Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Need help in legatura cu GD library...
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
murphy

Data înscrierii: 05/Ian/2004

Trimis: Lun Ian 12, 2004 4:55 pm    Titlul subiectului: Need help in legatura cu GD library...  

Nu reusesc sa fac sa mearga GD-ul cu PHP...
Am instalat php4.3.1 si apache 1.3.27...merg excelent amandoua...vreau sa ma joc si cu imaginile putin si nu reusesc sa fac sa mearga gd cu php-ul...in php.ini am dat drumul la "extension=php_gd2.dll"
...directorul de extensii e k-lumea...insa cand ii dau cu phpinfo()..nu-mi vede modulul de GD..si bineinteles daca vreau sa rulez un exemplu...nu reusesc....Poate cineva sa imi dea vreo idee...cum ar trebui configurat php.ini..sau ce ar trebui sa configurez...Please....Multumesc anticipat. 8O
Sus  
PCPbSlack

Data înscrierii: 23/Noi/2003
Locație: Ploiesti

Trimis: Lun Ian 12, 2004 10:35 pm    Titlul subiectului:  

Intra pe http://www.boutell.com/gd/ si gasesti totul despre GD Library.

Verifica in php.ini daca la extension_dir este specificata corect calea (locatia directorului extensions). Ex: c:/php/extensions.

Bafta.
Sus  
murphy

Trimis: Mar Ian 13, 2004 11:45 am    Titlul subiectului:  

Am facut toate schimbarile...insa nimic...nu reusesc sa vad cu phpinfo() nimic despre GD si nici vreun exemplu nu merge...daca poate cineva sa-mi mai dea niste sfaturi....multumesc anticipat.
Sus  
VanGogs

Data înscrierii: 03/Noi/2003
Locație: Alba-Neagra

Trimis: Mar Ian 13, 2004 11:49 am    Titlul subiectului:  

Citat: Verifica in php.ini daca la extension_dir este specificata corect calea (locatia directorului extensions). Ex: c:/php/extensions

hey murphy, vezi sa nu fie ";" in fata declararii k degeaba e corecta, k tot nu it merge...
Sus  
murphy

Trimis: Mar Ian 13, 2004 3:11 pm    Titlul subiectului:  

Nu ma... ca am sters ; din fata extension=php_gd2.dll...ca ce naiba doar scrie in php.ini...dar tot nu merge..poate altceva...nu neaparat din php.ini, din alta parte...cum spuneam php-ul e instalat bine...lucreaza cu apache-ul perfect, cu MySql, la fel, nu am probleme...Merci pentru raspuns
Sus  
PCPbSlack

Data înscrierii: 23/Noi/2003
Locație: Ploiesti

Trimis: Mar Ian 13, 2004 7:15 pm    Titlul subiectului:  

Ceva este in neregula cu versiunea ta de PHP. Verifica in directorul extensions din directorul unde ai instalat PHP si vezi daca exista fisierul php_gd2.dll. Daca exista si nu merge in continuare, exista o mare posibilitate ca versiunea pe care o ai sa nu fie compilata cu libraria GD, si atunci te poti chinui tu mult si bine si nu va merge.

Posibilitati:
In Linux, download-eaza sursele PHP si compileaza-l astfel incat sa activezi GD Library (uita-te in manual pentru optiuni de compilare).
In Windows, e mai complicat, si sfatul meu este sa faci update la o versiune mai noua, preferabila ultima (PHP 4.3.4).

Bafta.
Sus  
murphy

Trimis: Mie Ian 14, 2004 4:29 pm    Titlul subiectului:  

Se pare ca am gasit raspuns la problemele mele...multumesc pentru ajutor...am folosit php 4.3.4 si totul s-a rezolvat imediat...multumesc si keep intouch....pa!
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1