|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
jely
Data înscrierii: 15/Iul/2003
Locație: punga cu jeleuri
|
| Trimis: Dum Feb 15, 2004 2:07 am Titlul subiectului: Thumbnail poze+txt go to links |
|
|
Mai demult gasisem un site sinaia.... nu mai stiu cum ii zicea am gasit pe el niste txt uri .Site ul era un cms (cred ca php nuke) in care intr un block erau txt urile .Intrebarea mea este ca erau f multe si nu cred ca fiecare txt in parte era pus manual si as vrea sa stiu daca se poate face si existe vreun script din asta care ia toate txt urile dintr un director si le face linkuri automat.
Acelasi lucru si pt poze dar sa faca si un mic thumbnail la poza automat fara sa le fac eu inainte.Eu doar sa pun pozele in director si el automat sa le pun pe coloane si sa le arate .
Pt poze am un script am dar pb e ca cand le arata micsorat dar le incarca la marimea lor si asta e cam naspa , o sa vin cu un preview cat de curand(nu e scriptul meu e al unui prieten sper sa nu se supere) |
|
| Sus |
|
dannn
Data înscrierii: 14/Feb/2004
|
| Trimis: Dum Feb 15, 2004 5:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
1) Da exista:
http://www.php.net/manual/en/function.readdir.php
Daca modifici un pic exemplul de acolo, iti face ce vrei tu (faci o verificare daca fisierul e cu extensia txt si afisezi un link catre el).
2) Iti trebuie extensia gd pentru asta instalata pe server. Exista 2 variante de abordare in functie de tipul extensiei gd pe care o ai |
|
| Sus |
|
jely
Data înscrierii: 15/Iul/2003
Locație: punga cu jeleuri
|
| Trimis: Dum Feb 15, 2004 7:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult chiar am gasit pe acolo ce imi trebuia acuma nu mai trebuie decat sa vad cum il fac sa le si aranjeze unele sub altele si sa le faca o sortare dupa nume.
<?
function CheckExt($filename, $ext) {
$passed = FALSE;
$testExt = "\.".$ext."$";
if (eregi($testExt, $filename)) {
$passed = TRUE;
}
return $passed;
}
//Define an array of common extensions.
$exts = array("txt","doc","pdf","rtf");
echo "<b>Documentele din acest director</b>";
$dir = opendir(".");
$files = readdir($dir);
while (false !== ($files = readdir($dir))) {
foreach ($exts as $value) {
if (CheckExt($files, $value)) {
echo "<a href=\"$files\">$files</a>\n";
$count++; //Keep track of the total number of files.
break; //No need to keep looping if we've got a match.
}
}
}
echo $count." Document(ele) in acest director.\n";
echo "<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."\">Refresh</a>\n";
//Be a good script and clean up after yourself...
closedir($dir);
?>
Chiar poti faci asta cu orice tip de fisier doar tb sa schimbi la extensie tipul.
Am gasit acolo si cateva scripturi de poze dar nu stiu eu sa le modific sau nu vor sa mearga.Mai mereu imi dadeau parse error si asta nu mai la primele linii cand incepea functia.O fi pt ca nu il salvasem nicaieri si il rulam dintr-un temporal? :( |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|