu daca am incercat...
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:05 pm    Titlul subiectului:  

ok, imi aliniaza tot ce contine td-ul ala in bottom, a mers. dar e aceeasi kestie ca mai devreme, doar ca in oglinda. nu imi pune height-ul de 100% pe table-ul continut in td-ul ala (stiu, e varza codul, personal l-as fi facut cu div-uri, cumva, dar hey! who am i to judge anyone?!);
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:06 pm    Titlul subiectului:  

lostone a scris: opera din toate incercarile mele nu stie de valign, de nici o culoare. nici ca atribut html, nici ca proprietate css...

sa incerc inlocuirea si cum ai spus tu, ca asta chiar nu mai stiu daca am incercat...

cum sa nu stie, iute la mine merge alinierea corecta jos http://www.far-php.ro/diverse/sters/test.php (am opera 9.01)
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:12 pm    Titlul subiectului:  

ok, asta vad ca stie.
height 100% de ce nu vrea? ca nu vad nimic in neregula pe-acolo...
Sus  
Birkoff

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:16 pm    Titlul subiectului:  

pe partea stanga ai 2 tabele si daia nu se lasa in jos... pe dreapta ai doar 1 tabel si acolo e ok...
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:26 pm    Titlul subiectului:  

stanga e un td, cat toata inaltimea paginii. in acest td am tabelul buclucash. e un td, care nu tine cont de ce am in stanga. ala are height automat cat tine pagina, evident... e funky, pt ca pe celelalte browsere nu imi face problema asta de nici o culoare... :(

// later_edit: besides, cand dau pe tot td-ul ala valign=bottom se duce jos, nu are nici o treaba cu ce am in stanga td-ului in cauza, ma gandex...
Sus  
Magic

Data înscrierii: 01/Dec/2005
Locație: Targu-Jiu

Trimis: Mar Aug 15, 2006 1:55 pm    Titlul subiectului:  

lostone a scris: ok, asta vad ca stie.
height 100% de ce nu vrea? ca nu vad nimic in neregula pe-acolo...

eu stiam ca atributul HTML height intr-un tabel nu exista ... eu de obicei folosesc un <td></td> ... cu o imagine blank la care ii dau inaltima care doresc sa fie ...
Sus  
lostone

Trimis: Mar Aug 15, 2006 2:03 pm    Titlul subiectului:  

nu (neaparat) pe table. exista, dar nu e "agreeat" de w3, asta e altceva. besides, poti sa-l dai din css, nu am zis ca l-am dat doar ca atribut html. l-am dat si ca html, in disperare de cauza :)
am incercat si cu imagine blank cu height definit. problema e ca nu-l pot pune de 500px sau 300px sau altceva, ca e dinamic, se intinde in functie de content-ul fiecarei pagini...
Sus  
luciansabo

Data înscrierii: 04/Ian/2004

Trimis: Mie Aug 23, 2006 3:05 pm    Titlul subiectului:  

Da, ai gasit un bug in Opera. :D

Rezolvarea este relativ simpla insa.
Dimensiunea este relativa la elementul parinte.
Acesta poate fi body ori un table.

In functie de structura paginii tale, stabileste in css un height de 100% pentru parinte si un height de 100% pentru copil. Asa va functiona.

ex (parinte):
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 800px;height:100%">
<tr>
<td>
...

si copil:
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" style="width: 219 px; height: 100%;">
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Dezvoltare
Pagina 1 din 1