Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

[review complet] www.vreaucredit.ro
Vezi mesajul original
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Ground.Zero

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Apr 11, 2006 8:30 pm    Titlul subiectului:  

well... da un disable la JS si un refresh la pagina si vei vedea o caseta in partea dreapta care-ti va spune (cu alte cuvinte) ca e doar o chestie de timp pana va fi disponibila si varianta fara JS, fara efecte & stuff ... mai putin aratoasa ce-i drept ;)

JS-urile prezente in momentul de fata au 2 functii: fie diverse validari (care sunt facute si pe partea de server-side) si / sau AJAX, fie pur si simplu pentru a putea aplica un efect de roll-over pe butoanele de submit (ma rog.. link-uri)
Sus  
raul_

Data înscrierii: 15/Sep/2005

Trimis: Mar Apr 11, 2006 8:46 pm    Titlul subiectului:  

1.
Ground.Zero a scris: well... da un disable la JS si un refresh la pagina si vei vedea o caseta in partea dreapta care-ti va spune (cu alte cuvinte) ca e doar o chestie de timp pana va fi disponibila si varianta fara JS, fara efecte & stuff ... mai putin aratoasa ce-i drept ;)...

OK...asa am facut ...mesajul primit a fost urmatorul:
Citat: important
O noua versiune alternativa va fi disponibila in cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze utilizatorilor Safari si Konqueror pentru imposibilitatea temporara de a vizualiza in conditii optime site-ul www.VreauCredit.ro

Daca nu va incadrati in aceasta categorie si ati primit acest mesaj va rugam sa activati JavaScript in browser-ul dumneavoastra.

Va multumim

2.
Ground.Zero a scris: ...
JS-urile prezente in momentul de fata au 2 functii: fie diverse validari (care sunt facute si pe partea de server-side) si / sau AJAX, fie pur si simplu pentru a putea aplica un efect de roll-over pe butoanele de submit (ma rog.. link-uri)
OK inteleg validarile dar la submitul unui form se putea face si cu un input de tip image cu o imagine nice....ma rog e doar o parere...in sensul ca daca clientul nu are JS-ul activat...OK nu va face validarile si le va accepta asa cum sunt DAAAR in acest caz nici nu va putea face submit la pagina.....eventual s-ar putea pune intr-un tag <noscript></noscript> un input de tip imagine pt. submit-ul la form???
Nu e o idee buna???
Sus  
Vic

Data înscrierii: 12/Noi/2005
Locație: victorstanciu.ro

Trimis: Mar Apr 11, 2006 9:45 pm    Titlul subiectului:  

@raul_ :
Eu unul nu sunt de aceeasi parere la treaba cu JS-ul activat sau nu.
Uite aici, in ianuarie anul asta doar 10% din utilizatori aveau JS dezactivat, iar acesta vine activat default in toate browserele importante, deci intr-un timp foarte scurt nu o sa mai fie calculatoare fara JS decat in cazul in care a fost dezactivat cu buna stiinta de catre utilizator, iar un utilizator care stie sa dezactiveze JS stie sa-l si activeze la loc pentru un site in cazul in care e interesat de un credit.
Sus  
raul_

Trimis: Mar Apr 11, 2006 9:53 pm    Titlul subiectului:  

Vic a scris: @raul_ :
Eu unul nu sunt de aceeasi parere la treaba cu JS-ul activat sau nu.
Uite aici, in ianuarie anul asta doar 10% din utilizatori aveau JS dezactivat, iar acesta vine activat default in toate browserele importante, deci intr-un timp foarte scurt nu o sa mai fie calculatoare fara JS...
99,99% ca ai dreptate!!! :wink:

Vic a scris:
... decat in cazul in care a fost dezactivat cu buna stiinta de catre utilizator, iar un utilizator care stie sa dezactiveze JS stie sa-l si activeze la loc pentru un site in cazul in care e interesat de un credit.
Aici s-ar putea sa te inseli.....ce te faci cu browserele care au fost setate asa din politica de domeniu????
Oricum nu am zis ca ar fi o greseala enorma...nu......era ceva de finetzuri aici....poate nu am fost eu foarte explicit........ :?
Sus  
Ground.Zero

Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:10 am    Titlul subiectului:  

@vic & raul:

aveti amandoi dreptate si cu toate ca procentul cu JS enabled este destul de mare... este in plan, asa cum am spus-o intr-un post anterior, si o versiune fara js. daca versiunea de fata pune accentul pe interactivitate sub diverse forme, versiunea viitoare va fi axata mai multe pe accesibilitate si uzabilitate. Si da... raul are dreptate... era o chestie mai mult de fineturi :D
Sus  
aurelian

Data înscrierii: 01/Iun/2003

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:16 am    Titlul subiectului:  

E o idee buna sa faci un site sa care sa fie utilizabil si fara java script.
Nu este nici foarte greu, tentatia mare apare atunci cand faci butoane de submit care depind de java script.

10 % din vizitatori, reprezinta un procent destul de mare, acestia sunt potentiali clienti ai siteului.
Printre acesti se pot afla si persoane cu diferite dizabilitati (sa nu zica cineva ca in 10% sunt doar rau-voitori care au js disabled).
Am citit de curand un articol in care se zicea ca o persoana cu probleme de vedere, care folosea un screen-reader, a dat in judecata o companie ce detinea un magazin online din cauza ca nu putea sa isi dea seama de diferentele intre produse.
Normal, lucrul asta se poate intampla doar in lumea civilizata.
Sus  
Ground.Zero

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:36 am    Titlul subiectului:  

Stiu cazuri si se intampla destul de des si in U.K. Deh... trebuie sa scoata si organizatiile oamenilor cu dizabilitati un ban cinstit si au dreptate... mi se pare normal sa-i dea in judecata atata timp cat ii piveaza pe acestia de dreptul la informatii publice.

In romania n-o sa prea vedem in viitorul apropiat asemenea masuri :lol:
Sus  
raul_

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:38 am    Titlul subiectului:  

Ground.Zero a scris: Stiu cazuri si se intampla destul de des si in U.K. Deh... trebuie sa scoata si organizatiile oamenilor cu dizabilitati un ban cinstit si au dreptate... mi se pare normal sa-i dea in judecata atata timp cat ii piveaza pe acestia de dreptul la informatii publice.

In romania n-o sa prea vedem in viitorul apropiat asemenea masuri :lol:
Pai cred ca aurelian si cu mine (bine, aurelian a fost mult mai explicit decat am fost eu) am incercat sa zicem ca ar fi o idee buna ca site-ul sa fie COMPLET functional si fara JS dar asta nu din cauza (im)posibilelor masuri punitive in justitie. :)
Iar faptul ca "In romania n-o sa prea vedem in viitorul apropiat asemenea masuri Laughing" asta nu e ceva de mandrie.... :(
Sus  
Ground.Zero

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:42 am    Titlul subiectului:  

citeste ce am scris 2 posturi mai sus... :wink:
Sus  
raul_

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:46 am    Titlul subiectului:  

Ground.Zero a scris: citeste ce am scris 2 posturi mai sus... :wink:
Got it! :lol: Nu era vorba ca nu s-a vazut ce ai scris.......ci era ca inca un motiv PRO versiune fara JS in plus la cea existenta deja! :D
Asteptam sa vedem! :D
Sus  
Ground.Zero

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:49 am    Titlul subiectului:  

Crede-ma ca si io abia astept ... as lucra 24/24 numai sa nu trebuiasca sa invat pentru restantele astea de kko da' cand ma gandesc ca fara ele nu intru in licenta parca se afunda si mai mult morcovu' :lol:
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Mie Apr 12, 2006 11:59 am    Titlul subiectului:  

- ce dracarie de logo e ala? zici ca-i semn de circulatie, trebuia sa contina ceva cu bani
- efect inutil la pagina curenta / mouse over la butoanele de sus. fa-le normal sa-si schimbe culoarea la mouseover (eventual si culoare sageata) si atat. in felul asta le poti face si mai mici si scurtezi din header care e si asa foarte lung (si nu, nu se strica design-ul)
- sectiunea de filtrare pusa pe prima pagina! si redenumita "Alege un credit" (mama ei de inginerie... "filtrare"!). facem site-uri pt vizitatorii nostrii nu pentru indesa complet oferta lu' "Noi".
- in aceiasi idee as afisa tipurile de credit like promo in header chiar. uite "tu stii ce vrei" e ambiguu (si-i lipseste si semnul intrebarii). Ar putea veni asa: Vreau credit si apoi cu linuta
-> personal
-> imobiliar
-> turism
...
- eu cred ca ai putea sa lasi explicatiile de help la panel-uri dreapta asa chioare (ajuta si la Google daca contin ce trebuie). ai mai salva din incarcarea js.
- "Toate drepturile rezervate !" cu semnul exclamarii :)
- class="col_0" (care nici nu-i declarat): vertical-align: top;

- foarte misto functionalitatile mai ales 'filtrare' si 'comparatie'
- bine modificat / integrat template-ul
- buna ideea colt dreapta sus total credite
Sus  
raul_

Trimis: Mie Apr 12, 2006 12:07 pm    Titlul subiectului:  

Ground.Zero a scris: Crede-ma ca si io abia astept ... as lucra 24/24 numai sa nu trebuiasca sa invat pentru restantele astea de kko da' cand ma gandesc ca fara ele nu intru in licenta parca se afunda si mai mult morcovu' :lol:
[off-topic]
:lol: :lol: :lol:
Pai atunci.....BAFTA!!!
[/off-topic]
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004

Trimis: Mie Apr 12, 2006 12:08 pm    Titlul subiectului:  

kul a scris: "tu stii ce vrei" e ambiguu
Am vrut sa zic si eu de asta dar m-am luat cu altele si am uitat.
Eu am citit acel slogan sub forma "draq stie ce vrei si tu"
Sus  
Ground.Zero

Trimis: Mie Apr 12, 2006 12:24 pm    Titlul subiectului:  

@carco: :lol: ceva de genu ala... mai mult sau mai putin :lol:

@kul: cu logo-ul a fost o chestie pe moment care sa inspire imperativul, disperarea, etc... like i said... nu ma consider si n-am avut niciodata pretentia de web designer ;) si din cate am inteles se va ocupa altcineva de chestia asta.

in privinta filtrarii... stiu ca suna inginereste :lol: insa n-am cum sa pun altceva pentru ca nu sunt numai tipurile de credite. de asemenea n-am cum sa pun filtrarea pe prima pagina pentru ca site-ul e impartit in 2... una pentru persoane fizice si una pentru persoane juridice, total independente una de alta (cand vor fi introduse si credite pentru pj vei vedea de exemplu la comparatie ca daca esti la pj atunci vei avea acolo numai creditele selectate de la pj, idem la filtre)

cu hinturile din dreapta... scopul a fost sa le descoperi mai mult intamplator. daca le las "expanded by default" se lungeste prea mult coloana din dreapta (si asa se va lungi prea mult pentru ca nu s-au respectat dimendiunile impuse pentru bannerele din dreapta - intial erau de 200x120)

col_0 e declarat ;) si din cate mi-aduc aminte e prima coloana din tabelul pentru comparatie. uita-te atent si daca chiar nu-l gasesti s-ar putea sa-mi fi scapat.

mersi mult pentru feedback si timpul acordat ;)

tare faza cu semnu de circulatie :lol:
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2