Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Inainte sa pun un site la evaluare am in vedere ...
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Dec 29, 2005 12:26 pm    Titlul subiectului: Inainte sa pun un site la evaluare am in vedere ...  

hai sa il facem sub forma de juramant ...

cu voce tare , sa va aud !
"in primul rand , ca sa pun un site la evaluare ...
respect ceilalti programatori de pe acest forum si il voi pune numai daca e valid "

Validatorul de HTML/XHTML il poti gasi la http://validator.w3.org/

"daca folosesc si css , si acesta trebuie sa fie valid"

Validatorul de CSS il poti gasi la http://jigsaw.w3.org/css-validator/

"daca site-ul nu este valid , il voi valida inainte sa il pun la evaluare !"

"Deasemenea , daca site-ul nu are continut , are un layout imbecil , este un script free cu un alt skin , atunci nu il voi pune la evaluare"

(va rog completati juramantul) :P
Sus  
i0nutzb

Data înscrierii: 07/Iul/2004

Trimis: Joi Dec 29, 2005 12:30 pm    Titlul subiectului:  

nu-mi spune.. intri numai pe site-uri valide... :lol:
cred că se insistă prea mult pe chestia cu validarea, atât pe acest forum cât și pe restul internetului.
când faci un site pentru un client pe ăla nu prea îl interesează că e valid XHTML436 STRICT! pe ăla îl interesează să se vadă site-urile la fel pe orice browser. și da, se pot face site-uri care NU sunt valide dar care se văd la fel pe orice browser...
Sus  
Pirahna

Trimis: Joi Dec 29, 2005 12:33 pm    Titlul subiectului:  

daca faci un site pentru un client nu mi-l arata mie si lasa-ma-n pace ! :D

daca ai ceva de aratat , si esti mandru , atunci ar trebui sa fie valid ... :P

"daca sunt ruda cu neakalu , NU voi posta vreun site pe aici"
Sus  
i0nutzb

Data înscrierii: 07/Iul/2004

Trimis: Joi Dec 29, 2005 12:40 pm    Titlul subiectului:  

nu o să-ți arăt :lol:
** când puneți site-uri spre evaluare, scrieți în titlu !piri :twisted:
Sus  
aolex

Data înscrierii: 17/Dec/2004

Trimis: Joi Dec 29, 2005 1:42 pm    Titlul subiectului:  

site-urile sa nu fie facute pe 30 de dolari din lipsa de paine in dulap

site-urile sa nu aiba de a face cu astea : warez, manele, mirc etc. ...

site-urile sa aiba mai mult continut decat decat reclame, si nu invers
Sus  
assault

Data înscrierii: 03/Dec/2005

Trimis: Joi Dec 29, 2005 1:55 pm    Titlul subiectului:  

:lol: :lol:
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Joi Dec 29, 2005 2:27 pm    Titlul subiectului:  

Scrii cod valid in primul rand pentru tine si pentru mandria ta. Mie mi-e rusine de codul din multe site-uri pe care le-am facut: acceptate de clienti si folosite.

Si ar mai fi cel putin 2 aspecte care tin de mandria (si, la urma urmei, de skill) personala:
1. Codul server-side sa nu arunce nici macar Notice-uri. Aici, recunosc, de multe ori ignor asta din lipsa de timp.
2. Codul JavaScript sa fie error-free.
Sus  
bld

Data înscrierii: 01/Sep/2004
Locație: Alaska

Trimis: Joi Dec 29, 2005 6:18 pm    Titlul subiectului:  

Voi cred ca nu realizati la urma urmei locul in care va aflati...
Suntem o comunitate...iar atata timp cat membrii acestei comunitati nu sunt membrii selectati dupa anumite criterii , ci membrii din "popor" nu aveti dreptul de a cere aia,aia si aia.
Unii vor doar sa invete...nu doar sa fie laudati/criticati.
Acum un an toata lumea il injura pe cel care folosea css pentru layout.
Iar...acum...il injurati pe cel care inca nu a ajuns in aceasta faza...de folosire corecta a css-ului/html-ului.
Mai cugetati...
Sus  
assault

Data înscrierii: 03/Dec/2005

Trimis: Joi Dec 29, 2005 6:19 pm    Titlul subiectului:  

cam ai dreptate :roll:
Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Joi Dec 29, 2005 6:37 pm    Titlul subiectului:  

bld: subscriu.
Sus  
kknaru

Data înscrierii: 10/Dec/2003

Trimis: Joi Dec 29, 2005 8:13 pm    Titlul subiectului:  

pirahna ai contract cu aia de la W3C? de ce tre sa respectam standardele impuse de ei? asta e alegerea fiecaruia important e sa "se vada" ;)

EDIT: cred ca altele trebuiesc indeplinite pt a se da un site la evaluare printre care si aia c ai mentionat-o (sa nu ma ia orice badea gheorghe sa-i evaluez o ciordeala dupa net) restul...daca e ceva original poa sa fie si rahat :D
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Dec 29, 2005 8:46 pm    Titlul subiectului:  

kknaru a scris: pirahna ai contract cu aia de la W3C? de ce tre sa respectam standardele impuse de ei? asta e alegerea fiecaruia important e sa "se vada" ;)

Si de unde stiai tu acum un an (de exemplu) cum va interpreta Firefox 1.5 codul tau? Sau de unde stii cum se va vedea site-ul in IE7?

ExcalIbvr a scris: Scrii cod valid in primul rand pentru tine si pentru mandria ta.
si nu numai, scrii cod valid pentru ca mai sunt si browsere pe care nu le cunosti (spiderii) si nu ai cum sa stii cum reactioneaza acestia la erori, scrii cod valid pentru ca nu ai cum sa testezi site-ul in browserele ce vor apare anul viitor (presupunem ca vor respecta standardele, daca nu le respecta e alta treaba, ...).
Plus, se presupune ca web developerii de pe aici sunt programatori, daca un programator pune problema de forma "de ce sa scriu cod valid..." atunci ala nu-i programator, e cizmar.

ExcalIbvr a scris:
Si ar mai fi cel putin 2 aspecte care tin de mandria (si, la urma urmei, de skill) personala:
1. Codul server-side sa nu arunce nici macar Notice-uri. Aici, recunosc, de multe ori ignor asta din lipsa de timp.

Uff, pai cum poti sa ramai cu notice-uri, nu lucrezi cu error_reporting=E_ALL ?
Sus  
Pirahna

Trimis: Joi Dec 29, 2005 9:29 pm    Titlul subiectului:  

okay ... sariti-mi in cap , apoi reprosati-mi ca nu misc un deget :x

eu doar incerc sa am un motiv bun sa sterg topicuri genu
cata.lx.ro
sau necenzurat.tol.ro

din prima , fara notificari ...

fara sa imi sara prostii in cap :x
but of course , de ce sa va pese voua , nu voi sunteti injurati daca dispare un topic :(

so okay , postati frate cod invalid , daca se poate cu 400 de erori sa se simta browserul meu bine

in afara de cod valid mai aveti ceva de reprosat ?
de ce trebuie sa transformati fiecare chestie intr-o cearta ?
Sus  
Mascka

Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila

Trimis: Vin Dec 30, 2005 10:21 am    Titlul subiectului:  

hm.. toata lumea se aprinde pentru cateva siete`uri de 2 lei.. Eu propun astfel: daca cineva posteaza un site catre evaluare iar acesta nu este pe placul "evaluatorului" ( site`uri gen nea kalu sau cu 300 erori sau mai stiu eu ce tampenii) acesta poate sa posteze binisor un scurt mesaj, de ex: get lost whit your kalu`site. Adica un raspuns ca el nu evalueaza un asemenea site. Si cel mai bine a`ti face sa nu postati nimik daca site`ul are ca webmaster pers gen cata sau necenzurat.

NU ai cum sa pui reguli la postarea unui site la evaluare.
nu le respecta nimeni.
Sus  
coti

Data înscrierii: 15/Ian/2005
Locație: Targoviste

Trimis: Vin Dec 30, 2005 6:55 pm    Titlul subiectului: eh..  

Atata timp cat o sa existe prostie.. v-or exista cu siguranta si prosti care sa posteze prostiile proprii pe ceea ce se vrea a fi un forum civilizat pt. developeri.
Si pana la urma va este sila sa faceti o comparatie sumara intre un site si un "site" no offence dar mi s-a luat de situri care nu fac altceva decat sa ocupe banda si in definitiv sa produca rezultate irelevante in randul searchengine-urilor; exemplu traficdublu.ro... cea mai mare postie inventata vreodata.
Sper ca dupa cele anterior mentionate cat si in urma a ceea ce se va mai posta, masurile vis-a-vis de cei care posteaza situri de katerink sa fie unele mai riguroase.
Pierdere de timp pe prostiile altora, neuroni distrusi pt. prostia lor...
Acum No Offence celor ce se simt cu musca pe caciula.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Evaluare site Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3