|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Ground.Zero
Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 3:46 pm Titlul subiectului: [review complet] www.vreaucredit.ro |
|
|
pe scurt:
m-ar interesa parerile, sugestiile si/sau criticile voastre (constructive / argumentate) atat din d.p.d.v al functionalitatii, secutitatii, usabilitatii, accesibilitatii, semanticii, seo si nu in ultimul rand al design-ului. intr-un cuvant (sau mai multe)... un review complet pentru:
www.vreaucredit.ro
pe larg:
stiu ce inseamna o astfel de rugaminte drept pentru care va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
@Pirahna : valideaza domne', valideaza ... insa din cauza unui filtru pentru IE, CSS-ul are una bucata eroare :P
@carco (ema@il) : nu s-au folosit diacritice ( desi charset-ul e utf-8 ) pentru ca s-a dorit uniformizarea informatiilor avand in vedere faptul ca toate creditele sunt direct modificate / adaugate de catre banci. si asa am probleme cu oameni care nu vor sa respecte in ruptul capului cateva (2-3) reguli pe care nu le-am putut controla automat.
regards |
|
| Sus |
|
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Here we go ...
eu incep cu design-ul ...
Partea de sus , cele 3 imagini "rollover" cu "prima pagina , persoane juridice si fizice" arata ciudat cu sagetica aia miscandu-se ba sus ba jos ...
zic eu :|
La ofertele legate de credite ... valorile (lei / euro / bla bla) sunt subliniate ... imi creeaza impresia ca ar fi link-uri ... poti sa le pui te rog cu bold ?
Imi place mult tree-ul de pe h**p://www.vreaucredit.ro/harta-site.html
Ok ... dupa vreo 20 de click-uri mi se pare ca s-a terminat site-ul ... asta e tot ?
mai las si pe altii sa evalueze , sa nu fiu egoist nu ? ... |
|
| Sus |
|
copot
Data înscrierii: 06/Apr/2005
Locație: Undeva departe
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:05 pm Titlul subiectului: Hmm |
|
|
| vreaucredit.ro/temp/ |
|
| Sus |
|
carco
Data înscrierii: 27/Mai/2004
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pirahna a scris:
Partea de sus , cele 3 imagini "rollover" cu "prima pagina , persoane juridice si fizice" arata ciudat cu sagetica aia miscandu-se ba sus ba jos ...
zic eu :|
mie-mi place foarte mult acel minimenu' si, per ansamblu, tot site-ul.
Ce ma enerveaza la prima vedere:
- caseta credite sponsorizate: dau click pe ceva, poc tot acea caseta, ma asteptam sa-mi apara titlul de la sectiunea ceruta... mai uit mai atent, da, a aparut dar mai jos (unde nu ma asteptam). Cu alte cuvinte partea "umplutura" (meniu, banere, credite sponsorizate, ...) imi ocupa 80% din inaltimea paginii, mi-e greu sa fac scroll pentru fiecare capitol pe care-l doresc.
- caseta "info" ce apare cand te duci cu mouse-ul peste iconitele de la casetele din dreapta (cauta, publicitate), ... imi misca toate casetele de jos, cred ca era mai intereseant daca se desfacea peste.
- no JS-> no filtre/no nothing, poate nu ar fi rau si o alternativa pentru lipsa JavaScript. |
|
| Sus |
|
Ground.Zero
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Pirahna:
Citat: Partea de sus , cele 3 imagini "rollover" cu "prima pagina , persoane juridice si fizice" arata ciudat cu sagetica aia miscandu-se ba sus ba jos ...
zic eu
well... s-a dorit sa iasa cat mai mult in evidenta meniul (de aici si marimea poate putin exagerata) insa la faza cu "sagetica"... asta a fost ultima varianta asupra careia au picat toti de acord :)
Citat: La ofertele legate de credite ... valorile (lei / euro / bla bla) sunt subliniate ... imi creeaza impresia ca ar fi link-uri ... poti sa le pui te rog cu bold ?
pe toate paginile... link-urile principale sunt pe albastru, cele secundare / alternative sunt pe verde iar elementele mai importante sunt "dotted"
Citat:
Imi place mult tree-ul de pe h**p://www.vreaucredit.ro/harta-site.html
10x :oops: mai sunt cateva facilitati si efecte AJAX / CSS + JS pe care nu le-ai descoperit :P
Citat:
Ok ... dupa vreo 20 de click-uri mi se pare ca s-a terminat site-ul ... asta e tot ?
nu chiar :wink:
@copot:
Citat: vreaucredit.ro/temp/
se lucreaza momentan la modulul administrativ general. mersi pentru atentionare :)
@carco:
mersi mult pentru aprecieri... insa la faza cu publicitatea n-am avut incotro :( ... mi-as fi dorit sa-l fi vazut inainte de lansare.... fara atatea bannere & shit... era fix ideea pe care am mers insa dupa cate se pare clientii au pus accent si pe "amortizarea investiei" |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ground.Zero a scris: mi-as fi dorit sa-l fi vazut inainte de lansare.... fara atatea bannere & shit... era fix ideea pe care am mers insa dupa cate se pare clientii au pus accent si pe "amortizarea investiei"
S-ar mai putea reduce totusi (in prima pagina e ok asa mare, daca nu ma insel aceasi chestie o reprosam si la easycomm), de exemplu:
- banerul site-ului se ridica pe sub meniul de sus
- pus un [x] pe caseta "credite sponsorizate" care sa o inchida (sa ramana decat o bara de titlu: ING Bank | Credit pentru nevoi personale garantat cu ipoteca) |
|
| Sus |
|
Ground.Zero
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| buna sugestia :) ... le voi propune chestia asta sa vad ce zic (mie mi se pare logic din punctul meu de vedere si in general din punctul de vedere al utilizatorului) |
|
| Sus |
|
Devil4U
Data înscrierii: 15/Iun/2005
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 4:39 pm Titlul subiectului: :) |
|
|
| ce pot sa zic... daca tu ai facut designul la acest site... esti bun... e simplu si util :) exact cum imi place mie... asta ce am apucat sa vad in mare... nu intru in detalii legat de altceva... mie imi place f mult designul si ideile proprii aplicate :) felicitari |
|
| Sus |
|
carco
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
booon, gata cu laudele, vreau sa zic ca "m-a enervat rau" :)
Intamplator chiar eram interesat de niste credite asa ca purced la rasfoirea site-ului. Din pacate nu am pe nicaieri la indemana categoriile mari de credite (imobiliar, nevoi personale, ...) asa ca ma vad nevoit sa apelez la caseta filtrare[1]. OK, activez JS (caci altfel nu vad cum) click, aleg Imobiliar. Nici o schimbare... aa, tb. sa apas pe aplica, am uitat ca-s pe filtrare. OK, pe la fundul paginii[2] imi apare si lista cu creditele.
Next, citesc un titlu, doua,... oferta 30 pare interesanta, click pe ea... mda, neinteresant, vor 2 giranti, sa continuam... HEEEEI, unde-i backlinkul meu? Aaaa, e un "inapoi" micut la subsol, aham, history.go(-1) adica "fa draq back de la butonul browserului". E... acum problema, pai stai asa ca eu in timp ce citeam ajunsesem la pozitia 30, adica facusem ceva scroll si tu ce-mi faci? Ma trimiti iar la #top[3] :( , na ca am si uitat la ce pozitie ajunsesem... ma duc la o bere si-l dau draq de credit.
[1] - caseta cu sectiunile mari ale site-ului credit imobiliar, nevoi personale, ... filtrare e pt. cautari avanasate
[2] - problema anterioara, informatia apare la fundul ecranului
[3] - navigare... e destul de deranjant, ar tb. puse ancore pe fiecare titlu' si, in loc de "back", pus link la <pagina anterioara>#titlu_curent
---
[4] linkuri cu bancile ce au oferte pe site (stiu, e la filtrare dar ti-am zis, mi se pare incomod)
[5] formeaza filtre din continutul paginii curente, adica, citesc o oferta de la banca X, unde scrie banca pus un link [vezi toate creditele acestei banci], suma minima/maxima [vezi toate creditele intre si intre], moneda: EUR [vezi toate creditele in EUR]...
[6] filtre cumulative, adica am filtrat banca X, acum citesc ofertele si ma duc pe una... moneda: EUR -> toate creditele bancii X in EUR, s.a.m.d.
[7] history cu ce am filtrat/viziona (ultimele 5 pagini de exemplu, vezi emag.ro)
s.a.m.d.
Cu alte cuvinte se pot aduce muuulte imbunatatiri acum, normal, depinde si de bugetul alocat.
In rest... markup frumos (e o placere sa dai view-source), design frumos insa functionalitatea poate fi imbunatatita. |
|
| Sus |
|
Ground.Zero
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 5:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
8O un om care chiar a evaluat site-ul :) ... ce pot sa spun... apreciez foarte mult timpul acordat si mai mult decat atat sugestiile
in legatura cu partea de filtrare ... asta e conceptul pe care s-a mers de la inceput insa in privinta facilitatilor [2]-[7] ... le-am trecut deja pe lista de TO DO (unele dintre ele erau in plan: 5, 6, 7) si le voi implementa imediat ce termin modulul administrativ si iau restantele sa pot intra in licenta :roll:
mersi multa inca o data :) appreciated |
|
| Sus |
|
raul_
Data înscrierii: 15/Sep/2005
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| --- |
|
| Sus |
|
xtzy
Data înscrierii: 26/Iul/2005
Locație: localhost
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: Ce mi se pare mie ciudat, si nu am mai intalnit pana acum in Firefox, este faptul ca scroll-ul in pagina se face fooooooooooarte greu.....sa fie din cauza paginii foarte mari??? Sunt curios daca a mai patit cineva chestia asta!!! Shocked
Da, eu.. :?
Oricum, design-ul e super. Tableless..sexy :wink: |
|
| Sus |
|
raul_
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 7:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| --- |
|
| Sus |
|
Ground.Zero
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
10x guys :)
S-ar parea ca problema sacadarii e de la browser + bannerele flash din dreapta desi site-ul a fost testat pe Firefox 1.5.0.1, Firefox 1.0.7, IE 6.0, IE 7.0, Opera 8.54 si n-au fost probleme. Totusi, voi incerca sa remediez problema a.s.a.p |
|
| Sus |
|
raul_
|
| Trimis: Mar Apr 11, 2006 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| --- |
|
| Sus |