Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Connectare la MS SQL de pe Apache sub Linux
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
basty

Data înscrierii: 22/Iun/2006

Trimis: Joi Iul 06, 2006 1:10 pm    Titlul subiectului: Connectare la MS SQL de pe Apache sub Linux  

Salut ! Va rog sa ma luminati si pe mine, daca v-ati mai lovit de problema asta si ati reusit sa o rezolvati:

Configuratie:

Site-ul instalat pe Apache sub Linux pe calculatorul cu IP 1
DB Sql Server 2000 pe Win XP SP 2 pe calculatorul cu IP 2

Php query -> DB = Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: ....

Am deschis din firewall toate porturile, in caz ca nu mergea pe 1433, pe urma am inchis de tot firewallul pe IP 2 si tot nu merge.

Curios este ca am testat scripturile de pe apache-ul meu instalat pe Win XP SP 2 si toate merg.

Merci anticipat pentru orice idee !
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Joi Iul 06, 2006 3:31 pm    Titlul subiectului:  

Vezi ca firewall ar trebui sa ai pe ambele PC-uri. Fii sigur ca vrei sa te conectezi la HOSTUL PC-ului 2 folosind IP-ul, nu "localhost". Daca vrei sa-i dai un nume, editeaza fisierul /etc/hosts pe pc-ul cu linux si pune ce nume vrei pentru PC-ul cu MSSQL. Dupa aia folosesti acelasi nume in "connection string" din php.

Acum ar trebui sa poti sa te conectezi folosind : mssql_connect("SERVER:PORT","UID","PWD");

Fii atent ca separatorul intre host si port (in linux) este ":", nu "," cum era in windows.

Esti sigur ca portul pe care asculta serverul MSSQL este 1433 ? Cate unii il modifica folosind "Server Network Utility".

Esti sigur ca userul MSSQL cu care vrei sa te conectezi are DREPTUL sa "vada" baza ta de date? Incearca intai cu "sa" .. daca ai parola de administrator. Daca merge, incearca sa adaugi useri la baza aia de date cu drepturile care iti trebuie (back-up, reports .. etc) si ii folosesti pe astia cu drepturi reduse dupa aia.

Autentificarea in MSSQL trebuie sa se faca cu "SQL Authentication", sau "SQL and Windows Authentication", nu doar cu "Windows Authentication".

Instaleaza SP4 pentru MSSQL2000 sau orice service pack mai nou pentru MSSQL-ul pe care il ai.
Sus  
basty

Data înscrierii: 22/Iun/2006

Trimis: Joi Iul 06, 2006 7:53 pm    Titlul subiectului:  

Merci pentru sfaturi ! Intr-adevar, problema era , in loc de : dar si firewallul de pe pc-ul cu XP imi face figuri. Folosesc Black Ice si din pacate, desi deschid portul 1433, tot imi refuza conexiunea.

Treaba functioneaza doar cu firewallul oprit. Acum trebuie sa aflu de ce.

Cheers !
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Alte baze de date
Pagina 1 din 1