Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

poze si date personale in MySQL
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
lorenzo

Data înscrierii: 28/Feb/2004

Trimis: Sâm Feb 28, 2004 4:27 pm    Titlul subiectului: poze si date personale in MySQL  

as dori sa creez o baza de date in MySQL care sa contina datele personale ale unor sportivi + 2 poze pentru fiecare. Intrebari:
1. pozele vor fi tinute in baza de date sau doar URL (pozele fiind in directorul /photos de pe server spre ex).
2. pozele sau URL-ul (in functie de rasp. la 1) vor fi in aceeasi tabela ca si datele personale sau alta (ex: personaldata_db si photo_db).
Eu am realizat acest lucru si intr-un mod si in altul si merge bine (poate si pentru ca am doar citeva inregistrari. cca.70).
De ce am pus aceste intrebari? Pentru ca am observat ca mai toate site-urile care iti permit postarea de anunturi cu poze o fac in doua etape:
-intii sunt introduse datele personale si anuntul, iar apoi
-este introdusa poza(sau pozele).
As dori sa aflu calea cea corecta(si cea usoara) acum cind inca se mai pot face modificari, tinind cont de nr. relativ mic de inregistrari.
Sus  
biban

Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu

Trimis: Dum Feb 29, 2004 11:39 am    Titlul subiectului:  

k. dar nu ai specificat cine incarca pozele pe site. tu (administratorul) sau vizitatorii.
daca o faci tu inseamna ca vei folosi un client ftp sau un phpmyadmin.
daca o face un vizitator atunci acesta nu va avea acces la contul tau ftp si va trebui sa creezi o interfata (php) care sa permita incarcarea pozelor pe server.

poti incerca http://www.daytona.as.ro/articole/bloburi.htm
Sus  
VanGogs

Data înscrierii: 03/Noi/2003
Locație: Alba-Neagra

Trimis: Dum Feb 29, 2004 3:31 pm    Titlul subiectului:  

nu as spune cum e corect, pentru ca depinde ce vrei tu sa faci, dar in orice caz, ti-as sugera sa salvezi pozele, dk nu sunt mari[pune o limita] in database, k blob, si sa nu faci upload[adica sa le salvezi pe server intr-un dir.], pt k iti va fi mai usor sa le cauti, etc...

mai ales daca ai multe poze.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1