Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Intrebari legate de google
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
gcazaciuc

Data înscrierii: 12/Mar/2006

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 1:16 pm    Titlul subiectului: Intrebari legate de google  

Buna! Sunt incepator in domeniu asa ca va rog lamuriti-ma si pe mine cu cateva chestiuni legate de google:
1)Am linkuri spre site-ul meu in mai multe directoare romanesti. De ce cand dau link:www.oferte-de-cazare.ro nu imi apare nici un rezultat,desi cateva din paginile ce contin link sunt indexate de google.Nu ar trebui sa fie afisate toate paginile ce contin linkuri spre situl meu?
2)Cum pot vedea ce pagini au fost indexate,cand au fost indexate si ce erori au aparut?
3)Este OK daca nu am fisier robots.txt?
4)Exista ceva tag-uri(sau meta-taguri) ce sunt recomandate a fi incluse in sursa pe langa title,h,b,keywords si description?
Scuze ca pun atatea intrebari intr-un singur topic. Multumesc anticipat.
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 1:34 pm    Titlul subiectului:  

1. http://www.sitereportcard.com/ Daca sunt introduse de relativ curand mai ai putina rabdare (saptamani)
2. google.ro/search?q=site:site.ro&filter=0 (adica string cautare "site:site.ro" si pe urma apasa pe "repeta căutarea cu rezultatele omise incluse" si te uiti la data de la Cache la fiecare pagina)
3. cica n-ar fi e bine sa pui unul chior adica sa scrie in el (mai salvezi o tzara din marimea fisierelor de log la Apache):

Cod: User-agent: *

http://www.123promotion.co.uk/tools/robotstxtgenerator.php

4. nu prea, sa incerci sa ai pe fiecare pagina title diferite, poa` si keywords si descriere. In plus:

<meta name="rating" content="general">
<meta name="distribution" content="global">
<meta name="revisit-after" content="7 days"> - depinde de "marime" site, google tine cont de asta
<meta name="robots" content="index,follow">
<meta name="googlebot" content="index,follow">
<meta http-equiv="content-language" content="ro"> - de-i cazul
<meta name="copyright" content="<?=$CFG->title?>">
<meta name="author" content="<?=$CFG->title?>">
<meta name="distribution" content="global">
<meta name="classification" content="business"> - pt valori google it
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 2:32 pm    Titlul subiectului:  

toate intrebarile tale si multe altele isi gasesc raspunsul aici http://www.google.com/support/webmasters/
Sus  
mirlila

Data înscrierii: 06/Sep/2005

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 2:34 pm    Titlul subiectului: Revisit after x days  

Buna ziua,
Am urmarit subiectul discutat si coincide cu preocuparile mele din acest moment. Eu am un site a carui prima pagina are o oferta de produs ce se schimba la fiecare revizitare a paginii. In acelasi timp, am facut unele imbunatatiri legate de seo si as dori sa vad mai repede rezultatul in google, adica noua pozitie. Stiu cu aproximatie ca google reindexeaza site-urile o data pe luna. Daca pun in metatagul corespunzator revisit after 3 days sa zicem imi va reindexa site-ul peste 3 zile(astazi am facut modificarea) Sper sa nu fiu penalizat pentru aceasta nerabdare, pe care o manifest prin rescrierea metatagului respectiv. Va puteti da cu parerea asupra site-ului realizat, mai ales asupra acestei chestiuni pe care v-am supus-o atentiei?
Site-ul este [edit by moderator]
Multumesc!
Traian
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 2:43 pm    Titlul subiectului: Re: Revisit after x days  

mirlila a scris: Va puteti da cu parerea asupra site-ului realizat, mai ales asupra acestei chestiuni pe care v-am supus-o atentiei?
Site-ul este [edit by moderator]
Multumesc!
Traian

daca vrei o parere deschide o discutie pe tema asta in forumul de la evaluare site
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 6:45 pm    Titlul subiectului:  

mirlila, inseamna ca botul va incerca sa vina peste 3 zile, dar nu implica si automat ca te va reindexa.
Sus  
alecs

Data înscrierii: 23/Mai/2006
Locație: Timisoara

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 7:30 pm    Titlul subiectului:  

gcazaciuc>
1) Google nu arata toate linkurile catre un site, dar tine cont de ele. Nu iti vei gasi toate inbound links cu "link:www.domain.com"
2) Fa-ti un sitemap la Google.
3) Da.
4) <h1>,<h2> ... sunt importante (daca includ si cuvinte-cheie bineinteles)
atributul alt de la tagul img
Am auzit ca meta tagurile nu mai sunt luate in considerare de Google (sunt folosite ca spam). Oricum trebuie luate in calcul pentru alte motoare (de ex MSN).
Sus  
Mascka

Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila

Trimis: Sâm Iul 08, 2006 8:30 pm    Titlul subiectului:  

recomandare
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
Pagina 1 din 1