|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
ovidiugabriel
Data înscrierii: 25/Iul/2006
|
| Trimis: Mie Iul 26, 2006 2:12 pm Titlul subiectului: Platforma Romaneasca de E-Learning |
|
|
| Proiect de implementare a tehnologiilor open-source de e-learning in Romania cauta dezvoltatori voluntari. Cerinte: spirit de echipa si foarte multa pasiune pentru programarea web. Cunostinte minime: CSS, XHTML, PHP, MySQL, CVS si putina engleza. http://www.openedunet.org |
|
| Sus |
|
johnny
Data înscrierii: 31/Iul/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mie Iul 26, 2006 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-am exprimat si eu opinia pe forum:
Opinie despre DEMET
Ca sa atrageti developeri buni, trebuie ca proiectul sa ii atraga.
Vreti profesionisti, abordati profesionist.
Totusi nu m-as mira sa aveti sprijinul MCTI in acest aspect, pt ca au obiceiul sa sustina astfel de proiecte... |
|
| Sus |
|
andreibrr
Data înscrierii: 02/Oct/2004
|
| Trimis: Mie Iul 26, 2006 7:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
1.Convinge-ma ca merita sa particip pentru ca am alternative excelente.
De ce ar fi util proiectul tau in locul unor contributii la unul din cele mai bune sisteme?
http://www.dokeos.com/
http://www.claroline.com/
Au suport multilingual asa ca nu vad nici un neajuns in folosirea unuia dintre ele.
2. Cred ca nu stii despre ce vorbesti daca tu crezi ca "CSS, XHTML, PHP, MySQL, CVS si putina engleza" sunt suficiente pentru dezvoltarea unui sistem de e-learning.
Citeste mai mult despre standardele in e-learning. |
|
| Sus |
|
ovidiugabriel
|
| Trimis: Sâm Iul 29, 2006 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
:lol: Pe forumul openedunet.org nu exista o sectiune dedicata comentariilor legate de proiect pentru ca vom creea noi sectiuni din momentul in care vor exista subiecte pentru acele sectiuni.
Mi-ar face mare placere sa-mi spui si mie de ce patTemplate nu ti se pare potrivit ca template engine (fii serios, doar nu vrei Smarty ... in cazul asta se pare ca ne gandim mai mult la noi programatorii decat la utilizatorul final al produsului... sau propui Symfony??).
Si forumul php BB ce are?? (Mi se pare mie sau chiar forumul pe care scriu e PHPBB - apropo ai vazut codul de la php-bb?? Programare structurata frate ... yeah - chem mecanicul cu cheia - FAC SITE-URI IN ASSEMBLER 1000 EURO PAGINA!) Rostul claselor class.NUME_ENGINE_DB.php este acela ca permit utilizarea unei clase derivata din clasa abstracta Database, in functie de db-engine-ul folosit. :P -
Exista 2 DBAL: 1. class.NUME_ENGINE_DB.php; 2. ADOdb
si 2 template engine-uri ... daca vrei poti folosi PHPhtmlLIB
Majoritatea aplicatiilor scrise in PHP sunt greu de intretinut. Aplcatia nu mai ruleaza pentru ca a devenit din ce in ce mai greu de dezvoltat, cum spuneai si tu si acum suntem in faza de reproiectare, de aceea vei gasi in CVS mult cod nelegat (ca un puzzle cu piese lipsa). Eu am experienta 3 ani in PHP, dar sunt incantat ca proiectul sa aiba un manager capabil (daca te crezi in stare) |
|
| Sus |
|
ovidiugabriel
|
| Trimis: Sâm Iul 29, 2006 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
andreibrr a scris: 1.Convinge-ma ca merita sa particip pentru ca am alternative excelente.
De ce ar fi util proiectul tau in locul unor contributii la unul din cele mai bune sisteme?
http://www.dokeos.com/
http://www.claroline.com/
Au suport multilingual asa ca nu vad nici un neajuns in folosirea unuia dintre ele.
2. Cred ca nu stii despre ce vorbesti daca tu crezi ca "CSS, XHTML, PHP, MySQL, CVS si putina engleza" sunt suficiente pentru dezvoltarea unui sistem de e-learning.
Citeste mai mult despre standardele in e-learning.
AM SPUS MINIME NU SUFICIENTE.
Sa nu crezi ca nu am citit cat se putea de mult despre SCORM standardele IMS si proiectul CANCORE, dar politica era sa nu cerem dezvoltatorilor de la bun inceput toate cunostintele necesare dezvoltarii proiectului. Se considera ca aceste standarde nu implica sa inveti chestiuni noi legate de programare (adica tehnici de programare, limbaje, paradigme, algorimi, structuri, etc.) folosind de fapt aceeasi baza de cunostinte.
Initial am vrut sa imi aduc contributia sistemului DOKEOS dar am intampinat ceva frustrari in sensul ca nu imi place deloc cum este realizat... e cam imprastiat si nu foloseste PHP5. Sa fim seriosi, PHP4 nu ofera suport complet pentru OOP.
Eu nu vad nici un viitor pentru proiectul dokeos pentru ca este un YET ANOTHER content management system cum sunt atatea. (Imi place Learning Path-ul la Dokeos). Incearca sa instalezi Dokeos pe MySQL 5 cu PHP5.. sa vezi ca nu o sa functioneze bine. :) DEMET ar fi trebuit sa aduca ceva inovatie.
Nu gasesc semnificativa diferenta dintre Claroline si Dokeos. |
|
| Sus |
|
johnny
|
| Trimis: Dum Iul 30, 2006 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat:
Sistemul demet-edunet a rulat pe site-ul colegiuleconomicbacau.ro in perioada
decembrie 2003 - iunie 2006.
Tot nu ne-ai spus de ce nu mai ruleaza?
Sau unde este implementat si e in teste...?
Care este rostul forumului intr-un sistem e-learning?
Forum pentru discutii? Discutii la ce? Care este rostul phpBB-ul in pachet, daca nu e integrat cu nimic? Poate doar useri comuni?
Nu vad nimic integrat cu o prezentare, lectie, etc... automat sa se faca un thread pe tema asta, si acolo sa se posteze opinii si explicatii suplimentare...
Nu vad nimic de prezentari, slide-uri...
Inainte de a exista cod trebuie sa existe logica.
Analiza existenta la acest proiect, este intr-o faza incipienta si nu reflecta volumul de cod.
Nu mai continui sa critic proiectul, ci spun doar ca: nu este un proiect de e-learning si in forma care incepe sa se defineasca acum, nu o sa fie...
cel mult este un amalgam de scripturi si module. atat.
Uita-te un pic la Nanopolis dezvoltat de iMediaSoft.
Aceasta companie are parteriat cu Ministerul Educatiei din Franta, si este implementata in mai multe institutii de invatamant.
In Romania avem Siveco, de care nimeni nu se poate lega, pentru ca sunt alte lucruri la mijloc.
Nu sunt dezvoltator de solutii e-learning, singurul contact care l-am avut a fost ca user, la cateva cursuri care aveau o solutie de acest gen. Am vazut ca utilizator ce trebuie sa astept de la o asemenea solutie.
Un project manager nu este neaparat un om cu xx ani experienta in limbajul de programare Y. Cel mai important lucru este sa cunoasca proiectul, sa stie ce trebuie sa ceara si cum sa co-ordoneze. Daca are si skilluri tehnice, atunci poate sa contribuie la dezvoltare si poate sa estimeze mai bine timpul si efortul. |
|
| Sus |
|
ovidiugabriel
|
| Trimis: Dum Iul 30, 2006 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, aici iti dau perfecta dreptate. Problema este ca totul este intr-o faza incipienta. Eram sigur ca vor exista astfel de reactii pentru ca nici eu nu sunt multumit. Tocmai de asta am cautat ceva ajutor pe acest forum, pentru ca proiectul e in stadiul de planing.
Sa spunem ca skilluri tehnice am, dar nu ma pricep la coordonare si nici la estimarea timpului de lucru (taskuri, deadline-uri, etc.)
Ti-am spus de ce nu aplciatia nu mai ruleaza la colegiuleconomicbacau.ro, pentru ca a devenit din ce in ce mai greu de dezvoltat, cum spuneai si tu. Deci aplicatia trebuie reproiectata si e in stadiul de idee... de unde sa scoatem abordari profesioniste... trebuie sa ai cu cine. Tocmai de asta scriu pe acest forum, ma gandesc ca poate gasesc ceva sprijin.
La ce foloseste un forum pe o aplicatie de e-learning?? Stii raspunsul. Si AEL de la Siveco are forum. Sincer sa iti spun, dupa mine AEL are multe lipsuri, in primul rand nu are gestiunea scolaritatii si mai apoi nu poti iesi cu el din intranet ... pentru ca nu ai ce sa pui pe el.
Este posibil sa renunt la coordonarea acestui proiect, pentru ca pur si simplu nu merge. Eu stiu ce trebuie sa faca aplicatia, am o idee suficient de clara... dar raman cu ideea. Nu sunt dezvoltator de e-learning... ci un simplu programator.
Intr-o vreme exista varianta sa contrbui la Dokeos si sa renunt la proiectul DEMET ... |
|
| Sus |
|
johnny
|
| Trimis: Dum Iul 30, 2006 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ovidiu, nu vreau sa te descurajez sa renunt la proiect.
Poate am avut un ton aspru, si nu trebuia sa fie asa. Era un ton critic legat la structura si modul de abordare.
Ce as vedea eu ca ar trebui realizat mai intai este partea de analiza.
De asemenea nu este un lucru rau sa te inspiri din sisteme deja existente.
In alta ordine de idei trebuie analizate necesitatile invatamantului romanesc.
Nu trebuie amestecat sistemul de administrare pentru un liceu, scoala generala, facultate, etc... cu e-learning content.
Dezvolta module:
- cms pentru pagina institutiei de invatamant
- engine pt e-learning (carti, prezentari, lectii, etc)
- sistem de administrare al institutiei de invatamant cu integrare in cms-ul pentru pagina institutiei de invatamant (elevi, profesori, clase, note, etc...)
Chiar mi-ar placea sa existe o evidenta electronica a notelor si sa intre parintii sa le vada :)
E important sa te orientezi spre ceea ce vrei sa obtii.
Colaboreaza si cere activ sprijinul comunitatii... Ar fi util sa gasesti un indrumator in domeniul asta.
Spor la treaba. |
|
| Sus |
|
ovidiugabriel
|
| Trimis: Dum Iul 30, 2006 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, inteleg prima etapa si de multe ori decisiva pentru soarta aplicatiei. Oricum o sa colaboram, am vazut pe blogul tau ca si tu esti interesat de ERP, CRM si Ruby (sunt incepator in Ruby).
De cele mai multe ori aplicatiile de e-learning prezinta simple slide-uri, animatii flash sau formulare cu teste, aceste metode fiind bazate pe teoriile pedagogice.
In contrast, proiectul demet-edunet isi propune sa rezolve probleme reale ale sistemului de invatamant romanesc, cum ar fi: generarea orarului prin rezolvarea constrangerilor pe domenii finite si gestiunea scolaritatii studentilor si accesul acestora la situatia scolara de pe dispozitive WAP sau integrarea cu site-urile de prezentarea sau portalurile institutiilor.
KORECT - Incepi sa intelegi ce vreau de fapt sa fac. Eu aveam in gand sa fac mai multe module pentru ficare din cele 3... modulele mai mici sunt mai usor de gestionat. Totusi pierd foarte mult timp cu frameworkul in PHP ... nu stiu daca folosesc termenul corect. Suntem vreo 13 oameni in echipa dar au lucrat numai 2 si acum unul a plecat, am ramas singur, si nu cred ca o sa iasa :P |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|