| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
MatrixR
Data înscrierii: 17/Iul/2003
|
| Trimis: Dum Feb 15, 2004 1:36 pm Titlul subiectului: Problema de incepator php-java! |
|
|
Am completat, in cod php, un COMBOBOX (drop down) cu rezultatul unei selectii SQL:
<select name="nume">
while ($x = mysql_fetch_array($result)){ ?>
<option value="<?=$x['nume']?>"><?=$x['nume']?>
</option>
<? } ?>
</select>
Acum vreau ca la un click pe un buton sa schimb continutul din combo cu rezultatul unei alte selectii! Cum fac asta in javascript fara SUBMIT form, adica fara refresh la pagina ?
THANKS! |
|
| Sus |
|
biban
Data înscrierii: 13/Apr/2003
Locație: Giurgiu
|
| Trimis: Mar Feb 17, 2004 10:11 am Titlul subiectului: |
|
|
| trebuie sa renunti la partea de php. Adica in momentul in care generezi pagina din php sa incarci toate valorile posibile intr-un array de Javascript (nu de php). Asa cum e acum informatia se gaseste pe server. trebuie sa transferi toata informatia clientului. nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun asa ca mai pune niste informatii (spune mai exact ce informatie vrei sa pui). |
|
| Sus |
|
biban
|
| Trimis: Mar Feb 17, 2004 10:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Apropo:
javascript!=java |
|
| Sus |
|
MatrixR
|
| Trimis: Mar Feb 17, 2004 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inteleg, dar vreau ca fara sa incarc din nou pagina, sa trimit o valoare selectata dintr-un combo (in momentul selectiei), unei interogari SQL, iar noul rezultat sa-mi completeze un alt combo din aceasi pagina!
Vezi detalii la subiectul: "Modificare combo fara refresh" |
|
| Sus |
|
Emil
Data înscrierii: 16/Noi/2003
Locație: echo $REMOTE_ADDR
|
| Trimis: Joi Feb 19, 2004 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| :( eram chiar curios sa vad ce lucreaza lumea in php concubinat cu java.. ma interesa si pe mine subiectul :roll: ... |
|
| Sus |
|
dannn
Data înscrierii: 14/Feb/2004
|
| Trimis: Joi Feb 19, 2004 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai e destul de simplu. Daca te gindesti, tot ce face php-ul este sa scrie o pagina html. Javascript face parte din html. Asa ca daca vrei sa transmiti valoarea unui element din php catre javascript tot ce trebuie sa faci este:
var_js=<?=$var_php?>;
asta va genera o pagina html in care $var_php se va inlocui cu voloarea ei reala. Din momentul in care se produce, codul javascript este executat pe calculatorul celui care vede pagina.
Invers nu se poate (cel putin prin metode clasice), adica sa atribui variabile din javascript in variabile php (daca stii diferenta intre server-side si client-side iti vei da seama de ce). Daca iti doresti totusi acest lucru, poti sa apelezi la citeva smecherii, cum ar fi reloadul paginii, sau stabilirea unor cookie-uri din javascript pe care sa le citesti apoi din php. |
|
| Sus |
|
biban
|
| Trimis: Vin Feb 20, 2004 9:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Hei!!!
confunzi javascript cu java.
Chiar daca amandoua sunt limbaje de programare sunt totusi putin diferite :wink:
vezi http://www.sun.com pentru java, iar pentru javascript gasesti o gramada de siteuri dintre care vezi portalul:
http://www.javascript.com |
|
| Sus |
|
biban
|
| Trimis: Vin Feb 20, 2004 9:25 am Titlul subiectului: |
|
|
MatrixR a scris: Inteleg, dar vreau ca fara sa incarc din nou pagina, sa trimit o valoare selectata dintr-un combo (in momentul selectiei), unei interogari SQL, iar noul rezultat sa-mi completeze un alt combo din aceasi pagina!
Am auzit ca mai nou javascript ar stii sa lucrese cu servere de baze de date dar nu prea cred sa fie administratori care sa dea acces din exterior la baza de date. La baza de date te conectezi pe interfata localhost, deci de pe serverul respectiv. Php poate face asta pt ca el ruleaza pe acel server deci are acces la localhost. javascript lucreaza la tine (client) pe calculator deci nu are acces la localhostul serverului. Deci javascript nu-ti va rula interogarea. Asa ca singura solutie, fara sa incarci din nou pagina, ar fi sa incarci toate datele posibile intr-un array javascript si in momentul in care schimbi ceva in combo, o functie javascript va actualiza ce vrei tu cu informatiile care deja le ai prin vectori (array). |
|
| Sus |
|
MatrixR
|
| Trimis: Vin Feb 20, 2004 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Multam frumos! S-a facut lumina-n sat acum! |
|
| Sus |