Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

review complet va rog ... www.tebaerts.ro
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
tuwyx

Data înscrierii: 13/Iul/2005
Locație: Brasov

Trimis: Joi Apr 27, 2006 7:54 pm    Titlul subiectului:  

carco a scris: Pai sa vedem cum e folosit aiurea:
- meniul, desi e static, il incarci via AJAX
- trecerea de la o pagina la alta se face via AJAX desi se schimba continutul in proportie de ~99%
- nu se pot face bookmark-uri (E acelasi lucru cu a face pagina folosind frame-uri).

- il incarc cu ajax datorita faptului ca este generat dinamic ptr. a avea o trecere in cazul schimbarii de limba si a pastra sectiunea curenta a siteului, fara a folosi variabile de sesiune sau cookie-uri
- in momentul de fata exista un curent masiv pro AJAX (se spune ca economiseste drastic latimea de banda) de aceea am abuzat cam mult poate de ajax chiar daca nu era cazul ... totusi mi se pare destul de elegant lucrul cu aceasta tehnologie in toate situatiile.
- nu cred ca este necesar (sunt doar cateva sectiuni) ... un singur bookmark la tot site-ul cred ca este suficient

iti multumesc mult
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Apr 27, 2006 7:57 pm    Titlul subiectului:  

eu sunt de acord cu ce zice carco ...

oricum ... google doesn't like ajax !
Sus  
cdanea

Data înscrierii: 05/Iul/2003
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Mai 09, 2006 12:49 pm    Titlul subiectului:  

mai, si mie imi place assembler, ca iese cod ultra-rapid si eficient, dar daca vreau sa fac un programel cu 5 butoane si 2 inputuri, care calculeaza fourierul pe nu's ce compusa a inputurilor, tot C# sau VB folosesc, ca la asa task, asa unealta.

AJAX e o treaba de finete, care are minusuri multe daca il pui asa, doar ca iti place tie.

Saitul asta e de prezentare, si in general isi schimba rar continutul... Meniul ala merge facut DHTML sau chiar clasic(ca nici macar nu ai submeniuri), definit intr-un *.JS separat.

Ajax ai putea folosi pentru un mic curs valutar+cotatii bursiere (sau mai bine orarul curselor, locatiile masinilor pe harta Euripei, luata dintr-o tabela completata in backend de dispecer) care se conecteaza la un PHP ce fura date live de la sursa. Asa ai putea face o chestie dragutza si folositoare, intr-un site quasi-static, dar nu pagini intregi, ca google o sa vada o singura pagina in tot saitul, si nu ai sa stii de ce esti prin pagina aia pe care tre sa o descoperi 'Click here to display similar results, if you are that stubborn'.

Si ai putea pune la input-ul de email
Cod:
onfocus="javascript:this.value=''"

In plus, daca tot ai link-uri pe meniu, nu pune #, foloseste adresa reala, si pe onclick il termini cu "...;return false;" (oricum ar trebui sa il incepi cu "javascript:...", daca e sa cautam nod in papura)

Nu mai zic si eu de CSS-ul care trebuie definit prin <link> ... ops, tocmai am zis. Mai bine ma opresc.

Oricum, pentru un prim site, e OK, mult mai bine decat altii care ziceau ca sunt experti si m-au rugat sa le verific operele.

PS: fa object, cu redundanta interna de embed
PSS: felicitari pt CSS/W3.org
PSSS: ai cateva innerHTMLuri in js care contin stringuri dubiouase. Incearca container ghilimea, si escapeaza in string, in loc de apostrof cu ghilimele in clar
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Mie Mai 10, 2006 3:06 am    Titlul subiectului:  

Fie-ti mila, Romania are prefixul +40 sau 0040 , nu (+4) >> tel. : (+4) 0268.xxx.xxx

In rest .. n-ai protejat nici un director .. exemplu http://www.tebaerts.ro/hpi/hpc/ si e pacat. Vad ca ai CPANEL (mod_log_bytes mod_bwlimited la fingerprint) .. sigur poti sa faci un .htaccess ceva ..

Content-ul ti-l ia oricine fara CSS daca scrie in browser adresa .. exemplu http://www.tebaerts.ro/index.php?_lang=en&_sect=5 dar n-ai adrese "reale" pentru paginile intregi sa le oferi userilor .. macar pune adresele intregi in link-uri asa cum a zis cdanea, sa le poata citi motoarele de cautare. Nu stii de unde sare clientul .. si google nu pierde vremea asa ca mine cautand cum sa poata citi informatia fara sa apese pe butoane, chiar daca e putina (doar _sect=1 .. _sect=5).

Una peste alta .. felicitari pentru descoperirea "FRAME-urilor AJAX".

Daca vrei sa ramai cu # si sa nu dai nimic catre Google, atunci macar securizeaza cumva accesul sa nu poata cere oricine orice e disponibil daca nu foloseste request-uri care vin din paginile tale ... e PHP nu ? defineste si tu o variabila oarecare si verifica valoarea stocata in ea la fiecare request .. http://www.darknet.org.uk/2006/04/ajax-is-your-application-secure-enough/ << asta explica de ce folosirea AJAX in cazul site-ului tau e "aiurea" .. daca nu-l crezi pe carco. Cine stie ce mai vrei sa pui acolo .. la cum e in momentul de fata nu cred ca are ce sa strice cineva :) sunt doar "frame-uri" ..

darknet.org.uk a scris:
This is a fatal mistake: implement an AJAX interface accepting GET requests. GET requests are the easiest to fake. More on this later.

Pacat insa ca n-ai un robots.txt sa poata indexa cineva macar pozele in cazul in care le denumesti sugestiv ..

Pentru cine are timp poate testa in continuare form-ul de mail (Contact Us). Cam astea sunt campurile :
Cod:
<form action="index.php" method="get" target="_self">
<input class="cont" type="text" name="nume_cont"  value="your name" />
<input class="cont" type="text" name="email_cont"  value="email" />
<input class="cont" type="text" name="telefon_cont"  value="phone" />
<textarea class="cont">querry</textarea>
<input type="button" name="trmite_binf" value=" send " />
</form>

Nu l-am incercat sa vad daca merge, dar ce se intampla daca pun SNOOPY sa trimita mailuri 2 saptamani non-stop?

BottomLine : Pana si pagina de eroare intoarce header "200 OK" .. cum stii cand ai probleme ?
Cod:
Response Headers - http://www.tebaerts.ro/index.php?_lang=en&_sect=8

Date: Wed, 10 May 2006 02:43:03 GMT
Server: Apache/1.3.34 (Unix) PHP/5.0.5 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635
X-Powered-By: PHP/5.0.5
Connection: close
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html

200 OK

Iar aici mai jos intoarce pagina alba, fara nici un fel de mesaj .. desigur, in header ai tot "200 OK" .. Acum stau si ma intreb ce o fi OK ?

Cod:
Response Headers - http://www.tebaerts.ro/index.php?_lang=fr&_sect=8

Date: Wed, 10 May 2006 02:44:23 GMT
Server: Apache/1.3.34 (Unix) PHP/5.0.5 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635
X-Powered-By: PHP/5.0.5
Connection: close
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html

200 OK
Sus  
mood

Data înscrierii: 05/Feb/2004
Locație: iasi

Trimis: Mie Mai 10, 2006 6:04 am    Titlul subiectului:  

- design satisfacator;
- fotografii decente;
- se incarca usor;
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2