Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Template Engines
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
w31rd0

Data înscrierii: 15/Mar/2004
Locație: Timisoara

Trimis: Lun Mar 15, 2004 10:25 am    Titlul subiectului: Template Engines  

hi,
Se poate realiza aici o discutie despre Template Engine-uri?, cam ce folositi fiecare, sau cu ce v-ati jucat pana acuma?
Eu recunosc ca singurul folosit este Smarty, dar din cate am citit pe net despre comparatii, nu e rau deloc, o duce ff bine in benchmark-uri, asa ca si din lipsa de timp si de stimulare (nu am citit despre ceva mai bun), nu am testat altceva. Voi? :)

byez
Sus  
Emil

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Lun Mar 15, 2004 7:14 pm    Titlul subiectului:  

Folosesc Smarty de ceva vreme si pana acum nu mi-a creat probleme foarte mari , are cateva mici bug-uri cand intra in productie dar e ok .
Cel mai mult ma enerveaza la el munca cu array-ul multidimensionale care inca imi da batai de cap .
Ziceam de bug-uri , inca nu am reusit sa-mi dau seama de ce daca un script nu genereaza la un moment dat nici un output , next time , nu mai verifica (sau o face prost) daca s-au facut modificari ale unui anumit fisier decat daca sterg versiunea "compilata" de smarty , repet , treaba se intampla doar in cazul unui script care dintr-un motiv sau altul nu genereaza nimic . Poate aveti voi raspunsul .

Am reusit pana la urma sa-l fac sa se inteleaga cu Dreamweaver si imi afiseaza marcajele lui cu niste icon-uri , iar ce incurca pe vremuri la editarea vizuala , este acum ignorat , ce nu am reusit e sa-mi fac un toolbar special pentru el , dar Javascript si api-ul lui dreamweaver nu sunt punctele mele forte si nu e subiectul discutiei :) .

Un alt motor de templates interesant (si destul de folosit) este PAT Template de la [url="http://www.phptools.de/"]phptools.de[/url] insa cu toata ergonomia lui , nu are atat de multi modifieri ca si Smarty ...

Mi-am facut si eu un motor de templates mai simplut , dar care isi face treaba , pentru email-uri HTML , cu functiile de output buffering din php .
Sus  
Manach
Vizitator

Trimis: Vin Mar 26, 2004 9:22 am    Titlul subiectului:  

unde gasesc si eu un referat despre Macromedia Dreamweaver ca ma chinui si nu gasesc nimic. Va rog!
Sus  
DeusX
Vizitator

Data înscrierii: 03/Noi/2003

Trimis: Vin Apr 23, 2004 1:27 am    Titlul subiectului:  

Eu nu prea sunt fan pentru sistemele 3rd party de tamplating. Sunt cam aiurea.
Ce are daca in loc de {BLAH} scriu in html <?= $BLAH ?> ?
Au utilitatea lor la anumite chestii, dar mie nu-mi plac.
Sus  
w31rd0
Vizitator

Trimis: Vin Apr 23, 2004 12:25 pm    Titlul subiectului:  

Au utilitate mare , pentru ca in loc de $blah se obisnuieste sa scrii ceva de genul $line['blah'], care e din BD sa zicem. Daca vrei sa schimbi sursa da informatie, sa nu mai fie BD, cu template-uri acest lucru este transparent pentru un webdesigner (adica tu nu lucrezi direct pe html, nu va suprapuneti munca etc), lucru important in cadrul proiectelor mari. Tu trimiti un array de date, cum ajung datele in array e treaba ta. E doar un exemplu :).
have fun
Sus  
DeusX
Vizitator

Trimis: Vin Apr 23, 2004 1:41 pm    Titlul subiectului:  

As prefera sa-mi fac propria clasa care sa primeasca datele de la scripturile mele si sa faca ouputul intr-o forma abstractizata, mai usor de inteles pentru html-ist.

Recunosc ca la un moment dat, cand am incercat Smarty, m-a intimidat complexitatea lui. Pe atunci eram si foarte ocupat si nu aveam timp sa ma joc cu el. Daca as fi "patruns", probabil i-as fi descoperita valoarea, dar mai e timp. :P
Oricum, daca ma duc acuma la web designer si ii dau ceva nou sa invete, probabil ma va lua la pumni. :roll: :lol:
Sus  
w31rd0
Vizitator

Trimis: Lun Apr 26, 2004 10:12 am    Titlul subiectului:  

Ok, nu sunt defel expert, dar la smarty are foarte putin de invatat, mai degraba sa invete sa ocoleasca anumite chestii {}, si cam ce e {section}, etc,
Am discutat cu un programator despre Template Tamer, sau mai bine zis ceva proiect care ruleaza cu ajutorul lui, si in comparatie cu Smarty este extrem de complicat, dar personal nu stiu cu ce se mananca :).
Cu smarty te poti obisnui sa lucrezi in cateva ore, fara exagerare.
Bafta
Sus  
iepurec
Vizitator

Data înscrierii: 30/Iun/2003

Trimis: Lun Apr 26, 2004 11:04 am    Titlul subiectului:  

Si eu lucrez cu Smarty de cateva saptamani si sincer imi usureaza enorm munca. Pur si simplu mai am numai de interogat bazele de date si de pus rezultatele in niste vectori pe care dupa aceea ii transmit template-ului (paginii HTML). Web Developerul face HTML-urile si isi introduce intructiunile Smarty (care sunt destul de simple!). :lol:
Sincer, deja nu prea mai lucrez fara el pentru ca "procesul de productie" se reduce considerabil folosind SMARTY. :wink:
http://www.x3studios.com
Sus  
DeusX
Vizitator

Trimis: Lun Apr 26, 2004 11:15 am    Titlul subiectului:  

hai ca poate o sa ma bag si io cu nasul in el... la vara :P
Sus  
Emil
Vizitator

Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR

Trimis: Mar Apr 27, 2004 1:38 am    Titlul subiectului:  

aruncati o privire si la PatTemplate . Nu e asa "smarty" insa e mult mai ergonomic .
Sus  
kokosanu
Vizitator

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Dum Mai 16, 2004 12:31 pm    Titlul subiectului:  

eu sunt programator. nu fac design deloc! daca voi reusiti sa faceti un designer sa priceapa smarty sa-mi spuneti si mie cum! eu nu am reusit!
am inceput cu smarty si intr-adevar, e frumos! stie multe, poate prea multe pentru un template engine. mult prea complex dupa parerea mea! se pierde functionalitatea de baza. din motivele aste adoua eu lucrez deja de aproape 1 an de zile cu patty, si nu pot spune ca fara succes. mult mai ergonomic si usor de inteles de catre designer! nu trebuie sa stea sa citeasca un manual pentru a intelege ce se intampla! iar din punctul meu de vedere e ceva mai usor lucrul fata de smarty.
Sus  
lvalics
Vizitator

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Tg-Mures

Trimis: Lun Mai 17, 2004 6:53 am    Titlul subiectului:  

Daca esti designer, iti recomand Fast Template, foarte usor de folosit, gandit in special pentru designeri.
Poti descarca de pe www.grafxsoftware.com ...
Sus  
beeuser
Vizitator

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Joi Mai 20, 2004 9:35 am    Titlul subiectului: patTemplate.  

Salut,

Eu am folosit mai multe template engineuri, si m-am oprit la patTemplate.
Foarte simplu de folosit, se integreaza perfect cu PEAR::DB. Documentatie cam putina in engleza, este in schimb in germana.

Nu este asa de complex ca si Smarty, nici nu ar trebui sa fie, pentru ca designerul sa-l poata folosi usor. Smarty tinde prea mult spre programare pt. un designer.

Eu zic sa dati o geana...merita.
Sus  
Troto
Vizitator

Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov

Trimis: Mar Iun 29, 2004 1:50 am    Titlul subiectului:  

ce spuneti de TinyButStrong ?

mie personal imi place si il folosesc, dar numai pentru proiecte mari
Sus  
arahne
Vizitator

Data înscrierii: 16/Dec/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Dec 17, 2004 12:13 am    Titlul subiectului:  

lvalics a scris: Daca esti designer, iti recomand Fast Template, foarte usor de folosit, gandit in special pentru designeri.
Poti descarca de pe www.grafxsoftware.com ...

FastTemplate este o solutie eleganta pentru designeri, in schimb este o crima pentru programator. Asta trecand peste faptul ca daca un designer ia un template la puricat in Dreamweaver dupa ce programatorul l-a aranjat... risca sa crape tot intrucat FastTemplate are niste cerinte stricte de la care nu se abate de nici un fel.

Am folosit engine-ul asta cateva luni bune in productie si acum site-urile care il folosesc.... hmm... sunt pe de-o parte dificile si imprevizibile in comportament si in al doilea rand a necesitat modificarea clasei FastTemplate pentru a evita anumite probleme care apareau. (evit sa le spun bug-uri) Inca stam cu inima cat un purice cand se mai intampla cate ceva pe site-urile respective si asteptam sa mai urle clientul din cand in cand ca "iar a s-a bushit templatu"..... :lol:
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3